Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-04@08:58:42 GMT

جایی برای مذاکره مجدد درباره برجام وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۲۵۵۳۷

جایی برای مذاکره مجدد درباره برجام وجود ندارد

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم ، هلگا اشمید صبح امروز در دور جدید گفت‌وگو‌های سطح بالای همکاری‌های ایران و اتحادیه اروپا با موضوع «همکاری‌های هسته‌ای؛ پیشرفت‌ها و چشم‌اندازها» در هتل عباسی اصفهان اظهار داشت: برای دومین بار است که به اصفهان می‌آیم و بسیار دوست دارم که اصفهان را بیشتر بشناسم، از آقایان صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و عراقچی و کمالوندی برای برگزاری چنین سمیناری تشکر می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه این مذاکرات یک گفت‌وگوی سطح بالا میان اتحادیه اروپا و ایران است، گفت: این مذاکرات مسیر اتحادیه اروپا و ایران را تحت پوشش قرار می‌دهد و این نشست برای هر دو طرف بسیار مهم است و ما بسیار متعهد هستیم روابط را روز به روز گسترش دهیم.

معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  تصریح کرد: این نشست به این معناست که روند سمینار بروکسل را ادامه داده‌ایم و می‌خواهم تاکید کنم که آژانس انرژی اتمی 9 بار گزارش داده که ایران به تعهدات خود عمل کرده و بنده از طرف موگرینی می‌گویم که جایی برای مذاکره مجدد در برجام وجود ندارد. سران اتحادیه اروپا نیز در آخرین نشست خود حرف‌های بسیار زیادی بیان کردند مبنی براینکه همه طرف‌ها ملزم به اجرای برجام هستند.
اشمید با بیان اینکه همه کشورهای دنیا از برجام حمایت می‌کنند و این نشان دهنده یک فرهنگ بین المللی است، گفت: پیوست سوم بسیار مهم است و ایران نیز پس از برجام ملزم به اجرای آن است، اتحادیه اروپا سالیان بسیار است که سعی کرده سایت‌های هسته‌ای از نظر ایمنی ایجاد کند.

وی افزود: بیانیه‌ای پس از سفر موگرینی به ایران صادر شده است، توسعه انرژی صلح آمیز هسته‌ای به دلیل برجام بوده و سبب شفافیت برای فعالیت‌های هسته‌ای است و سبب می‌شود فعالیت هسته‌ای ایران گسترش پیدا کند تا دانشمندان ایرانی بتوانند با دانشمندان بین المللی تبادل نظر کنند.

معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت: این برای افزایش ایمنی هسته‌ای و پژوهش‌های هسته ای دیگر است، هر گام در پیوست سوم سبب افزایش شفافیت می‌شود و همه باید تعهدات را رعایت کنند، امروز در این سمینار این پیام را می‌دهیم که صلح آمیز بودن انرژی هسته‌ای با همکاری یکدیگر امکان‌پذیر است.
وی بیان کرد: پس از شصت و یکمین نشست بین آژانس و سازمان انرژی اتمی ایران، دکتر صالحی گفت در ارتباط با ایمنی و مدیریت پسماند راکتور پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی داده و این یک گام رو به جلو است که اجازه می‌دهد ایران به کنوانسیون‌های دیگر هسته‌ای بپیوندد، این‌ها همه سبب گسترش فعالیت هسته‌ای می‌شود، داشتن حمایت قانونی در ایران به عنوان عامل تصفیه‌کننده عمل می‌کند که سبب گسترش روابط می‌شود.

اشمید با بیان اینکه اتحادیه اروپا متعهد به اجرای پرژه‌های متعددی است، گفت: در زمینه تست استرس در نیروگاه بوشهر و مطالعه برای ایجاد یک مرکز ایمنی که در برجام دیده شده پروژه‌هایی در حال بررسی است و پروژه‌هایی نیز برای گسترش بیشتر کار تعریف می‌شود.

وی افزود: تبادل‌نظر مختلفی میان ایران و اتحادیه اروپا و پژوهش‌هایی در زمینه گداخت وجود دارد تا دانشمندان ایرانی بتوانند از مراکز هسته‌ای اروپا دیدن کنند که هفته پیش نیز این مسئله رخ داد. پیوست 3 بسیار مهم است و کشورهای اتحادیه اروپا ملزم به اجرای آن هستند.

معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: از همکاری دوستان ایران در پروژه اراک تشکر می‌کنم چون این همکاری گام رو به جلویی در برجام است، همچنین تبدیل فردو به مراکز تحقیقاتی گام دیگری است و از همکاری روسیه در این زمینه تشکر می‌کنم، ما باید بر دیگر پروژه‌ها نیز نظارت کنیم و اتحادیه اروپا در این زمینه‌ها به ایران کمک می‌کند.
وی ادامه داد: این کمک‌ها درباره مواردی است که درباره آن‌ها چراغ سبز به ایران داده شده‌ و این‌ها بخشی از ان.پی‌.تی است و برای تسهیل این فرآیند قسمتی را به ایران تخصیص داده‌ایم.

اشمید بیان کرد: برجام توافق بین المللی است که همه ملزم به اجرای آن هستند و همه طرفین باید برجام را اجرا کنند، در برجام نشان دادیم دیپلماسی می‌تواند چه دستاوردهایی داشته باشد، اتحادیه اروپا متعهد به اجرای برجام است و برجام استفاده صلح آمیز هسته‌ای برای ایران را مهیا کرده است.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۵۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران خبر داد و نوشت که در این گفت‌ وگو بر اهمیت کاهش تنش‌ها در منطقه تاکید کرده است.

به گزارش مشرق، بورل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: با حسین امیرعبداللهیان گفت وگو کردم تا بار دیگر بر اهمیت خویشتنداری و تنش زدایی در منطقه تاکید کنم.

وی در سایه ادعاها علیه برنامه صلح‌آمیز اتمی کشورمان، به «ضرورت ادامه همکاری‌ها در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» هم اشاره کرد.

برنامه اتحادیه اروپا برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران در پی عملیات وعده صادق، از دیگر موضوعاتی است که به گفته بورل در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان مورد بحث قرار گرفت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «من تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را توضیح دادم.»

اتحادیه اروپا در تداوم سیاه‌نمایی غرب علیه دفاع مشروع کشورمان دربرابر اقدام تجاوزکارانه رژیم تروریستی صهیونیستی قصد دارد تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هفته پیش در این زمینه به توافق رسیدند.

به گفته بورل تحریم‌های جدید، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نبابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود. جزئیات این تحریم‌ها تا زمان انتشار این خبر، به صورت رسمی اعلام نشده است.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

امیرعبداللهیان پیشتر در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وی گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

دیگر خبرها

  • جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • تجارت ۸۵۰ میلیون یورویی ایران و اتحادیه اروپا در ۲ ماه
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • جزئیات تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه