Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@16:38:13 GMT

گروگان گیری سعودی ها در قرن دموکراسی

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۳۹۲۲۵

گروگان گیری سعودی ها در قرن دموکراسی

تیر استعفای حریری در خاک عربستان نه تنها به سمت جمهوری اسلامی ایران روانه نشد بلکه دقیقا به همان جایی اصابت کرد که صحنه گردانان این سناریو حضور داشتند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یادداشت اختصاصی مرآت-  هرچند جمعیت آن کمی بیشتر از 4 میلیون نفر است اما به دلیل قرار گرفتن در منطقه ای استراتژیک، نقش پررنگی در مناسبات سیاسی خاورمیانه ایفا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لبنان؛ کشوری که از جنوب به سرزمین های اشغالی، از شمال و شرق به سوریه و از غرب به دریای مدیترانه محدود شده و اتفاقا به واسطه هم مرز بودن با رژیم صهونیستی بارها مورد تجاوز صهیونیستها قرار گرفته است این روزها بار دیگر به طعمه ای برای فتنه انگیزی در منطقه تبدیل شده است.

سناریوی تازه بیگانگان برای به آشوب کشیدن لبنان و کاستن از قدرت حزب الله، این بار با استعفای سعد حریری نخست وزیر قانونی این کشور کلید خورد. سعد حریری 47 ساله دومین پسر رفیق حریری (نخست وزیر فقید لبنان) که به اعتبار نام پدرش توانست به نخست وزیری این کشور برسد در اقدامی عجیب و بی سابقه وارد خاک عربستان سعودی می شود و بلافاصله در مقابل دوربین های شبکه تلویزیونی العربیه که متعلق به سعودی ها است استعفای خود را از سمت نخست وزیری لبنان اعلام می کند.

سعد حریری که متولد ریاض است خطر جانی برای خود و خانواده اش را علت اصلی این استعفا اعلام و تلاش می کند نوک پیکان اتهامات را متوجه ایران و حزب الله کند، موضوعی که دم خروس طراحی بیگانگان و نقش آفرینی آل سعود را در ایجاد آشوبی جدید در منطقه آشکار کرد.

امیل هوکایم، تحلیلگر موسسه مطالعات استراتژیک آمریکا معتقد است شکل استعفای حریری، برنامه‌ریزی سعودی‌ها بوده است. او می گوید «سعودی‌ها به حریری گفتند که استعفایش را در خاک عربستان اعلام کند.  چرا که وقتی هواداران حریری، نخست‌وزیر محبوبشان را در حالتی غریبانه در بیرون از وطن ببینند که به خاطر ظلم ایران و حزب‌الله استعفا داده است، احساساتی و خشمگین می‌شوند و طبیعتا واکنش بسیار تندی نسبت به حزب‌الله و ایران نشان خواهند داد. در این میان، حریری هم با تاکید بر کلیدواژه‌هایی چون دخالت ایران در امور لبنان و منطقه، به آتش این اختلاف داخلی کشور می‌افزاید.»

تیر استعفای حریری در خاک عربستان نه تنها به سمت جمهوری اسلامی ایران روانه نشد بلکه دقیقا به همان جایی اصابت کرد که صحنه گردانان این سناریو حضور داشتند. این روزها مقامات، شخصیت ها، مردم و رسانه های لبنان از دخالت های آل سعود در عالی ترین سطوح سیاسی کشور خود به خشم آمده اند و با راه اندازی کمپین های مختلف و تجمعات گوناگون ضمن اعتراض به گروگان گیری سعودی ها، خواستار بازگشت هرچه سریع تر نخست وزیر خود به لبنان هستند.

نکته قابل تامل این سناریو آنکه مقامات این کشور با ناشی گری بی سابقه  و عدول از حداقل های سیاست ورزی متعارف در روابط بین الملل نیز عدول حاضر شده اند با گروگان گیری عالی ترین مقامات کشورهای هدف و تحت فشار گذاشتن آنانف اهداف خود را دنبال نمایند.

گویا مقامات آل سعود هنوز خود را در قرن 19 میلادی می بینند که بتوانند با توسل به خونریزی و دیکتاتوری قلمرو خود را افزایش دهند. به نظر می رسد باید به آنها یادآور شد که صدها سال از عصر تحجر و دگم اندیشی گذشته است و ادامه حضور در مناسبات جهانی الزاماتی دارد که بدون رعایت آنها نه تنها نمی توان دامنه نفوذ و قدرت خود را ارتقا داد بلکه ممکن است دستاوردهای پیشین حکومت های موروثی نیز از دست برود.

یادداشت: مسعود تبریزی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۹۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی

امام جمعه رفسنجان درباره دلیل استعفای خود از امامت جمعه این شهر توضیحاتی ارائه داد.

 به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام اصغر عسکری گفت: بنده ۱۵ آذر سال ۹۸ به عنوان امام جمعه رفسنجان معرفی شدم و بنا را بر این گذاشتم که سه سال بیشتر نمانم؛ لذا چند ماه قبل از پایان دوره سه‌ساله در ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ استعفا دادم.
وی افزود: از طریق روال اداری استعفای خود را به کرمان دادم و کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد؛ لذا در سمیناری که در تهران برگزار شده بود استعفایم را تقدیم آقای حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور کردم.
او اظهار داشت: همان‌جا جلسه‌ای با هم داشتیم و امر کردند که تا آخر ۱۴۰۱ بمانید.
وی افزود: در پایان سال ۱۴۰۱ گفتند ۱۴۰۲ انتخابات مجلس است بمانید تا انتخابات برگزار شود و باز هم اطاعت کردیم؛ لذا در ابتدای امسال استعفای من مورد پذیرش قرار گرفت.
امام جمعه رفسنجان با بیان این‌که بنده به جز دو دولت بنی‌صدر و مرحوم شهید رجایی با همه دولت‌ها کار کردم، ادامه داد: با دو دولت قبلی و فعلی در رفسنجان کار کردم و هر دو دولت کمال صمیمیت و همراهی را با بنده انجام دادند.
عسکری افزود: دلیل استعفای خود را نوشته‌ام و این است که پاسخ عملی مثبتی به اندیشه متعالی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه‌ای مبنی بر جوان‌گرایی و واگذاری مسئولیت‌ها به جوان‌تر‌ها است.
وی گفت: من سال ۱۳۶۴ از طرف امام راحل (ره) امام جمعه کوهبنان شدم و تاکنون ۳۹ سال امام جمعه بودم.
او توضیح داد: هم در جهاد سازندگی و در آموزش و پرورش کار کرده‌ام؛ مردم چه گناهی کرده اند که فردی که ۴۰ سال کار کرده را تحمل کنند؟ گفتیم جوانی سرحال بیاید؛ یکی از مخاطبان حرف آقاخودمان هستیم.
عسکری ادامه داد: قرار بود قضیه محرمانه بماند و امروز آقای محی‌الدینی در مهریز از مردم این شهر خداحافظی و هفته آینده در رفسنجان معارفه شوند، اما قضیه لو رفت.
او گفت: پس از اصرار و پافشاری مردم، بنده پذیرفتم در خدمت شما باشم؛ از لطف و صمیمیت و بنده نوازی مردم رفسنجان تشکر می‌کنم.

دیگر خبرها

  • تقلب و تقلای پادشاهان عریان لیبرال دموکراسی
  • با ۲۱ میلیون نفر بی سواد دمکراسی حاکم می شود؟
  • (ویدیو) دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو ۳۵‌ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • سیستم مکان‌یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد
  • معنای استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی اسرائیلی چیست؟