Web Analytics Made Easy - Statcounter

استفان استروسکی مشاورعلمی انجمن حفاظت از حیات‌وحش گفت: علیرغم موفقیت قابل‌ملاحظه و سطح بالای عملکرد پروژه حفاظت یوزپلنگ آسیایی، این گونه کماکان در رده به شدت در معرض خطر انقراض باقی می‌ماند.

به گزارش خبرنگار مهر، استفان استروسکی مشاور علمی انجمن شناخته‌شده حفاظت از حیات‌وحش (WCS) که مسئولیت ارزیابی عملکرد پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی را در حدفاصل سال‌های ۲۰۱۰ الی ۲۰۱۶ برعهده داشته، نتایج ارزیابی خود را از این پروژه به این شرح اعلام کرد: من مسئولیت بررسی عملکرد و دستاوردهای پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی را در حدفاصل سال‌های ۲۰۱۰ الی ۲۰۱۶ برعهده داشته‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج این ارزیابی به زودی منتشر خواهد شد اما اگر بخواهم به صورت خلاصه بگویم، این پروژه توانسته در حدود ۶۳ درصد از فعالیت‌های پیشنهادی را که در برنامه عملکرد سال ۲۰۱۰ برای آن تعیین شده، با کمک کارشناسان شناخته‌شده ملی و بین‌المللی فعال در زمینه حفاظت از یوزپلنگ، به سرانجام برساند.

استروسکی افزود: علیرغم این موفقیت قابل‌ملاحظه و سطح بالای عملکرد، یوزپلنگ آسیایی کماکان در رده به شدت در معرض خطر انقراض باقی می‌ماند.

وی تاکید کرد: قابل ذکر است که عملکرد پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی از مواردی نظیر سرمایه‌گذاری پایین و ناپایدار، تغییرات مکرر مدیریتی در سطح سازمان حفاظت از محیط‌زیست و فقدان همکاری بین شرکای ملی دست‌اندرکار حفاظتی متضرر شده است.

این کارشناس شناخته‌شده حفاظت از حیات‌وحش که از سال ۱۹۹۳ تاکنون سابقه فعالیت‌های متعدد در این زمینه داشته، درباره انتقاداتی نظیر ارائه آمارهای متورم گفت: در حال حاضر هیچ‌کس در ایران این توانایی را ندارد که ابعاد جمعیت زنده یوزپلنگ‌ها را در ایران به شکل صحیح و مستند برآورد کند بنابراین هرگونه دعوی و اختلاف در این زمینه عملا بیهوده و ناصواب است.

استروسکی توضیح داد: دلایل متعددی برای این عدم توانایی می‌توان ذکر کرد اما یک دلیل مهم آن این است که هیچ‌کدام از روش‌های موجود را نمی‌توان به راحتی با شرایط حیوانی تطبیق داد که تراکم جمعیتی خیلی پایینی دارد و وسعت زیستگاه‌های مناسب برای آن نیز چیزی بیش از وسعت کشور ایتالیاست. در عین حال منابعی که پروژه حفاظت از یوز برای دستیابی به این امر مهم آن‌هم در این مقیاس نیاز داشته، تاکنون مهیا نشده و در دسترس این پروژه یا هیچ‌کدام از شرکای آن قرار نگرفته است.

وی تاکید کرد: فارغ از محدودیت‌های مرتبط با روش‌های مطالعاتی، این فرضیه که جمعیت یوزها در ایران رو به کاهش است، بر اساس شواهد مستندی نظیر کاهش جمعیت گونه‌های طعمه و کاهش تعداد رکوردها منطقی است علیرغم این‌که تلاش‌ها در راستای بررسی روندی افزایشی داشته است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۵۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاف بی بی سی درباره پروژه هواپیمای جت ۷۲ نفره ایرانی

بی‌بی‌سی در یک گاف رسانه‌ای بدون اینکه از پروژه مورد بحث در نشست خبری سالیانه معاون علمی رئیس‌جمهور اطلاع دقیق داشته باشد، مدعی شد که توقف پروژه‌ای که دهقانی آن را اعلام کرده، همان پروژه ساخت جت ۷۲ نفره اعلامی از سوی رئیس‌جمهور در سال ۴۰۱ بوده است! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری در محل معاونت علمی در روز شنبه 8 اردیبهشت برگزار شد.

