Web Analytics Made Easy - Statcounter

قزوین- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: هنر قفل سازی این استان در فهرست میراث ملی کشور ثبت شد.

محمد علی حضرتی ها در گفت وگو با خبرنگار قدس آنلاین هنر قفل سازی را یکی از صنایع بسیار مهم ایران عنوان کرد و اظهار داشت: این هنر در گذشته به صورت اشکال حیوانی و انسانی از جنس فولاد، برنج و برنز ساخته می‎شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در تبیین روند تولید قفل سازی می توان گفت که مواد اولیه در ساخت قفل‌ها شامل فولاد، آهن و آلیاژهای آن است که در ابتدا ورق و مفتول آهنی یا فولادی را در اندازه‌های مختلف آماده کرده سپس متناسب با طرح محفظه و اجزای داخلی قفل مواد اولیه را برش می‌زنند و قوطی یا محفظه قفل را بعد از خم کاری ورقه برش زده، لحیم و درزگیری کرده و قطعات داخلی قفل را سوهان کاری می‌کنند و متناسب با نوع قفل بدنه اصلی را سوراخکاری و قطعات مختلف شامل دسته فنر و تیغه را به هم پرچ و اسید کاری کرده تا پرداخت نهایی روی آن انجام شود که در استان قزوین این هنر در کارگاه‌های خانگی و حتی در منزل انجام می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین ترویج هنر قفل سازی را مربوط به دوره ساسانیان دانست و بیان کرد: جنبه آیینی این هنر بعد از اسلام به خصوص در دوره صفویه به اوج خود رسید.

حضرتی ها، صنعت خصوصیت امنیتی، کاربرد سمبولیک را از جمله کاربردهای صنعت قفل سازی برشمرد و گفت: ظهور قفل فولادی در زمان صفویه تحول عظیمی را در این صنعت به وجود آورد. 

وی به آسیب های هنر قفل سازی اشاره کرد و ادامه داد: محدود شدن دامنه کار به مشاهده در نمایشگاه‌ها و عدم استقبال عوام در خرید آن و به طبع کم شدن انگیزه هنرمند در تولید، روند آرام کار با توجه به دقت و ظرافت مورد نیاز در این هنر، عدم شناخت عموم از این هنر و کاربردهای آن، سختی کار و طاقت فرسا بودن، دائمی نبودن یا نبودن سفارش کار، عدم حمایت خرید آثار را از عوامل آسیب این هنر است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین عنوان کرد: تلاش داریم حمایت هایی را از هنرمندان هنر قفل سازی داشته باشیم که شناسایی، مستندسازی، تحقیق، حفظ وضع موجود، حمایت، ترویج، تشویق و حمایت از تولید کنندگان مواد اولیه، آموزش به شیوه‌های سنتی و آکادمیک از جمله برنامه های پیش بینی شده است.

حضرتی ها یادآور شد: با برگزاری جلسات مختلف با مسؤولان زیربط در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، هنر قفل سازی استان قزوین در فهرست میراث ملی کشور ثبت شد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۳۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، سمانه سلطانی پور روز یکشنبه ۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ گفت: با صدور مجوز فعالیت فروشگاه صنایع‌دستی آروند با مدیریت آقای حسین میری، واقع در بازار سرپوشیده شهر شاهرود، تعداد فروشگاه‌های مجاز صنایع‌دستی در استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان افزود: بر اساس ابلاغ دستورالعمل صدور مجوز فروشگاه‌های صنایع‌دستی، متقاضیان می‌توانند با ثبت درخواست در درگاه ملی مجوزها و پس از بررسی درخواست توسط اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، مجوز خود را دریافت کنند.

سمانه سلطانی پور گفت: در حال حاضر ۶ فروشگاه صنایع‌دستی در سمنان، ۹ فروشگاه صنایع‌دستی در شاهرود، ۲ فروشگاه صنایع‌دستی در دامغان و ۲ فروشگاه صنایع‌دستی در مهدی‌شهر تحت مجوز اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان فعالیت می‌کنند.

46 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900631

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود