Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - نام سرطان لرزه بر اندام خانواده‌ها می‌اندازد چرا که اکثر مبتلایان در مراحل ۳ و ۴ بیماری که شانس درمان کاهش چشمگیری یافته به پزشک مراجعه می‌کنند.

هم‌اكنون سرطان در برخي از استان‌هاي كشور به‌عنوان دومين عامل مرگ‌ومير و در برخي ديگر سومين عامل مرگ محسوب مي‌شود. محمدهادي ايازي، معاون اجتماعي وزارت بهداشت با بيان اينكه 350هزار بيمار سرطاني در كشور وجود دارد و هر سال 100هزار نفر به اين جمعيت افزوده مي‌شود، گفت: سرطان به‌عنوان يكي از بيماري‌هايي است كه علاوه بر تبعات روحي، رواني و اجتماعي، هزينه‌هاي زيادي را بر حوزه سلامت كشور تحميل مي‌كند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ميزان ابتلا به سرطان در ايران نسبت به ساير كشورهاي توسعه يافته كمتر است ولي با افزايش جمعيت سالمندي و اميد به زندگي، شيوع اين بيماري در كشور يك تهديد محسوب مي‌شود. وي با تأكيد بر نقش مهم اصلاح سبك زندگي براي پيشگيري از سرطان گفت: هم‌اكنون بيش از 80درصد مرگ‌وميرها در كشور ناشي از بيماري‌هاي غيرواگير است كه بخش عمده آن با اصلاح رفتار مردم برطرف مي‌شود.

سرطان از علل عمده مرگ‌ومير و ناتواني در جوامع مختلف است. به گفته دكتر عبدالله فضل عليزاده، نايب‌رئيس انجمن سرطان ايران بنا به دلايل متعدد خصوصاً در سال‌هاي اخير با افزايش شيوع و كاهش سن ابتلا به اين بيماري در كشور مواجه هستيم. وي افزود: هرچه سن جمعيت كشور افزايش يابد تغييرات و جهش‌هاي ژنتيك بيشتري ايجاد مي‌كند كه اين امر زمينه را براي ابتلا به سرطان آماده مي‌سازد. در واقع با هرم سني كه در كشور وجود دارد انتظار افزايش سرطان در جمعيت كشور وجود دارد. تنها كاري كه مي‌توان براي مبارزه، كنترل و كاهش سرطان انجام داد بالا بردن سطح آگاهي و اطلاعات مردم براي شناخت عوامل بروز سرطان و تقويت راه‌هاي پيشگيري از آن است.

عليزاده اضافه كرد: براي پيشگيري در سطوح مختلف فردي، اجتماعي و كشوري نيازمند به سرمايه‌گذاري، حمايت‌ها و همكاري بخش‌هاي مختلف حوزه سلامت در كشور هستيم. 40درصد سرطان‌ها در كشور را مي‌توان پيشگيري كرد و با اصلاح برخي رفتارها و دوري از عوامل خطر و تغيير سبك زندگي مي‌توانيم عوامل زمينه‌ساز و ابتلا به سرطان را كنترل كنيم.

طبق پيش‌بيني سازمان بهداشت جهاني آمار سرطان از 14ميليون مورد در سال2012 به رقم 27ميليون مورد در سال2030 خواهد رسيد و اين رقم در تمامي سطوح جامعه بشري كشورهاي مختلف اتفاق خواهد افتاد.
سازمان بهداشت جهاني طي سال‌هاي اخير سرطان را از نظر ميزان بروز و شيوع رتبه‌بندي كرده است كه در اين رتبه‌بندي ايران در رده چهارم قرار دارد. دكتر محمدرضا مير، عضو هيأت مديره هيأت انجمن سرطان ايران و رئيس بخش جراحي سرطان بيمارستان امام خميني(ره) در گفت‌وگو با همشهري گفت: در ايران سالانه 90 تا 95هزار مورد جديد سرطان ثبت مي‌شود.

دليل شيوع بالاي سرطان در ايران نسبت به كشوري مانند آمريكا تشخيص ديرهنگام آن است. اين در حالي است كه در اين كشور علاوه بر تشخيص به موقع به‌خصوص در مراحل صفر و يك، درمان بهتر و مؤثرتر و مراقبت تسكيني بيشتري نصيب بيماران مي‌شود؛ در نتيجه تعداد بيشتري از افراد مي‌توانند با سرطان زندگي طولاني‌تري داشته باشند. ما هنوز بيش از 50درصد بروز سرطان سينه در ايران را در استيج‌هاي 3، 4 و 50درصد در استيج يك و 2 تشخيص مي‌دهيم ولي در آمريكا 70درصد تشخيص‌هاي سرطان سينه در استيج يك و 2 انجام مي‌شود.

به اعتقاد اين متخصص، در ايران بايد روي اين بخش تمركز و برنامه‌ريزي بيشتري شود. دكتر محمدرضا مير افزود: اطلاع‌رساني به مردم از سوي پزشكان و رسانه‌ها مي‌تواند به مرحله تشخيص زودهنگام كمك كرده، در ميزان بروز سرطان مؤثر بوده و به افزايش عمر بيماران بينجامد.

در همین زمینه: ثبت سرطان، فقط ثبت یک عدد نیست ‌ بروز سرطان در ایران کم، اما با شیوع بسیار سالانه ۱۰۰ هزار ایرانی گرفتار سرطان می‌شوند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۲۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون (فیلم)
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • (ویدئو) مهاجر مبتلا به سرطان برنده جایزه بخت آزمایی یک میلیارد دلاری شد
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست