Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز؛ در گام های اول، در بعد خارجی، این رویکرد در فاز نظامی و تسلیح گروه های تکفیری در کشورهای منطقه در پیش گرفته شد اما پس از بروز نشانه های شکست داعش و سایر جریان‌های تروریستی در عراق و ‌سوریه و به بن بست رسیدن عربستان و متحدینش در جنگ،‌ این بار عربستان وارد فاز سیاسی شد طنین؛ بن سلمان پس از روی کار آمدن، به عنوان جوان کم تجربه ای که اکنون امورات یک کشور را در دست دارد،‌ با توجه به درک موقعیت شکننده پادشاهی آل سعود در داخل و خارج،‌ رویکردی به ظاهر تهاجمی را در پیش گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گام های اول، در بعد خارجی، این رویکرد در فاز نظامی و تسلیح گروه های تکفیری در کشورهای منطقه در پیش گرفته شد اما پس از بروز نشانه های شکست داعش و سایر جریان‌های تروریستی در عراق و ‌سوریه و به بن بست رسیدن عربستان و متحدینش در جنگ،‌ این بار عربستان وارد فاز سیاسی شد تا شاید آن چه را که نتوانست در میدان جنگ دست یابد، ‌در عرصه و میدان سیاسی پیدا کند.
پس از تغییر رویکرد عربستان از فاز نظامی به فاز سیاسی، در سطح وسیعی اقدام به دعوت از شخصیت های عراقی و لبنانی به عربستان کرد تا با جذب آنان،‌ بتواند کشورهای حامی مقاومت را درگیر تنش‌های سیاسی داخلی نماید.
بدین ترتیب، در صورت موفقیت،‌ توانسته است شعار و هدفش که کشیدن دامنه جنگ و ناامنی و ناآرامی به داخل ایران و کشورهای حامی مقاومت در منطقه است،‌ محقق کند.
در بعد داخلی نیز،‌ پس از برگزاری نشست ریاض علیه ایران و به توافق رسیدن ملک سلمان و محمد بن سلمان با ترامپ،‌ این روند، در لایه های رفتاری پیچیده و پنهانی آل‌سعود،‌ با برکناری بن نایف از ولیعهدی و جایگزینی شتاب‌زده بن سلمان آغاز شد. اکنون با هدف مهار شاهزادگان رقیب،‌ برخورد با شاهزادگان مخالف بن سلمان وارد فاز جدیدی شده است. به طوری که با عنوان مبارزه با فساد،‌ این شاهزادگان دستگیر می شوند.
اگرچه،‌ روزهای گذشته رفتار و تصمیمات سیاسی تهاجمی بن سلمان در داخل و خارج عربستان وارد فاز جدید و خشن‌تری شده اما واقعیت این است که این اقدامات در امتداد همان مسیر قبلی ولی با تاکتیک های جدید است؛ اما علت اصلی اتخاذ این تاکتیک های جدید در داخل و خارج توسط سعودی ها چیست؟
یکی از مهم ترین علل اتخاذ سیاست تهاجم سیاسی علیه کشورهای حامی مقاومت در منطقه،‌ از سوی عربستان،‌ همراهی و اتحاد استراتژیک پنهانی سعودی ها و رژیم صهیونیستی است. در واقع، از آن جا که عربستان و رژیم صهیونیستی، ‌هر دو خود را در نقطه مقابل ایران تعریف می کنند،‌ وجود چنین اتحادی کاملاً منطقی و طبیعی است. در این راستا،‌ مشغول کردن کشورهای محور مقاومت به معضلات و مشکلات، ‌تنش‌ها و درگیری های داخلی اعم از نظامی و سیاسی، ‌راهکاری برای تأمین امنیت رژیم جعلی اسراییل و تأمین امنیت و بقای نظام پادشاهی عربستان سعودی از انقلاب های مردمی متاثر از جریان مقاومت در منطقه است.
درواقع،‌ فضای امروز‌ منطقه نسبت به دهه های گذشته، روز به روز برای بقا و ادامه حیات رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی ناامن‌تر می شود. به همین سبب عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی، درواقع، تلفیقی از رویکرد سیاسی و نظامی را در دستور کار خود دارند؛ هرجا بتوانند از طریق نظامی و با هدف از بین بردن مستقیم تهدید و هر جا که توان اقدام نظامی نداشته باشند، ‌ از گزینه سیاسی برای حذف یا کنترل تهدید و مشغول کردن آن به مسایلی غیر از رژیم صهیونیستی استفاده می کنند. به همین سبب است که اگرچه عربستان درگیر جنگ در یمن است و سعی دارد با محاصره مردم یمن، آنان را از پای در آورد،‌ در لبنان و عراق،‌که سیاست های نظامی در قالب جریان های تکفیری و جنگ نیابتی شکست خورده،‌ تهاجم سیاسی را دنبال می کند. همچنین از آن جا که در مغلوب کردن حزب الله در سوریه باز مانده است،‌ سناریوی استعفای سعد حریری را به راه می اندازد تا لبنان را درگیر  تنشی داخلی کند و تضعیف حزب الله را در داخل لبنان و از طریق سیاسی پیگیری کند.
و اما در بعد داخلی،‌ کهولت سن و بیماری ملک سلمان و پیش‌بینی بروز موانع و بحران‌های بسیار پس از مرگ ملک سلمان از سوی سایر شاهزادگان سعودی برای پادشاهی محمد بن سلمان، از جمله مهم ترین علل شتاب زدگی ملک سلمان و محمد بن سلمان در برخورد شدید و قهری با شاهزادگان مخالف است. همچنین این برخوردها نشان می دهد،‌ مخالفت این شاهزادگان با پادشاهی بن سلمان،‌ بسیار جدی است. از این رو، ‌بن سلمان تلاش می‌کند تا در سایه پادشاهی پدر،‌ پایه‌های حضور خود در قدرت را به هر شکل ممکن مستحکم نماید تا بقای خود را در قدرت تضمین کند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۹۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند

به گزارش بلومبرگ، شهروندان عربستان سعودی در ماه‌های اخیر به دلیل اشتراک‌گذاری احساسات ضد رژیم صهیونیستی در شبکه‌های اجتماعی به طور فزاینده‌ای دستگیر شده‌اند.

به گزارش ایسنا، طبق این گزارش، ریاض نگران است که جنگ رژیم صهیونیستی علیه حماس و ملت فلسطین و همچنین حملاتی که توسط دیگر نیروهای مقاومت انجام می‌شود، غرب آسیا را وارد یک جنگ همه‌جانبه کند.
شبکه خبری بلومبرگ به نقل از منابع مطلع که خواستند نامشان فاش نشود، گزارش می‌دهد که در میان بازداشت‌شدگان اخیر یکی از مدیران شرکتی بود که در طرح محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برای تقویت اقتصاد نقش داشت. گزارش شده است که این مقام در مورد جنگ غزه اظهاراتی کرده بود که تنش‌زا تلقی می‌شد.
بنا به گزارش‌ها، یک زندانی دیگر از شهروندان سعودی خواسته بود تا برندهای آمریکایی فعال در عربستان سعودی را تحریم کنند.
یک منبع نزدیک به دولت عربستان سعودی در گفت‌وگو با بلومبرگ تاکید کرد که این بازداشت‌ها ناشی از این نگرانی است که تأثیرات افراد وابسته به امنیت این کشور آسیب می‌رساند. در این گزارش آمده است که آمار دقیقی از تعداد بازداشت‌های صورت گرفته از ۷ اکتبر وجود ندارد.
این سرکوب‌ در حالی صورت می‌گیرد که ایالات متحده به همکاری با ریاض برای یافتن راهی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد. در اوایل این هفته، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در سفر ریاض گفت کار فشرده‌ای برای دستیابی به توافقی برای این منظور انجام شده و این توافق «به طور بالقوه به تکمیل شدن بسیار نزدیک است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معنای استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی اسرائیلی چیست؟
  • محمد مهاجری: آقای نصیری! انتقادهایتان روی چشم؛ اما شاهزاده شویی چرا؟
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)
  • دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها