Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > اقتصاد کلان - باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از باهر نوشت:سپرده‌های بلند مدت بانکها به جای هزینه شدن در بخش جاری دولت باید به بخش تولید هدایت شود.

حسین باهر استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی درمورد علت افزایش 140هزارمیلیاردتومانی سپرده‌های بلند مدت مردم نزد بانکها گفت: وقتی نرخ بهره بانکی سپرده‌های کوتاه مدت با نرخ تورم برابر می‌شود، برای سپرده‌گذار به صرفه نیست که سرمایه خود را در طرح‌های کوتاه‌مدت نگه دارد و به همین دلیل سپرده‌های کوتاه‌مدت را به بلند مدت تبدیل می کند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه افزود: تورم زمانی زیاد می‌شود که یا عرضه کم شود یا تقاضا زیاد شود و کوچ سپرده های کوتاه مدت به بلندمدت باعث کاهش تقاضا و به نوعی افزایش عرضه خواهد شد.

باهر درمورد نتایج برابر بودن نرخ تورم با نرخ بهره بانکی، اضافه کرد: وقتی که نرخ بهره بانکی با نرخ تورم هم‌اندازه باشد، سپرده‌گذاران به کارهای دیگری همچون خرید اوراق مشارکت که نرخ بهره  بالاتری دارد، اقدام می‌کنند.

وی با اشاره به اثرات مثبت تبدیل سپرده‌های کوتاه‌مدت به بلند‌مدت بیان کرد: با انجام این، خطر جهش نقدینگی و تورم کمتر خواهد شد و بانکها هم از بالارفتن مدت نگهداری سپرده‌ها، استقبال کرده و برخی از مشکلات خود را برطرف خواهند کرد.

این استاد دانشگاه افزود: بالا رفتن حجم سپرده‌های بلند‌مدت نزد بانکها باعث افزایش قدرت سرمایه‌گذاری بانکها در بخش ‌های مختلف اقتصاد خواهد شد.

وی گفت: در اثر بالا رفتن حجم سپرده‌های بلند مدت بانکها، بانک قدرت وام دهی بیشتری پیدا کرده و بخش تولید جانی دوباره می‌گیرد.

این کارشناس مسائل اقتصادی با تشریح تبعات منفی استفاده غیراصولی از سپرده‌‌های بلندمدت تصریح کرد: سپرده‌های بلند‌مدتی که در بانکها وجود دارد، با دوخطر مواجه‌اند. یکی اینکه دولت با دستورالعمل خود، سپرده‌های بلند مدت را برای بخش جاری وام بگیرد که عموما هم دولت‌ها بخشی از هزینه‌های جاری را از سپرده‌های بلندمدت بانکها تامین می‌کنند.

وی افزود: آسیب دومی که متوجه سپرده‌های بلندمدت بانکی است، فساد است. برخی از افراد وام‌هایی با بهره پایین از بخش دولتی می‌گیرند و به بانکهای بخش خصوصی می‌دهند که این امر تنها جابجا کردن سپرده‌هاست و تاثیری روی بخش تولید ندارد.

باهر با تاکید بر اینکه باید این سپرده‌ها را به بخش مولد اقتصاد هدایت تا از سفته بازی سپرده‌ها جلوگیری شود، گفت: تا موقعی که چرخ تولید راه نیفتد، سپرده‌ها مورد سفته بازی قرار می‌گیرند و وام گیرندگان و استفاده کنندگان از این سپرده‌ها هم قادر نخواهند بود که سپرده‌ها را پس بدهند.

این استاد دانشگاه درمورد اختلال در نطام بانکی هشدار داد و گفت: اگر بانکها نتوانند این سپرده‌ها را به بخش تولید منتقل کنند و از سپرده‌ها استفاده بهینه کنند، مجبور به دادن سود خالی به سپرده‌گذار می‌شود و این نظام بانکی را بدهکارتر خواهد کرد.

باهر در پایان به ضرورت اجرایی شدن اصل 44اشاره کرد و گفت: اصل 44را جدی نگرفتیم واین بی‌توجهی به مشکلات اقتصاد دامن می‌زند.

گفتنی است که بانک مرکزی در گزارشی اعلام کرد که در ماه پایانی تابستان سپرده های کوتاه‌مدت عقبگردی 120هزارمیلیاردتومانی داشته و در عوض به سپرده‌های بلندمدت مدرن نزد بانکها، 140هزارمیلیارد تومان اضافه شده است.

 

35224

کلید واژه‌ها : بانک مرکزی - تسهیلات بانکی - سرمایه -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۷۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود

رئیس اتاق استان کرمان گفت: تحمیل مالیات و عوارض جدید زمینه مشارکت مردم را از بین می‌برد و زمینه جذب تسهیلات برای تامین مالی از بازار سرمایه باید فراهم شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سید مهدی طبیب‌زاده صبح امروز در نود و هفتمین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با حضور محمدمهدی فداکار استاندار کرمان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان، مهدی بخشی دادستان و جمعی از مسئولین استان و نمایندگان صنایع، بنگاه‌های اقتصادی و اصناف کرمان برگزار شد، اظهار داشت: همراهی مدیران استانی در سال گذشته اتفاقات خوبی در قالب شورای گفت‌وگو رقم زد و در سطح کشوری توانستیم رتبه اول را کسب کنیم.

وی با بیان اینکه تلاش ما در سال جاری این است که چگونه زمینه مشارکت مردم را در سال جهش تولید با مشارکت مردم فراهم کنیم، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی به خوبی این فرمان را صادر کردند و باید موانع پیش رو در جهت جلب مشارکت مردم و بخش خصوصی برداشته شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه تامین مالی یکی از ارکان مشارکت مردم از طریق سرمایه‌های خرد و کوچک مردمی است، ادامه داد: دشواری تامین مالی از سیستم بانکی کاملاً روشن است؛ بنابراین اتکای ما به بازار سرمایه است و اگر بتوانیم آن را به خوبی آگاهی بدهیم می‌توانیم موفقیت‌هایی داشته باشیم.

طبیب‌زاده با بیان اینکه رئیس سازمان بورس کشور 24 و 25 اردیبهشت‌ماه با یک تیم کارشناسی به کرمان سفر می‌کنند، افزود: طی این دو روز دوره‌های آموزشی در کرمان نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه باید زمینه جذب تسهیلات را برای تامین مالی از بازار سرمایه فراهم کرد، گفت: همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان 24 تا 27 اردیبهشت ماه در کرمان برگزار می‌شود و امیدواریم در این همایش به نتایج لازم برای توسعه اقتصادی در استان برسیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه موانع جلب مشارکت مردم برای تحقق شعار سال احصا شده است، ادامه داد: این موارد به شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه ساز و کار موجود بازار یکی از موانع است که با مداخله دولت و قیمت گذاری دستوری انجام می‌شود، افزود: تحمیل هرگونه مالیات و یا عوارض جدید می‌تواند زمینه مشارکت مردم را از بین ببرد.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن