Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشف نرخ عادلانه بر مبنای عرضه و تقاضا، انجام معاملات در محیطی امن و شفاف، کاهش هزینه‌های فروش و تأمین مالی، تبلیغ رایگان برای عرضه کنندگان حاضر در بورس کالا و بی نیازی به برگزاری مزایده از مزایای عرضه محصولات فولادی در بورس کالا به شمار می‌رود.

اقتصاد آنلاین - هدی بذرافشان؛ طی چند سال گذشته اقتصاد کشور با رکود مواجه بوده و در همین راستا بسیاری بنگاه‌های تولیدی، ظرفیت تولید خود را کاهش داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان مدتی است که اوضاع اقتصاد کشور رو به بهبود نهاده اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اتفاق بزرگ و بازگشت رونق به اقتصاد، وابسته به عمران و ساخت و ساز در کشور است. ساخت و ساز در کشور به طور کلی بخش‌های بزرگی از صنعت از جمله تیرآهن و میلگرد و مواد اولیه آن یعنی فولاد را شامل می‌شود و به دنبال رونق بخش عمرانی، افزایش تولید این محصولات را نیز شاهد خواهیم بود. به عقیده کارشناسان لازمه خروج رکود در بازار فولاد شکل گیری تقاضای جدید در بازار است؛ به عبارتی باید طرح‌های عمرانی جریان بگیرند تا وضع بازار رو به بهبود حرکت کند. کارشناسان بر این باورند که تا 6 ماه آینده طرح‌های عمرانی و ساخت و ساز مسکن با یک حرکت جدی رو به رو خواهد شد و به این ترتیب می‌‌توانیم به زودی روزنه‌های رونق پایدار در بازار فولاد را مشاهده کنیم.

 در این میان یکی از راهکارهایی که برای خروج از رکود در نظر گرفته شده اعمال سیاست‌های تشویقی و تسهیلاتی از سوی دولت در بخش مسکن است.

 بر این اساس دولت امیدوار است که با پیگیری این سیاست‌ها موجب رونق در بازار مسکن شود چرا که اگر مسکن رونق پیدا کند بازار فولاد هم از رکود خارج خواهد شد و به دنبال آن بسیاری از صنایع دیگر به کار و فعالیت بیشتر خواهند پرداخت.

بنابراین گزارش، طی چند سال گذشته بروز رکود در بازار مسکن و کند بودن طرح‌های عمرانی باعث شده تا معاملات محصولات فولادی از قبیل میلگرد و تیرآهن در بورس کالا نیز تحت تاثیر قرار گیرد؛ هر چند که در ماه‌های گذشته تا حدودی شاهد افزایش معاملات فولاد در بورس کالا بوده ایم.

پیام آرمات کارشناس بازارهای کالایی در گفت وگو باخبرنگار بورس اقتصاد آنلاین با اشاره به مزایای عرضه میلگرد و تیرآهن در بورس کالا گفت: میلگرد و تیرآهن نیز مانند هر کالای دیگری با حضور در بورس قطعا از مزایای بورس کالا بهره مند می‌‌شود. برای مثال اولین مزیت آن کشف نرخ عادلانه و نیز ایجاد یک محیط امن برای معاملات سبک و سنگین است؛ زیرا هم به خریدار تضمین‌های لازم داده می‌شود که به بهترین شکل و با ضریب اطمینان بالا به محصول خود می‌رسد و هم اطمینان خاطر نسبت به دریافت مبلغ معامله برای فروشنده وجود دارد. از سوی دیگر در صورتی که هر یک از طرفین بخواهند به نوعی معامله را برهم بزنند یا در آن اخلال ایجاد کنند، بورس کالا جریمه‌هایی را طبق قانون برای آن طرف در نظر می‌‌گیرد و بنابراین امکان بر هم خوردن معامله بسیار اندک است؛  در واقع بورس کالا یک محیط امن برای انجام معاملات کالایی است.

کاهش هزینه‌های فروش و تأمین مالی

آرمات تأکید کرد: در مجموع می‌توان گفت کشف نرخ عادلانه بر مبنای عرضه و تقاضا که بهترین روش قیمت‌گذاری است و نیز امنیت معامله از مهم‌ترین مزایای عرضه کالا در بورس به شمار می‌‌رود.

 به گفته این کارشناس بازارهای کالایی، عرضه محصولات در بورس کالا مزایای دیگری نیز دارد که یکی از آن‌ها استاندارد بودن کیفیت محصول است. وی تصریح کرد: هر کالایی در تالار بورس خرید و فروش نمی‌‌شود و کالاهای عرضه شده در بورس باید مطابق با یک‌سری از استانداردها باشد.

وی ادامه داد: همچنین عرضه کننده می‌تواند بدون پرداخت هیچ گونه هزینه‌ای کالای خود را تبلیغ کند زیرا حضور در بورس کالا به معنای این است که محصول شما از استاندارد کافی برخوردار بوده است. در واقع زمانی که اعلام می‌شود شرکتی مجوز عرضه محصولاتش در بورس کالا را گرفته، خود این اتفاق یک تبلیغ برای آن شرکت محسوب می‌‌شود و با عرضه محصول خود در بورس کالا هم‌زمان آن را تبلیغ می‌کند بدون اینکه کوچک‌ترین هزینه‌ای پرداخت کرده باشد.

به گفته آرمات فروشنده‌ها و عرضه کننده‌ها بعد از مدتی می‌‌توانند در بورس کالا از ابزارهای نوین مالی جهت تأمین مالی استفاده کنند؛ همان‌طور که شرکت‌های بزرگ مانند ذوب آهن اصفهان و گل گهر این کار را انجام می‌‌دهند و از انتشار اوراق سلف موازی استاندارد استفاده می‌‌کنند.

وی تأکید کرد: استفاده از این اوراق برای تأمین مالی به مراتب بهتر از دریافت وام‌های گوناگون بانکی است که مطمئنا با دردسرهای مختلفی از جمله تضامین مختلف همراه خواهد بود.

این کارشناس کالایی در ادامه گفت: عرضه تیرآهن و میلگرد در بورس کالا یک مزیت خیلی بزرگ دارد و آن هم اینکه دیگر نیازی به برگزاری مزایده برای فروش این محصولات وجود ندارد. برای فروش یک محصول شرکت‌های دولتی باید مزایده برگزار کنند که تشریفات خاص خود را دارد و در ضمن از شفافیت لازم نیز برخوردار نیست.

وی اظهار داشت: این در حالی است که با عرضه محصولات در بورس کالا، کار خریداران راحت شده و از طرفی به دلیل کشف قیمت عادلانه با بهترین قیمت کالای مورد نظر خود را به دست می‌‌آورند.

آرمات در پاسخ به اینکه آیا در خارج از بورس کالا معاملات تیرآهن و میلگرد در سطح بالا انجام می‌‌شود، گفت: ما اکنون چندین بازار آهن در تهران داریم و ممکن است معاملات انجام شده خارج از بورس کالا چند دست بین فعالان این عرصه بچرخد. در این میان کارفرمایان و پیمانکاران محصول را مستقیما در پروژه‌هایشان استفاده می‌کنند و از سوی دیگر طبیعی است که بازرگانان و تجار بخواهند این معامله را یک یا چند دست بچرخانند و نمی‌توان بابت این قضیه به آن‌ها ایراد گرفت.

حجم بالای معاملات فلزی در بورس کالا

مدیر کالا و انرژی کارگزاری بانک سپه در پاسخ به این‌که آیا میزان عرضه و تقاضا در بورس به گونه‌ای است که به کشف قیمت رقابتی منجر شود، گفت: قطعا همین طور است، در جریان معاملات سال‌های اخیر، رینگ محصولات صنعتی و معدنی پویا و تعداد شرکت کنندگان بالا بوده است؛ در واقع یکی از با ارزش‌ترین و پرمعامله‌ترین بازارهای بورس کالا مربوط به معاملات محصولات فلزی با حجم بالایی از معاملات بوده و در حال حاضر نیز این بازار بخش بزرگی از معاملات بورس کالا را به خود اختصاص داده است.

 وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل متوقف شدن پروژه‌های دولتی شاهد کاهش حجم معاملات فولاد، میلگرد و تیرآهن هستیم و همین مساله باعث می‌‌شود که تقاضا در این بازار کاهش پیدا کند.

آرمات با ابراز امیدواری نسبت به اینکه پروژه‌های بزرگ دولتی در آینده‌ای نزدیک در جریان بیفتد، گفت: در این صورت می‌‌توانیم دوباره شاهد معاملات پر رونق محصولات فلزی از جمله تیرآهن و میلگرد در بورس کالا باشیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۹۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با کاهش ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۸۴۵ واحدی قرار گرفت و برای سومین روز متوالی در هفته جاری، نزولی شد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس، نیز با کاهش ۶ هزار و ۱۸ واحدی در ارتفاع ۷۵۰ هزار و ۸۰۴ واحدی قرار گرفت.

در جریان معاملات بازار سهام، ارزش بازار بورس تهران به ۷۸ همت و ۳۹۰ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۹۵ هزار و ۴۷۰ معامله مورد دادوستد قرار گرفت و ارزش معاملات امروز نیز به ۳۶ همت و ۱۸ میلیارد تومان رسید.

گفتنی است، نماد‌های فولاد، فملی، شپنا، شبندر، وبملت و فارس بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد وامید بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران نیز با ریزش ۱۸۹ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۹۹ واحدی قرار گرفت و ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۳ همت و ۸۵۸ میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس ایران به ۳ همت و ۳۰۹ میلیارد تومان رسید و تعداد ۱۵۸ هزار و ۵۱۷ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

لازم به ذکر است، نماد‌های فجهان، خاور، مادیرا، بپاس، دماوند، هرمز و سپیدار بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار