Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@09:05:16 GMT

حضور ۱۵۰ سرمایه‌گذار افغان در چابهار

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۶۳۶۵۰

حضور ۱۵۰ سرمایه‌گذار افغان در چابهار

رئیس میز افغانستان در سازمان توسعه تجارت از سرمایه‌گذاری و فعالیت بیش از ۱۰۰ تا ۱۵۰ شرکت افغانستان در منطقه آزاد چابهار خبر داد.

محمد مهدی جوانمرد قصاب در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ارتباط با تاثیر این موضوع بر توسعه صادرات ایران اظهار کرد: آن‌چه اکنون اتفاق افتاده ترانزیت است، نه توسعه صادرات. در گذشته یکی از موضوعات و مشکلات جدی که در چابهار وجود داشت این بود که از این منطقه کامیون رفت‌وآمد نمی‌کرد، اما اکنون با ایجاد مسیری برای ترانزیت گندم، عملا بحث حمل‌ونقل راه افتاده است، هرچند همچنان در این حوزه با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رایزن بازرگانی سابق در ایران در تشریح این مشکلات اظهار کرد:گاه گمرک هماهنگی لازم را ندارد و گاه مناطق آزاد یا دیگر بخش‌ها، اما به‌هرصورت همه مشکلات موجود به‌نوعی به تفاسیر و نحوه اجرای قانون برمی‌گردند و اگر در قانون‌گذاری و اجرا به موفقیت برسیم می‌توان از این منطقه برای توسعه صادرات نیز بهره گرفت.

وی ادامه داد: اکنون آن‌چه رخ می‌دهد ترانزیت است، اما باید به‌سمتی حرکت کنیم که چابهار به محلی برای فرآوری مواد اولیه و صادرات آن‌ها تبدیل شود. در هر صورت، هنوز قوانین موجود برای رسیدن به نقطه توسعه صادرات یا جذب مشتری جذابیت ندارد و تاجران از موانع موجود گلایه‌های متعدد دارند.

جوانمرد قصاب افزود: اگرچه قوانین متعددی در این زمینه وجود دارد، همچنان موانعی سر راه ترانزیت و سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد چابهار قرار دارد و مسائلی مانند آماده‌ نبودن زیرساخت‌های مناسب یا دسترسی‌نداشتن به آب و برق و دیگر انرژی‌ها مانع از جذب سرمایه‌گذار در این منطقه می‌شود.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان با اشاره به سرمایه‌گذاری ۱۰۰ تا ۱۵۰ شرکت افغانستانی در چابهار، توضیح داد:برخی از این شرکت‌ها در افغانستان صاحب‌نام هستند، اما متاسفانه همان‌طور که اشاره شد، قوانین موجود به‌گونه‌ای است که حمایت کافی از سرمایه‌گذاران صورت نمی‌گیرد، درحالی‌که برای توسعه صادرات جذب سرمایه‌گذار خارجی می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

وی ادامه داد: این‌که به این منطقه تنها به چشم محلی برای ترانزیت کالا نگاه شود رویکردی نادرست است و باید به فکر جذب سرمایه‌های بیشتر و سرمایه‌گذاری مشترک بود. در واقع، چابهار ظرفیتی دارد که می‌توان از آن برای جابه‌جایی کالای محصولات ایران و بسیاری کشورها استفاده کرد؛ چراکه این بندر بهترین راه برای دسترسی به کشورهای آسیای میانه و افغانستان محسوب می‌شود؛ به‌شرطی که برنامه جامع و مدونی برای توسعه صادرات و تراتزیت داشته باشیم.

جوانمرد قصاب همچنین اظهار کرد:راه‌اندازی راه‌آهن زاهدان- چابهار از موضوعاتی است که اهمیت بسزایی داشته و حتی می‌توان این خط را تا افغانستان یا دیگر کشورهای مشترک‌المنافع ادامه داد. حال گفته می‌شود ایجاد این خط راه‌آهن در دستور کار قرار گرفته و در سه تا چهار سال آینده بهره‌برداری می‌شود.

وی در ادامه از دیگر نکات مهمی که در توسعه اقتصادی چابهار اهمیت دارد به موضوع مواد اولیه پتروشیمی اشاره کرد و گفت: در جلساتی که با تولیدکنندگان داشتیم تاکید داشتند لازم است در چابهار مواد اولیه به قیمت صادراتی آن‌ها در اختیار سرمایه‌گذاران خارجی قرار گیرد که در این منطقه مواد اولیه فرآوری شده و به‌شکل محصول دارای ارزش افزوده صادر شوند.

جوانمرد قصاب در پایان گفت:جای سوال است که چرا به مناطق آزاد به‌عنوان محلی برای توسعه صادرات نگاه نمی‌شود تا عده‌ای به سرمایه‌گذاری در این نقاط بپردازند. اکنون هیچ مزیتی برای این مناطق وجود ندارد، درحالی‌که در این سال‌ها همواره تولیدکنندگان گلایه داشته‌اند که چرا مواد اولیه پتروشیمی با قیمتی پایین‌تر از قیمت داخلی صادر می‌شوند. شاید زمان آن رسیده باشد که با ایجاد هیئتی متشکل از نهادهای مرتبط صفر تا صد ترانزیت از این منطقه و بحث توسعه صادرات آن مورد توجه جدی قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، در هفته‌های گذشته کشتی حامل محموله ترانزیتی گندم اهدایی کشور هند به افغانستان از بندر کاندلای هند به بندر چابهار رسید. این محموله گندم شامل٦٤٠ دستگاه کانتینر به میزان ١٥ هزار تن، پس از تخلیه همزمان توسط حمل جاده ای و از مرز میلک به افغانستان ترانزیت شد.

به گفته مسئولان مختلف با توجه به موقعیت خاص چابهار انتظار می‌رود حجم بالایی کالا به طور مستمر از این بندر عبور داده شود چراکه بندر چابهار بهترین مسیر برای ارتباط هند با افغانستان و هند با کشورهای آسیای میانه بوده و ترانزیت در بندر چابهار عامل موثر در جذب تجار افغانی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۳۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبات شوراها بر جذب سرمایه‌گذار معطوف شود

فرماندار تیران و کرون گفت: امسال با توجه به شعار سال، مصوبات شوراهای اسلامی شهر و روستا به سمت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و جلب سرمایه‌ها هدایت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، علی محمدی‌کیا بعدازظهر امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در گردهمایی اعضای شوراهای اسلامی روستایی بخش مرکزی تیران و کرون اظهار کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستاها در تحقق شعارهای سال نقش مهمی دارند و بر این اساس لازم است مصوبات و طرح های پیشنهادی خود را بر این اساس پیش‌بینی و طراحی کنند.

وی افزود: در شعار امسال که معطوف به ایجاد مشارکت مردم برای جهش تولید است، زمینه‌سازی برای جذب سرمایه گذار از اهمیت خاصی برخوردار است و باید مصوبات و طرح های پیشنهادی شوراها چنین سمت و سویی داشته باشد.

فرماندار تیران و کرون ادامه داد: شوراهای شهر با انجام فراخوان و ایجاد طرح مناسب زمینه مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران را فراهم کنند و اینگوه علاوه بر تحقق شعار سال در منطقه خود، به شکوفایی شهر و یا روستاها نیز کمک کرده‌اند.

محمدی‌کیا اضافه کرد: تعامل با مدیریت شهری و روستایی برای اجرای مصوبات مهم بوده و باید هم‌افزایی محلی با دستگاه‌های اجرایی نیز صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه برای ارائه طرح و پیشنهاد برنامه نیاز به دانش‌افزایی و مشورت با صاحبان اندیشه و متخصصان است، تصریح کرد: اعضای شورای اسلامی روستاها و شهرها در پیگیری امور با نظر مشورتی مردم فعالیت دارند؛ افزایش دانش و آگاهی منتخبین مردم در شوراهای اسلامی برای پیگیری قوی‌تر امور، نیاز است.

محمدی‌کیا همچنین به تجربه‌نگاری اعضای شوراهای اسلامی اشاره کرد و اذعان داشت: اعضای شورای اسلامی علاوه بر تهیه گزارشی فرصت‌ها و مشکلات را بررسی و برای دوره‌های آینده ثبت کنند چرا که این تجربه نگاری امکان رفع مشکلات و آینده‌نگری را فراهم می‌کند تا به‌واسطه همین تجارب، اشتباهات تکرار نشود.

فرماندار تیران و کرون شناخت نقش شوراها، دهیاری‌ها و شهرداری‌ها برای مردم را مهم دانست و تصریح کرد: بعضی از مطالبات مردمی در اختیار شورای اسلامی نیست و باید در حوزه‌های دیگر پیگیری شود اما این عدم اطلاع باعث افزایش مراجعات شده است.

کد خبر 749178

دیگر خبرها

  • کابل: به کسی اجازه تخریب وحدت ملی در افغانستان را نمی‌دهیم
  • ۶ قرارداد برای صادرات محصولات تولیدی همدان در نمایشگاه ایران اکسپو امضاء شد
  • آمادگی ۲۵ بسته در بجنورد برای جذب سرمایه‌گذار
  • مصوبات شوراها بر جذب سرمایه‌گذار معطوف شود
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • شادی فوتسالیست‌های افغان با صادق بوقی
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند