Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@14:23:08 GMT

برنامه بزرگ چین برای مقابله با آلودگی هوا

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۶۹۹۹۴

به گزارش ایسنا، کاهش تولید فولاد و بتون از یک‌سو و کاهش مصرف زغال‌سنگ در کارخانه‌های بزرگ و منازل مسکونی از سوی دیگر از جمله این اقدامات است.

در چین به‌ ویژه در کلان‌شهرهای این کشور، آلودگی هوا به حد غیرقابل تحملی رسیده است. ساکنان پکن هر روز توجه خاصی به شدت و جهت باد دارند زیرا باد تاثیری مستقیم بر کیفیت هوای پایتخت چین می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بادی که از جنوب می‌وزد تاثیری منفی و بادی که از شمال می‌آید تاثیری مثبت بر کیفیت هوا در پکن دارد.

اما مسئولان و مردم چین به‌خوبی می‌دانند که وزش باد راه‌ حلی جدی برای مشکل آلودگی هوا نیست. به گفته "ما جون"‌، مدیر موسسه غیردولتی محیط ‌زیست در پکن، مبارزه با آلودگی هوا نیاز به ابزار و وسایل دیگری دارد که کمابیش در سال‌های اخیر از آن استفاده شده است.

شاخص میانگین کیفیت هوا در سال ‌جاری بهبودی قابل ‌توجه‌ای را ‌نسبت به سال ۲۰۱۳ نشان می‌دهد. البته باید افزود که ۲۰۱۳ بدترین سال در زمینه کیفیت هوا در پکن به شمار می‌آید.

اما با فرا رسیدن زمستان، مولفه‌های متعددی دست به دست هم می‌دهند تا مشکل آلودگی هوا و دود غلیظ با شدت بیشتری خود را در پکن نمایان سازد. بنا به ارزیابی کارشناسان چینی برای رفع آلودگی هوا کارهای زیادی پیش‌رو است.

برنامه‌ای جدید برای پاکیزگی هوا در زمستان

بنابر گزارش اخیر دویچه‌وله، برای نخستین بار مسئولان چینی برنامه‌ای برای مقابله با آلودگی هوا در زمستان ارائه کرده‌اند. این برنامه نه تنها پکن، بلکه بخش وسیعی از مناطق شمالی چین را در بر می‌گیرد.

قرار است این برنامه ۱۵ درصد میزان آلودگی را در زمستان کاهش دهد. اما چه راهکارهای مهمی در این برنامه در نظر گرفته شده‌ است؟

مهم‌ترین اقدام برای کاهش گازهای آلاینده کاهش تولید آهن، فولاد و آلومینیوم در مناطق شمالی چین است. تولید بسیاری از کارخانه‌ها که در فصل زمستان، سبب آلودگی هوا می‌شوند باید ۵۰ درصد کاهش یابد.

کارخانه‌های بتون‌سازی در پکن، تیانجین و ۲۶ شهر بزرگ در شمال چین باید کاملا کار خود را در زمستان متوقف کنند.

این راهکارها در مجموع سبب کاهش ۲۵ درصدی تولید فولاد و کاهش ۱۰ درصدی کل تولید بتون در چین می‌شود. سازمان محیط زیست چین وظیفه نظارت بر فعالیت‌های این کارخانه‌ها را برعهده دارد، تا تخلفی از برنامه اعلام‌شده رخ ندهد.

کاهش سوخت زغالی در منازل

دولت‌های محلی در چین تا کنون به دلایل اقتصادی از اجرایی کردن برنامه‌های محیط ‌زیستی خودداری کرده‌اند، اما به گفته مسئولان از این پس هیچ‌گونه عذری پذیرفته نخواهد شد.

به منظور نظارت موثرتر بر این برنامه، اداره‌ای مستقل برای پکن و مناطق شمالی چین تاسیس شده است. به گفته یکی از فعالان "گرین ‌پیس" (صلح سبز) در شرق آسیا، برای بهبود کیفیت هوا در پکن چینی‌ها باید از مصرف زغال و زغال‌سنگ چشم‌پوشی کنند و برای پخت و پز و گرم کردن خانه‌ها از گاز یا برق استفاده کنند.

به همین منظور دولت چین تصمیم گرفته است که سوخت مصرفی ۵. ۳ میلیون خانوار را در زمستان امسال از زغال به انرژی‌های کمتر آلاینده تغییر دهد. کاهش استفاده از زغال و زغال‌سنگ در تمامی کارخانه‌های بزرگ و پروژه‌های عظیم ساختمانی نیز به اجرا گذاشته خواهد شد.

بخش صنعتی مسبب بیشترین آلودگی است

صنایع بزرگ عامل اصلی آلودگی هوا در شمال چین هستند. این صنایع مسبب تولید ۴۰ تا ۵۰ درصد از ذرات معلق در هوا محسوب می‌شوند. به نظر کارشناسان، برنامه جدید چین جهت‌گیری درستی دارد. در منطقه پکن و تیانجین حدود ۴۰۰ میلیون تن زغال و زغال‌سنگ مصرف می‌شود. استفاده از زغال‌سنگ در منطقه شاندونگ در جنوب پکن نیز به همین میزان است.

مسئولان چینی بر این باورند که باید هر چه زودتر از مصرف زغال‌سنگ بکاهند و برای تولید صنایع بزرگ به انرژی‌های پاک‌تری رو آورند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۹۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید

وزیر صمت با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای برای صنعت خودرو در سال جاری، از برنامه‌ریزی برای افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو برای امسال خبر داده و اعلام کرد که در حال حاضر تیراژ روزانه تولید خودرو به ۵۰۰۰ دستگاه رسیده است.

به گزارش ایسنا، عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی با تاکید بر برنامه‌ریزی وزارت صمت بر توسعه صنعت خودرو در سال جاری، اظهار کرد: برنامه‌های گسترده ای برای صنعت خودرو در نظر گرفته‌ایم و در سال جاری تلاش خواهیم کرد تا ظرفیت تولید را افزایش دهیم. در حال حاضر به ظرفیت تولید ۵۰۰۰ خودرو در روز رسیده‌ایم و تلاش داریم که این میزان را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که قطعا جهش بسیار بزرگی خواهد بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با بحث واردات خودرو نیز گفت: موضوع واردات خودرو را در دستور کار داریم تا به این وسیله، تعادل بهتری در تامینِ تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود آوریم؛ خوشبختانه اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده و در شرف وقوع است؛ خبرهای بسیار خوبی در این زمینه داریم.

وی افزود: در حال حاضر تاکسی‌های برقی نیز وارد کشور شده و مردم می‌توانند ثبت‌نام کرده و خریداری کنند. مردم می‌توانند ثبت‌نام و تاکسی برقی دریافت کنند؛ البته باید از ظرفیت‌های قانونی استفاده کنیم. لازم است به همه آن‌هایی که منتظر آن ظرفیت‌های قانونی هستند، عرض کنم که منتظر نمانید و بیایید از همین فرصت‌هایی که ایجاد شده استفاده کنید.

او با بیان اینکه باید به مردم گفت که هر کوتاهی در خدمت‌رسانی به مردم است، به ناتوانایی ما ببخشند، تصریح کرد: ما حداکثر تلاش خود را بسیج کرده‌ایم، همه باید کمک کنند تا موفق شویم. برنامه‌ریزی‌ها صورت گرفته و همکاران بنده، شبانه‌روز در تلاش برای تحقق اهداف و برنامه‌ریزی‌ها هستند. البته بخش خصوصی نیز به خوبی مشارکت داشته و کمک می‌کنند.

هفته گذشته، وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در جلسه‌ی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، در رابطه با برخی موضوعات خودرویی نظیر اسقاط خودروهای فرسوده، ارتقای ایمنی خودروهای تولیدی، واردات خودروهای دست دوم، ارزبری خودروهای مونتاژی و تامین ناوگان حمل و نقل عمومی، به ارائه پاسخ پراخت و در نهایت مقرر شد، ظرف یک ماه آینده، وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه‌های خود را در رابطه با این موضوعات به کمیسیون ارائه کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • دستگاه‌ها برای مقابله با سرقت، توپ را به زمین یکدیگر نیندازند
  • برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • موضوع حجاب و عفاف از برنامه دشمن و مقابله جبهه کفر برابر حق است
  • موضوع حجاب و عفاف از برنامه های دشمنان و مقابله جبهه کفر برابر حق
  • راه‌اندازی بزرگ‌ترین مزرعه بادی فراساحلی بریتانیا
  • اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا
  • کاهش ۳۳ میلیون متر مکعبی حجم آب حوضه کارون بزرگ در لرستان
  • کدام کارکنان تسلا اخراج شدند؟