خبرنگار تسنیم در این نشست سوال خود را درباره آخرین وضعیت پروژه هواپیمای جت 72 نفره مطرح کرد.

جت 72 نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!

دهقانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در این نشست درباره آخرین وضعیت پروژه ساخت هواپیمای جت 72 نفره ایران گفت: در رابطه با پروژه هواپیمای 72 نفره باید بگویم که ایران یکسری هواپیماهای آی آر 140 یا همان ایران آنتونوف 140 در یک دوره‌ای با اوکراین تعریف کرد و این هواپیماها بعضاً در کشور ساخته شدند و 5 فروند نیز وجود داشت و روابط با اوکراین و  سوانحی که هواپیما داشت باعث توقف پروژه شد.

وی تأکید کرد: پروژه از لحاظ حجم فنی و حجم کارهای انجام شده و از نظر زیرساخت‌های موجود در کشور اصلاً زیرساخت آن در کشور وجود دارد. فرض کنید که زیرساخت داشته باشد اگر یک هواپیمای ارتقایافته را به میدان بیاوریم آیا کسی سوار آن خواهد شد؟

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: در یک کارگروه تخصصی که با دستور رئیس جمهور شکل گرفت و بعد از 8 جلسه تخصصی درباره بحث هواپیما به این نتیجه رسیدیم که پروژه هواپیمای 72 نفره به دلایل متعدد از جمله نبود هواپیماهای پایه که می‌خواهد ارتقا پیدا کند و دلایل دیگر، پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد.

اما بعد از سخنان روح الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه پروژه جت 72 نفره جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور نیست بلافاصله این سخنان با موج‌سواری تعدادی از رسانه‌های معاند ایران همراه شد.

.

در این میان بی‌بی‌سی فارسی تلاش کرد اشاره اخیر دهقانی را متوجه سخنان آیت‌الله رئیسی در سال 1401 کند که در آن رئیس‌جمهور از در دست اجرا بودن پروژه جت 72 نفره خبر داده بود!

پروژه جت 72 نفره‌ای که در نشست خبری اخیر معاون علمی رئیس‌جمهور مطرح شد یک پروژه دانشگاهی است که بیش از 8 سال پیش در دانشگاه‌ امیرکبیر تعریف شد و تا به امروز نیز این پروژه با فراز و فرودهای زیادی همراه بوده اما بی‌بی‌سی در یک گاف رسانه‌ای بدون اینکه از پروژه مورد بحث در نشست خبری سالیانه دهقانی اطلاع دقیق داشته باشد مدعی شد که توقف پروژه‌ای که دهقانی آن را اعلام کرده، همان پروژه ساخت جت 72 نفره اعلامی از سوی رئیس‌جمهور در سال 401 بوده است در حالیکه پروژه مورد اشاره رئیس‌جمهور، پروژه‌ای مربوط به 2 سال اخیر است اما پروژه مورد اشاره معاون علمی رئیس‌جمهور، پروژه دانشگاهی ساخت جت 72 نفره است که حداقل 8 سال از عمر آن می‌گذرد!

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کسب رتبه برتر فرمانداری درمیان بر اساس ارزیابی وزارت کشور
  • گاف بی بی سی درباره پروژه هواپیمای جت ۷۲ نفره ایرانی
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • عملکرد شوراها قابل دفاع است
  • علم گرفتار سانسور و تبعیض رسانه‌ای/ وقتی اسمی از دانشمندان آسیایی و آفریقایی به میان نمی‌آید
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید