Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-03@14:50:48 GMT

سنجش آلودگی هوا در شهرهای اروپایی با این نقشه

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۵۴۹۸

سنجش آلودگی هوا در شهرهای اروپایی با این نقشه

رکنا:آژانس محیط زیست اروپا نقشه ای تدوین کرده است که شهروندان اروپایی می توانند میزان آلودگی محل زندگی شان را بررسی کنند.

آژانس محیط زیست اروپا با انتشار یک نقشه تعاملی به کاربران امکان می‌دهد که به صورت همزمان شاخص کیفیت هوا در شهرهای اروپایی را ببینند.به این ترتیب ساکنان شهرهای مختلف می‌توانند از میزان آلودگی هوا در محل زندگی خود آگاه شوند و در صورتی که دچار مشکلات تنفسی هستند در روزهای آلوده شهر را ترک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان آلایندگی بر اساس پنج شاخص اصلی طبقه بندی شده که شامل میزان ذرات معلق PM۲.۵ و PM۱۰، ازون (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO۲) و دی‌اکسید گوگرد (SO۲) هستند. این آلاینده‌ها تاثیر مستقیم بر سلامت افراد دارند و می‌توانند موجب بروز بیماری‌های کشنده از جمله سرطان ریه، دیابت Diabetes نوع ۲ و بیماری‌های قلبی شوند.

داده‌های این نقشه از بیش از ۲۰۰۰ مرکز کنترل آلایندگی در سراسر اروپا جمع آوری می‌شود.خطرناک ترین آلاینده، PM۲.۵ است که از آلودگی خودروها و صنایع ناشی می‌شود. بر اساس آمارها این آلاینده در سال ۲۰۱۴ میلادی موجب مرگ حدود ۴۰۰ هزار نفر در اروپا شد.

به گزارش یورونیوز، بررسی نقشه تعاملی آژانس محیط زیست اروپا نشان ‌می‌دهد که در روزهای اخیر شهرهایی در لهستان، جمهوری چک و اسپانیا آلوده‌ترین شهرهای قاره سبز بوده‌اند در مقابل سوئد، نروژ و فنلاند پاک‌ترین هوا را داشته‌اند.

انتشار این نقشه تنها چند هفته پس از آن انجام می‌شود که آژانس محیط زیست اروپا اعلام کرد اغلب مردم کشورهای اروپایی در معرض استشمام هوای آلوده‌اند و میزان متوسط آلایندگی در این قاره از سطح عادی بالاتر است.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۵۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در حال حاضر محققان ناسا با استفاده از یک رویکرد جدید، تخمین‌های جدیدی از میزان جریان آب از رودخانه‌های زمین، سرعت جاری شدن آن به اقیانوس و میزان نوسان هر دو رقم در طول زمان به دست آورده‌اند. چنین اطلاعاتی برای درک چرخه آب سیاره و مدیریت منابع آب شیرین آن بسیار مهم است.

برای دستیابی به تصویری جهانی از میزان آب موجود در رودخانه‌های زمین، دانشمندان آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) اندازه‌گیری‌های جریان سنج را با مدل‌های کامپیوتری حدود ۳ میلیون بخش رودخانه در سراسر جهان ترکیب کردند. این تحقیق توسط الیسا کالینز، که این تحلیل را به عنوان یک کارآموز JPL و دانشجوی دکترا در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی انجام داد، انجام شد و در Nature Geoscience منتشر شد.

دانشمندان تخمین زدند که حجم کل آب رودخانه های زمین از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۹ به طور متوسط ۲۲۴۶ کیلومتر مکعب (۵۳۹ مایل مکعب) بوده است. این معادل نیمی از آب دریاچه میشیگان و حدود ۰.۰۰۶ درصد کل آب شیرین است که خود ۲.۵ درصد از حجم جهانی است. رودخانه‌ها علیرغم نسبت کمی که از آب سیاره دارند، از زمان‌های اولیه تمدن‌ها برای انسان حیاتی بوده‌اند.

نقشه بالای این صفحه حجم آب ذخیره شده بر اساس منطقه هیدرولوژیکی را نشان می‌دهد. محققان تخمین زدند که حوضه آمازون (تیره ترین آبی) حاوی حدود ۳۸ درصد از آب رودخانه جهان است که بیشترین میزان را در بین هر منطقه هیدرولوژیکی ارزیابی شده، دارا است. همین حوضه همچنین بیشترین آب را به اقیانوس تخلیه می‌کند. این ۱۸ درصد از تخلیه جهانی به اقیانوس است که از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۹ به طور متوسط ۳۷۴۱۱ کیلومتر مکعب در سال در سال بوده است.

برای بخش‌هایی از حوضه رودخانه‌های کلرادو، آمازون، و اورنج و همچنین حوضه موری-دارلینگ در جنوب شرقی استرالیا کمیت منفی جریان‌های آبی تخمین زده شده‌است که بیشتر نشان دهنده مصرف شدید آب توسط انسان است. در واقع در این نقاط ما شاهد ردپای انسان هستیم.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901819

دیگر خبرها

  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • ثبت بارندگی در ۱۱ نقطه خوزستان
  • برگزاری مراسم روز ملی شوراها/ ۱۰ درصد شهرهای استان اصفهان بدون شهردار اداره می‌شوند
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم