Web Analytics Made Easy - Statcounter

سباستین پینرا، کاندیدای محافظه‌کار و میلیاردر انتخابات ریاست جمهوری شیلی در دور اول انتخابات پیروز شد تا در دور دوم که ماه آینده میلادی برگزار می‌شود، با آلخاندرو گویلیر، سناتور جناح چپ میانه‌رو رقابت کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این در حالی است که پینرای 67 ساله کمتر از آنچه که انتظار داشت در این انتخابات رای کسب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر دو کاندیدا تقویت الگوی اقتصادی بازار آزاد را را اولویت خود دانسته‌اند اما پینرا که سابقا رئیس‌جمهور بوده وعده سیاست‌های حامی سرمایه‌گذاران با هدف ایجاد جهش در رشد اقتصادی را نیز داده در حالی که گویلیر به دنبال ادامه اصلاحات جاری میچل باچلت، رئیس‌جمهور فعلی در حوزه‌های آموزش، مالیات و کار بوده است.

کمیته انتخاباتی شیلی اعلام کرد: بعد از شمارش بالغ بر 98 درصد آراء انتخابات روز یکشنبه پینرا توانسته 36.6 درصد رای کسب کند که کمتر از آستانه 50 درصدی به منظور پیروزی در دور اول است.

همچنین گویلیر 64 ساله نیز که سابقا مجری اخبار تلویزیون بوده و در سال 2013 به نمایندگی سنا رسید 22.7 درصد رای داشته که تنها دو درصد بیشتر از کاندیدای رتبه سوم یعنی بئاتریز سانچز چپ گرا بوده است.

سانچز عملکرد فراتر از انتظاری را در انتخابات از خود نشان داد که احتمالا باعث افزایش قدرت ائتلاف او موسوم به ائتلاف "فرنته آمپلیو" در کنگره خواهد شد.

نتیجه‌ای که پینرا کسب کرد کمتر از پیش‌بینی نظرسنجی‌ها بود و این نشان داد که دور دوم انتخابات شیلی در 17 دسامبر شاهد رقابت نزدیک میان دو کاندیدای اول خواهد بود.

این در حالی است که گویلیر احتمالا تلاش خواهد کرد حمایت حامیان سانچز و چهار رقیب چپ‌گرای دیگر را جذب خود کند.

آندرس چدویک، رئیس کمپین انتخاباتی پینرا به خبرنگاران گفت: ما قرار است در دور دوم رقابت شدیدی را شاهد باشیم.

آخرین نظرسنجی از دور اول انتخابات نشان داد که پینرا در دور اول 42 درصد رای کسب می‌کند و در دور دوم به راحتی گویلیر را شکست می‌دهد.

گویلیر بعد از دور اول خواهان "وحدت عمیق چپ‌گرایان شیلی" علیه پینرا شد.

گویلیر به حامیانش گفت: تعداد ما بیشتر است بنابراین ما باید در ماه دسامبر پیروز شویم.

سانچز با این حال به رغم انتقادهای شدیدش از پینرا در یک سخنرانی از حمایت از گویلیر خودداری کرد.

با این حال پینرا که از سال 2010 تا 2014 رئیس‌جمهور شیلی بود  گفت: این نتیجه بسیار شبیه به نتیجه به دست آمده در سال 2009 است و شما به یاد می‌آورید که در سال 2009 ما چطور در انتخابات پیروز شدیم.  در انتخابات روز یکشنبه شرکت رای دهندگان بیشتر از حد انتظار بود که به گفته تحلیلگران اگر در دور دوم تکرار شود به ضرر پینرا خواهد بود.

باچلت، رئیس‌جمهور فعلی شیلی به علت محدودیت تعیین شده در قانون اساسی نمی‌تواند برای دور بعدی کاندیدا شود.

گویلیر یکی از دو کاندیدای مورد حمایت ائتلاف چپ میانه‌رو در دور اول انتخابات ریاست جمهوری بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۳۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟

در گزارشی جداول بودجه ۱۴۰۳ را مرور شده است.

به گزارش اعتماد، در بخش‌هایی از این گزارش بودجه نهادهای زیر نظر ریاست‌جمهوری مورد واکاوی قرار گرفته است که در ادامه می خوانید.

 

در بخش هزینه‌ها، طبق سنت، نخستین ردیف بودجه مربوط است به نهاد ریاست‌جمهوری؛ مجموعه‌ای که از دفتر رییس‌جمهوری گرفته تا معاونت‌ها ذیل نهاد ریاست‌جمهوری هستند. بودجه نهاد ریاست‌جمهوری طبق جدول شماره ۷ که اعتبارات دستگاه‌ها، مصوب ۱۴۰۲ و پیشنهادی ۱۴۰۳ را قید کرده، برای امسال ۶ هزار و ۱۱۷ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است؛ در حالی که طبق همین جدول، سال گذشته ۳ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان بودجه مصوب شده بود. به عبارت دیگر رقمی حدود ۲ هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان یعنی حدود ۸۶درصد به بودجه ریاست‌جمهوری افزوده شده است.

عمده این افزایش بودجه مربوط می‌شود به «معاونت اجرایی ریاست‌جمهوری»؛ درحالی که طبق همین جدول ۷، این معاونت سال گذشته ذیل نهاد، بودجه‌ای نداشته است، امسال بودجه‌ای معادل یک‌هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. این افزایش هنگفت و چشم‌گیر زمانی قابل تامل می‌شود که سال ۱۴۰۳ منتهی می‌شود به بهار ۱۴۰۴ که انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم برگزار می‌شود.

«شورای اطلاع‌رسانی دولت» که قاعدتا ذیل ردیف نهاد ریاست‌جمهوری دخل و خرج خود را دریافت می‌کند، در جدول ۹ که مربوط به ردیف‌های متفرقه (دایمی یا موقت) می‌شوند نیز جای گرفته است؛ رقم پیشنهادی دولت برای بازوی اصلی رسانه‌ای خود، که در ردیف‌های «متفرقه» آمده، ۲۰۰ میلیارد تومان است؛ این درحالی است که شورای اطلاع‌رسانی دولت به عنوان زیرمجموعه نهاد ریاست‌جمهوری بودجه‌اش از محل بودجه ریاست‌جمهوری پرداخت می‌شود.

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به ایلام در حوزه راه
  • تخصیص جدید اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند