Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با ایام رحلت پیامبر مهر و رحمت، حضرت محمد (ص) چهارمین شب شعر پیامبر اعظم شب گذشته با حضور شاعران برجسته کشور در شهرستان گراش برگزار شد.

شروع این برنامه با شعرخوانی‌های مرتضی امیری اسفندقه شاعر آئینی کشورمان همراه بود. این برنامه که از همان ابتدا با یاد مردم زلزله‌زده کرمانشاه آغاز شده بود با اجرای دمام از گروه جوانان قمربنی‌هاشم ادامه یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصغر فرودی فرماندار گراش نخستین سخنران این برنامه بود که با خواندن اشعاری از سعدی در وصف حضرت محمد (ص) سخن خود را آغاز کرد و اظهار داشت: این شب شعر سبب ارتباط بیشتر با پیامبر می‌شود و هرچه ارتباط با پیامبر بیشتر شود خداوند عالم را بهتر می‌توان شناخت.

وی با اشاره به لزوم عمل به سیره پیامبر در جامعه امروز گفت: پیامبر اسوه مکارم اخلاق بود و اگر امروز به سیره پیامبر عمل می‌شد، این همه آسیب اجتماعی در شهرها و شهرستان‌ها وجود نداشت.

فرماندار گراش با اشاره به اینکه وجود پرونده‌های متعدد در دادگاه‌های خانواده در شهرهای کوچک نشانگر دوری از سیره پیامبر است، افزود: باید کلام بزرگان و پیامبر را مبنای عمل زندگی فردی و اجتماعی قرار داد.

فرودی با بیان اینکه رمز ماندگاری هر مجموعه‌ای حرکت در مسیر حق است، بیان کرد: در شعر نیز شاعرانی چون حافظ و سعدی که اشعارشان ترجمان حق بود، ماندگار شدند.

محمدعلی شامحمدی دبیر این شب شعر از ارسال 158 اثر از 84 شاعر به دبیرخانه این برنامه خبر داد و گفت: این تعداد آثار نسبت به سال گذشته رشد داشته و امسال 14 شاعر برای قرائت اشعارشان از سراسر استان فارس انتخاب شدند.

وی از وجود 5 مهمان ویژه برنامه خبر داد و بیان کرد: مدیر رادیو فرهنگ، مدیر رادیو صبا و شاعران و فرهیختگانی چون موسی بیدج، سعید یوسف‌نیا و محمد سالاری ثانی از انجمن ادبی رضوی مهمانان ویژه این برنامه بودند.

شامحمدی از تداوم این برنامه خبر داد و عنوان کرد: کتاب منتخب اشعار شب شعر پیامبر اعظم منتشر می‌شود و سال آینده همراه با برگزاری مراسم از آن رونمایی می‌شود.

محمد سالاری ثانی، عضو انجمن ادبی رضوی مشهد در گفت‌وگو با تسنیم شعر آئینی و مذهبی را شعری انسان‌ساز عنوان کرد و گفت: شاعران باید در بیان تمام ویژگی‌های اهل بیت شعرسرایی کنند نه فقط بیان مرثیه.

وی با بیان اینکه در جریان کربلا 4 عنصر شجاعت، وفاداری، صبر و مظلومیت دیده می‌شود، عنوان کرد: شاعران جوان باید حماسه‌ها و شجاعت‌های اهل بیت را نیز بیان کنند و از اغراق، غلو و تشبیهات بی‌جا خودداری کنند.

شاعرانی از نی‌ریز، داراب، قیروکارزین، شیراز، گراش؛ لارستان در این مراسم شعرخوانی کردند و یکی از زیباترین شعرهای این برنامه چهارپاره یکی از شاعران گراشی درباره زلزله کرمانشاه بود.

این چهارپاره با این مطلع " اول شب و بچه‌ها ساکت/ ناگهان خوابشان ز هم پاشید/ کفش‌های قشنگشان گم شد/ آسمان هم بی‌صدا لرزید..." حال و هوای خاص به مراسم داد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۲۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد. مهلت ارسال آثار این جایزه تا ۳۱ شهریور است.

سی‌ودومین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های ارزشمند در دو حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی، در سه بخش تألیف، ترجمه و تصحیح که برای نخستین‌بار طی سال گذشته میلادی (۲٠۲۳) به زبان‌های گوناگون در کشورهای مختلف (غیر از ایران) چاپ شده است، در بهمن‌ماه ۱۴٠۳ برگزار می‌شود.

دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال از تمام ناشران، پدیدآورندگان و صاحب‌نظران دعوت می‌کند یک نسخه مکتوب از کتاب موردنظر خود را برای شرکت در این دوره از جایزه به نشانی دبیرخانه و نسخه الکترونیک کتاب را نیز به پایگاه الکترونیکی جشنواره به نشانی www.bookaward.ir ارسال کنند.

بر اساس این فراخوان موضوع آثار ارسالی در بخش مطالعات اسلامی شامل کلیات، معارف اسلامی، تاریخ اسلام، رجال، اخلاق، علوم قرآنی، حدیث، ترجمه متون اسلامی، قرآن‌پژوهی و تفسیر، فقه و حقوق اسلامی، علم کلام، فلسفه، تصوف و عرفان، تاریخ علم در اسلام، فرهنگ و تمدن اسلامی، اقتصاد اسلامی، هنر و معماری اسلامی، مطالعات اسلامی معاصر و … و در بخش مطالعات ایرانی شامل کلیات، زبان و زبان‌شناسی ایرانی، مردم‌شناسی، تاریخ علم در ایران، شعر و ادب فارسی، تاریخ ایران، هنر و معماری ایرانی، تاریخ و تمدن ایران باستان، ترجمه آثار اندیشمندان ایرانی و… است.

آثار ارسالی باید از ابتکار و خلاقیت در ارائه بینش اسلامی و تحقیقات و مطالعات ایرانی و بهره‌مندی از ارزش فرهنگی درخور توجه و منطبق با معیارهای تحقیقی و پژوهشی و استناد به منابع معتبر و علمی، برخوردار باشند.

تناسب حجم کتاب با محتوا، فصل‌بندی موضوعات، رعایت هماهنگی فصل‌ها و یک‌دستی مطالب، ذکر فهارس فنی، اهتمام به ویراستاری، آرایه مناسب کتاب و نداشتن اغلاط چاپی، رعایت معیارهای اساسی ترجمه در کتاب‌های ترجمه‌شده، رعایت آداب و قواعد تصحیح انتقادی متون به همراه توضیحات و حواشی لازم و ارائه نسخ بدل به حد کافی در کتاب‌های تصحیح‌شده از ویژگی‌های آثار ارسالی است.

کد خبر 6093284 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • اعلام اتصال انتهای بولوار دکترحسابی به بزرگراه پیامبر اعظم (ص) در مشهد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود
  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین انصاریان در حسینیه اعظم زنجان
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد