Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > شهری - در پایتخت ۸.۳ میلیون خودرو با پلاک تهران تردد می‌کنند که از این تعداد در سال گذشته ۲.۱ میلیون خودرو معاینه فنی دریافت کردند.

سيد نواب حسيني‌منش، مديرعامل ستاد معاينه فني شهرداري تهران با اشاره به اهميت فرهنگسازي درخصوص اجراي معاينه فني به مهر گفت: موضوعي كه جدا از بحث‌هاي ايجابي و اجباري در بحث گرفتن معاينه فني وجود دارد، مسئله فرهنگسازي خانواده در راستاي اجراي مسئوليت اجتماعي است كه اين وظيفه برعهده رسانه‌ها قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي با بيان اينكه شهروندان نسبت به معاينه فني بي‌توجه هستند، گفت: متأسفانه شهروندان تا زماني كه اجبار وجود نداشت، اخذ معاينه فني خودرو را ضروري نمي‌دانستند. البته خانواده‌هايي هستند كه معاينه فني را الزام مي‌دانند به‌طوري كه هم‌اكنون بيش از 400هزار پلاك در تهران وجود دارد كه هر ساله معاينه فني خود را مي‌گيرند و افراد منضبطي هستند كه قانون را رعايت مي‌كنند اما در مقابل اكثر افراد به مراكز معاينه فني مراجعه نمي‌كنند.

وي افزود: در پايتخت بيش از ۳ ميليون و ۸۰۰ هزار خودرو با پلاك تهران داريم كه از اين تعداد در سال گذشته يك ميليون و ۲۰۰ هزار خودرو به مراكز معاينه فني مراجعه كرده‌اند اما ساير خودروهايي كه مشمول هستند اصلا مراجعه نكرده‌اند. حسيني منش در ادامه با بيان اينكه خودرو عامل اصلي آلودگي هواي شهر تهران است، گفت: فرقي نمي‌كند خودروي سبك يا سنگين باشد.

بي‌توجهي به فرسوده‌ها

خودرو عامل اصلي آلودگي هواست و شهرداري تهران به جد نسبت به موضوع معاينه فني حساس است و در دوره مديريت جديد دستور داده شده تا خودروهاي شهرداري از سلامت برخوردار باشند. حسيني‌منش با اشاره به اينكه ميزان خودروهاي مردودي ازجمله تاكسي‌ها و اتوبوس‌ها از نُرم مراكز معاينه فني افزايش يافته است، گفت: براي حل آلودگي هوا مصوبه قانوني كشور را داريم كه بابت خودروهاي توليد داخل كه بيشتر از ۸ ليتر بنزين مصرف مي‌كنند، يك خودروي فرسوده از رده خارج شود اما چرا اين موضوع توسط برخي افراد وتو مي‌شود؟ از طرفي قانون فيلتر دوده را براي خودروهاي سنگين داشتيم اما چرا اجرا نشد؟ قانون‌ها وجود دارد اما دستگاه‌ها اجرا نمي‌كنند.

10خط براي معاينه موتورها

مديرعامل ستاد معاينه فني شهرداري تهران در ادامه با اشاره به ضرورت معاينه فني موتورسيكلت‌هاي شهر تهران اظهارداشت: موتورسيكلت‌ها از لحاظ معاينه فني و همچنين آلودگي صوتي دچار مشكلاتي هستند كه نسبت به حل اين مشكل بي‌توجهي مي‌شود. حسيني منش با بيان اينكه موتورسيكلت‌ها به هيچ نوع قانوني پايبند نيستند، گفت: موتورسيكلت‌ها هيچ قانوني اعم از ترافيك و قوانين راهنمايي و رانندگي را رعايت نمي‌كنند و تا‌كنون برخورد مناسبي نيز با آنها نشده است.

وي با بيان اينكه در حوزه معاينه فني، شهرداري تهران ۱۰ خط مكانيزه ويژه موتورسيكلت را در مراكز معاينه فني ايجاد كرده است، افزود: در سال گذشته از حدود ۴ ميليون موتورسيكلتي كه در شهر تهران وجود دارد، فقط ۲۰۰ دستگاه موتورسيكلت به مراكز معاينه فني شهر تهران مراجعه كردند. حسيني منش تصريح كرد: عدم‌مراجعه موتورسيكلت‌ها به مراكز معاينه فني نشان‌دهنده اين است كه اهميتي براي موضوع سلامت موتور و معاينه فني قائل نمي‌شوند.

از طرفي در وزارت كشور تا به امروز دستورالعملي براي چگونگي اجراي معاينه فني موتورسيكلت تهيه نشده است. وي خاطرنشان كرد: البته شهرداري تهران دستورالعملي را طبق استانداردهاي موجود در دنيا تهيه كرده كه براساس آن موتورسيكلت‌هايي كه نياز به معاينه فني دارند، نيازشان در مراكز برطرف شود.

حسيني منش در رابطه با طرح ترافيك موتورسيكلت‌ها نيز گفت: با توجه به اينكه قرار بود طرح ترافيك موتورسيكلت‌ها اجرا شود و الزام معاينه فني براي اين طرح بيش از هزار دستگاه موتورسيكلت به مراكز معاينه فني مراجعه كردند. در مجموع بايد گفت كار معاينه فني در مراكز انجام مي‌شود اما نه در سيمفا ثبت مي‌شود و نه دستورالعملي در وزارت كشور براي آن وجود دارد.

در همین زمینه: معاینه فنی ویژه برای طرح ترافیک ۹۷ اجرا می‌شود متقاضیان آرم طرح ترافیک باید معاینه فنی خودرو ویژه بگیرند جریمه ۱۰۰ میلیارد تومانی خودروهای پایتخت در طرح کاهش

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۰۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیای خودرو تلاش می‌کند مانع ورود خودرو‌های برقی به کشور شود

پس از آنکه دلال‌ها و مافیای خودرو نتوانستند نقشه‌ها و منافع کلان و نجومی خود را در موضوع خرید خودروهای برقی تأمین کنند و قراردادهای خرید خودروهای برقی شهرداری تهران امید آن‌ها را ناامید کرده، اکنون بازوی رسانه‌ای این باند با پول‌پاشی میان برخی افراد و رسانه‌ها تلاش می‌کند تا مانع از اجرایی‌شدن ورود تکنولوژی خودروهای برقی توسط دولت سیزدهم و مدیریت شهری شود.
این در حالی است که چندی پیش برخی از وزرا، نمایندگان مجلس و شهردار تهران اعلام‌کرده بودند مافیای خودرو در مسیر واردات خودروی باکیفیت و ارزان به کشور سنگ‌اندازی می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • راهبری ۵ مرکز معاینه فنی تهران به بخش خصوصی واگذار می شود
  • واگذاری راهبری پنج مرکز معاینه فنی تهران به بخش خصوصی
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • «مافیای خودرو» مانع ورود خودروهای برقی به کشور
  • تلاش مافیای خودرو برای ممانعت از ورود خودروهای برقی
  • مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور است
  • سنگ اندازی مافیای خودرو برای ورود خودروهای برقی به کشور
  • مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور
  • مافیای خودرو تلاش می‌کند مانع ورود خودرو‌های برقی به کشور شود