Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-06@20:32:51 GMT

ناسزاگویی‌رسانه‌های‌سعودی‌به‌میشل‌عون

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۸۰۸۷۵

 

به گزارش خبرگزاری بسیج، مواضع رئیس جمهور لبنان در برابر دنائت عربستان در قبال لبنان برای سران ریاض شوکه کننده بود، از همین رو عرصه را برای فحاشی و ناسزاگویی رسانه های خود باز گذاشتند.

در این میان با نگاهی به روزنامه های سعودی می توان به خوبی به میزان خشم سعودی از میشل عون پی برد؛ کسی که در برابر تجاوز عربستان به لبنان ایستادگی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط عربستان عرصه را برای نویسندگان خود بازگذاشت تا از موضع گیری علیه حزب الله به اتخاذ مواضع علیه میشل عون منتقل شوند در نتیجه در دو روز گذشته صحنه رسانه ای سعودی شاهد شدت مواضع علیه میشل عون بود تا جایی که هرگونه عرف حرفه ای کنار گذاشته شد.

به عبارت بهتر روزنامه های سعودی با توصیف میشل عون با عناوین مختلف به دولت و ملت لبنان توهین کردند و در اتهام زنی به رئیس جمهور لبنان از هرگونه خط قرمزی فراتر رفتند.

اتهام زنی روزنامه الوطن به دور از کار حرفه ای

روزنامه الوطن: این روزنامه میشل عون را فرصت طلب برشمرده و در مقاله ای تحت عنوان «تحولات لبنان فرصت طلب بودن عون و ادعاهای او علیه عربستان را برملا کرد» افزود: به عقیده ناظران با توجه به مواضع بی ثبات عون از زمانی که به ریاست جمهوری لبنان رسیده است، انتظار می رفت وی حامی ایران و بازوی نظامی آن در لبنان یا همان حزب الله باشد.

این روزنامه سپس عون را به فرصت طلبی متهم کرده و نوشت: این ویژگی به او اجازه داد بر تناقضات موجود در لبنان مانور داده و از حزب الله دفاع کرده و به کاخ بعبدا برسد.

الوطن در این مقاله خودپیش بینی کرد عون به سیاست های حمایت جویانه از ایران ادامه دهد حتی اگر به ضرر لبنان تمام شود.

عادت همیشگی رسانه های سعودی چیست؟

روزنامه الجزیره: عون مرد بیمار است.

این روزنامه مدعی شد رئیس جمهور لبنان نصرالله است نه عون و مواضع  متزلزلی دارد که فراموش نمی شود و آرزو داشت به هر قیمتی رئیس جمهور شود.

این روزنامه طبق عادت رسانه های سعودی یا همان غیرحرفه ای عمل کردن، با توهین به رئیس جمهور لبنان او را مرد مریض توصیف کرده و نوشت: اظهارات عون در واکنش به استعفای سعد حریری نشان می دهد، این مرد مریض چقدر از حسن نصرالله دیکته می گیرد در غیر اینصورت چطور می توانست در مورد ماهیت استعفای سعد حریری دروغ و افترا برزبان بیاورد.

الجزیره در ادامه مدعی شد، تمام دغدغه رئیس جمهور لبنان این بود که به هر قیمتی شده حتی به قیمت قربانی کردن لبنان به عنوان رئیس جمهور از دنیا برود و اظهارات اخیر او از بی ثباتی سیاست های او و توطئه علیه لبنان پرده برداشت.

این روزنامه همچنین مقاله ای را با عنوان « تا کی باید در برابر عون و ایران صبر کرد؟» منتشر کرده و به اتهام زنی علیه رئیس جمهور لبنان پرداخت.

مباهات به  ثروت های سعودی در تهدید علیه لبنان

الجزیره سپس با لحن تهدید آمیز ادامه داد: آیا عون و کسانی که با او در حمله به عربستان مشارکت دارند، می دانند با این کار موجب می شوند عربستان به طور جدی به فکر عمل و واکنش به توهین های عمدی برآید؟ آیا می دانند علیه منافع لبنان اقدام می کنند؟ اگر عربستان سپرد های خود را از بانک مرکزی لبنان برداشت کند و در مورد حضور لبنانی ها در عربستان سختگیری کرده و واردات از این کشور را متوقف کند چه خواهند کرد؟

روزنامه الیوم؛ ناسزاگویی و فحاشی

روزنامه الیوم نیز با ناسزاگویی و فحاشی نوشت: «لبنان در ایران ساخته شد» و مونتاژی از توهین به لبنان و ملت وچهره های سرشناس آن است.

روزنامه الشرق الاوسط، تکرار اتهام زنی ها

روزنامه الشرق الاوسط نیز با انتشار مقاله ای تحت عنوان « آیا عون داستان طولانی را می داند» همان لحن تکراری تهدید آمیز را به کار گرفته و نوشت: آیا عون متوجه خطراتی که لبنان را در معرض آن قرار می دهد است و نحوه تعامل با پرونده استفعای سعد حریری را درک می کند؟

العهد در پایان نوشت: روشن است، رسانه های سعودی درچارچوب منطق نظامی و دیکته های پادشاهی و به دور از هرگونه کار حرفه ای فعالیت می کنند و نحوه عملکرد آنان شامل ناسزاگویی به جای ارائه اطلاعات و تحلیلات واقعی است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۰۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان

سلطان العمر پژوهشگر مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه هاروارد در نشریه «نیو لاینز» نوشت: ۲۲ فوریه مصادف بود با پنجمین سالگرد یک مناسبت جدید در عربستان سعودی تحت عنوان روز تاسیس که طی سال‌های اخیر در تقویم این کشور گنجانده شده است. این مناسبت که بر اساس حکم پادشاه عربستان در سال ۲۰۱۹ ایجاد شد، گرامیداشت «آغاز سلطنت امام محمد بن سعود و تاسیس اولین دولت سعودی» در سال ۱۷۲۷ است.

به گزارش انتخاب، بر خلاف روز ملی عربستان، که در آن ایده سیاسی اتحاد و تشکیل دولت معاصر عربستان در سال ۱۹۳۲ جشن گرفته می‌شود، روز تاسیس ۲ کارکرد اصلی دارد: گرامیداشت یک افسانه سیاسی و پاک کردن یک افسانه دیگر. این روز بزرگداشت این روایت تاریخی است که دولت معاصر سعودی سومین دولت در طی ۳ قرن متوالی در شبه جزیره عربستان است. این مناسبت همچنین این روایت سیاسی را که اولین دولت سعودی پس از انعقاد پیمانی بین محمدبن عبدالوهاب، موسس جنبش وهابی و محمد بن سعود در ۱۷۴۴ تشکیل شد رد می‌کند. با انتخاب سال ۱۷۲۷ به عنوان سال آغازین اولین دولت سعودی به جای سال ۱۷۴۴، روز تاسیس به دنبال جایگزین ساختن وهابیت در روایت سیاسی سعودی است.

برای بسیاری از متخصصان و تحلیلگران عربستان، زدودن روایت وهابی یک اقدام عمیق و رادیکال تلقی می‌شود. نگاه پذیرفته شده قبلی این بود که از ۱۷۴۴، دولت سعودی همواره به عنوان تنها محافظ و گسترش دهنده وهابیت برای خود مشروعیت قائل بوده و اینکه اقتدار سیاسی در عربستان سعودی بین خانواده سلطنتی آل سعودی و نخبگان مذهبی وهابی تقسیم شده است. بر اساس این نگاه، با کنار گذاشتن وهابیت، دولت سعودی یک منبع اصلی مشروعیت را از دست می‌دهد و به شرکت تاریخی خود با نظام مذهبی پایان می‌دهد.

اما نگاهی دقیق‌تر به نحوه تاسیس دولت معاصر سعودی نشان می‌دهد که این داستان که دولت سعودی با اتکا به وهابیت به خود مشروعیت بخشیده، گزاره‌ای نادرست است. پادشاهی سعودی نه از طریق وهابیت بلکه با تکیه بر یک سنت هنجاری ترکیبی که شامل دو عنصر عربیت و سلفی گری بود مشروعیت یافته است.

اولین گام در فهم نحوه مشروعیت یافتن دولت معاصر سعودی در طی دوره تشکیل این است که به این نکته واقف باشیم که نخبگان حاکم آن دولت در آن دوران مردانی از آخرین نسل عرب‌های عثمانی بوده اند. این نسل به گفته ویلیام کلیولند، بین سال‌های ۱۸۷۰ تا ۱۸۹۰ متولد شده بود و اعضای آن در دوران اواخر امپراطوری عثمانی آموزش دیده و صاحب مشاغل گوناگون شده و برای آینده برنامه ریزی کرده بودند.

با پایان جنگ جهانی اول، امپراطوری عثمانی از هم پاشید و بسیاری از اعضای این نسل نقشی محوری در تاسیس خاورمیانه پساعثمانی ایفا کردند. در مورد عربستان، این نسل نه تنها شامل بسیاری از مشاوران، بروکرات‌ها و روشنفکران مصری، سوری و سایر ملل عرب بود که در تاسیس دولت سعودی ایفای نقش کردند، بلکه خود موسس رژیم یعنی عبدالعزیز آل سعود نیز از این نسل بود. عبدالعزیز در اولین مصاحبه خود با روزنامه الدستور چاپ بصره در سال ۱۹۱۳، خود را یک "عرب عثمانی" توصیف می‌کند که خود را متعهد به انجام هر کاری برای «صیانت از وطن عثمانی در شبه جزیره عربستان» می‌داند. وی این مصاحبه را برای توجیه بیرون راندن پادگان‌های عثمانی از دو واحه استراتژیک در شرق عربستان یعنی الاحصی و القطیف و متقاعد کردن نخبگان حاکم عثمانی در بغداد و استانبول به اینکه اقدامات وی نباید به عنوان اقداماتی جدایی طلبانه قلمداد شود، انجام داد.

این تلقی از عبدالعزیز به عنوان عضوی از آخرین نسل عرب‌های عثمانی به نحو قابل توجهی با نگاه‌های آلترناتیو دیگر که در سال‌های اخیر مورد استناد قرار گرفته و وی را رهبری وهابی یا یک عنصر امپراطوری بریتانیا توصیف می‌کند متفاوت است. آلترناتیو اول (رهبر وهابی) وی را از نسل و زمان خود جدا می‌سازد و عبدالعزیز را به یک گذشته افسانه‌ای وهابی پیوند می‌زند که اغلب بدون در نظر گرفتن بستر زمانی خود مورد تفسیر و استناد قرار گرفته است. آلترناتیو دوم (عامل بریتانیا) عاملیت شخص عبدالعزیز را رد می‌کند و سه دهه پویایی سیاسی و رویداد‌های تاریخی در شبه جزیره عربستان را که با ایجاد حکومت معاصر سعودی به اوج خود رسید، به یک طرح انگلیسی صرف تقلیل می‌دهد.

در اوایل قرن بیستم میلادی، واژه "سلفی گری" همچون امروز معادل واژه وهابی گری نبود. در آن دوران، این کلمه به یک جنبش اصلاحگری اسلامی اشاره داشت که به گفته هنری لائوزیر، «به دنبال آشتی دادن اسلام با ایده آل‌های اجتماعی، سیاسی و روشنفکری عصر روشنگری بود.» این جنبش در اواخر قرن نوزدهم ظهور و بروز یافت و روشنفکران اصلی آن افرادی، چون جمال الدین افغانی، محمد عبدو و رشید رضا بودند. این جنبش انتقاداتی را بر آن دسته از رفتار‌ها و اعتقادات مسلمانان که تناسبی با جهان مدرن نداشتند، مطرح می‌کرد.

بعد از جنگ جهانی اول، بسیاری از اعضای جنبش سلفی گری شروع به حمایت از پروژه سعودی کردند، زیرا آن را تنها امید باقی مانده برای یک ایجاد یک دولت مستقل عربی پس از تحمیل نظام قیمومیت بر بسیاری از سرزمین‌های عرب پسا عثمانی می‌دانستند. به عنوان مثال، رشید رضا، اصلاحگرای شناخته شده اسلامی، مجله خود المنار را که در جهان اسلام به شدت صاحب نفوذ بود، به جبهه‌ای برای ترویج و مشروعیت بخشی به دولت جدید سعودی بر اساس اصول سلفی گری تبدیل کرد.

سایر سلفی‌ها نیز تصمیم به مهاجرت برای ساخت دولت جدید سعودی گرفتند. یکی از آن‌ها محمد بهجت البیتر، اصلاح طلب سوری بود که نقش برجسته‌ای در امر آموزش در عربستان سعودی ایفا کرد. آنگونه که دیوید کومینز، مورخ غربی می‌نویسد، سلفی‌ها همچنین نقش مهمی در تفسیر ایدئولوژی وهابی به عنوان بخشی از سلفی گری و جنبش ناسیونالیستی متعهد به پیشرفت در شبه جزیره عربستان ایفا کردند.

آنچه از همه این روایت‌های تاریخی برداشت می‌شود این است که دولت سعودی به عنوان دولتی وهابی که ادامه و دنباله قرارداد خیالی بین خاندان آل سعود و یک خانواده مذهبی باشد، تاسیس نشد. این رژیم به عنوان یک پادشاهی عرب با تاکید جدی بر سلفیت مدرن تاسیس شد. فهم این مسئله از اهمیت روز تاسیس و گسست آن با روایت سیاسی وهابی نمی‌کاهد، اما توجه ما را به دو نکته جلب می‌کند: اول اینکه روایت وهابی از از ساخت قدرت توسط موسس عربستان سعودی معاصر مورد استناد قرار نگرفته است. دوم اینکه استفاده از روایت وهابی به عنوان ابزار مشروعیت بخشی یک پدیده جدید است که با به قدرت رسیدن ملک فیصل رواج یافت. تاسیس دولت سعودی نتیجه مستقیم تلاقی نیرو‌های تاریخی بود که رویکرد سعودی به سیاست و دولت سازی را تغییر داد.

دیگر خبرها

  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • رئیسی: از سوءاستفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • رئیسی: از سوء استفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • بهار ۵۹؛ وقتی داد سندیکای خبرنگاران از حمله به مطبوعات درآمد
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • دفاع رئیس جمهور کلمبیا از قطع روابط با رژیم صهیونیستی