Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@07:40:56 GMT

تاثیر عملکرد سلول‌های نابالغ در سیستم ایمنی بدن

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۳۲۶۴

تاثیر عملکرد سلول‌های نابالغ در سیستم ایمنی بدن

محققان دانشگاه میشیگان در پژوهش تازه خود متوجه شدند که عملکرد سلولهای نابالغ تاثیر چشمگیری در سیستم ایمنی بدن دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال، ممکن است سلول‌های ایمنی بدن که برای مبارزه با مهاجمین بدن آموزش دیده‌اند، دچار نقص باشند. هدف بیشتر پژوهش‌ها، سلول‌های موثر T بوده‌ است.

اما دانشمندان در پژوهشی جدید به این موضوع پرداختند که شاید مشکل از سلول‌های موثر T نباشد بلکه از مرحله‌ای بالاتر یعنی زنجیره سلولی آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان به بررسی سلول‌های T نابالغ که هنوز آماده مبارزه نیستند، پرداخته‌اند. سلول‌های نابالغ با سلول‌های موثر T مهاجم تفاوت دارند.

"ویپینگ زو"( Weiping Zou)، نویسنده این پژوهش، دکترای داروسازی، استاد جراحی آکادمی جراحی "چارلز ب. دنانکرد" (Charles B. de Nancrede)، آسیب‌شناسی، ایمنی‌شناسی و زیست‌شناسی دانشگاه میشیگان می‌گوید: مردم نمی‌دانند که این مشکل، تنها از سلول‌های موثر ناشی نمی‌شود بلکه ممکن است ریشه در نقص سلول‌های نابالغ داشته باشد. ما فهمیده‌ایم که سلول‌های نابالغ بیماران مبتلا به سرطان، قبلا دچار مشکل بوده‌اند. اگر سلول‌های نابالغ، عملکرد ضعیفی داشته باشند، سلول‌های موثر نیز نمی‌توانند سالم باشند.

از آنجا که سلول‌های موثر T ، کنترل مستقیمی بر ایمنی تومور دارند، سلول‌های T نابالغ، به خوبی در سرطان تشخیص داده نمی‌شوند. بنابراین، تمرکز محققان بر این موضوع قرار گرفته‌ است.

همچنین، سلول‌های T نابالغ، به ندرت در محیط فوق‌العاده محدود تومور که عرصه مبارزه سرطان و سلول‌های ایمنی است، قرار می‌گیرند.

براساس این پژوهش، متابولیسم تومور، سلول‌های T نابالغ را تحت تاثیر قرار می‌دهد. هنگامی که گلوکز می‌سوزد، لاکتات تولید می‌کند و لاکتات بر سلول‌های T نابالغ، اثر بسیار بدی خواهد گذاشت. هنگامی که تومور، سطح مشخصی از لاکتات تولید کند، موجب آسیب رسیدن به سلول‌های T نابالغ و حتی مرگ سلول می‌شود.

اخیرا، تلاش‌ها برای پیش‌بینی واکنش به ایمنی‌شناسی سرطان، بر حافظه و سلول‌های موثر T تمرکز کرده‌اند. این پژوهش جدید، راه دیگری پیشنهاد می‌دهد.

زو می‌افزاید: درست است که در سلول‌های موثر T، مشکلاتی وجود دارد اما ابتدا باید توجه داشت که سلول‌های T نابالغ، عملا با متابولیسم تومور، ضعیف می‌شوند.

محققان، برای موثر ساختن ایمنی‌شناسی، در پی یافتن راه‌هایی برای دستکاری متابولیسم برای بازیابی عملکرد سلول‌های T نابالغ هستند.

برخی آزمایشات بالینی که در مراحل اولیه قرار دارند، برای مشخص کردن مسیر لاکتات، تحت بررسی هستند. محققان امیدوارند که این موضوع بتواند پایه‌ای برای ترکیب ایمنی‌شناسی با درمانی برای منظم ساختن متابولیسم ارائه دهند.

زو در پایان می‌گوید: با داشتن تعداد بیشتری از سلول‌های T نابالغ در ابتدا، سلول‌های موثر T بیشتری خواهید داشت که برخی از مقاومت‌های موجود در درمان سیستم ایمنی را مغلوب خواهند کرد.

این پژوهش در هفته‌نامه  "ایمنی‌شناسی علم" (Science Immunology)  در آمریکا به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۳۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها

به گزارش هلث دی نیوز، به گفته محققان، خطر ابتلا به آمفیزم در افرادی که سابقه سیگار کشیدن داشتند و رژیم غذایی گیاهی داشتند، در مقایسه با افرادی که گوشت بیشتری مصرف می‌کردند، ۵۶ درصد کمتر بود.

علاوه بر این، هر چه افراد سبزیجات و میوه‌های بیشتری در رژیم غذایی خود داشته باشند، خطر ابتلا به آمفیزم در آن ها کاهش می‌یابد.

«ماریا جکسون»، محقق ارشد و متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه پزشکی نبراسکا، گفت: «شناسایی این عوامل قابل تغییر، مانند رژیم غذایی، برای کمک به کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی در افرادی که سابقه سیگار کشیدن دارند، حیاتی است.»

جکسون افزود: «این یافته‌ها با مطالعات قبلی که ارتباط بین انتخاب‌های رژیم غذایی افراد و سلامت ریه‌ها، از جمله کاهش خس‌خس سینه در کودکان و کاهش بروز آسم در کودکان و بزرگسالان را نشان می‌دهند همخوانی دارد.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۷۰۰ شرکت‌کننده را در یک مطالعه طولانی‌مدت سلامت قلب دنبال کردند که همه آن ها بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند و به مدت سه دهه تحت نظر بودند.

همه آن ها تا سال ۲۰ مطالعه سیگاری فعلی یا سابق بودند و پرسشنامه‌هایی را برای پیگیری تاریخچه رژیم غذایی و کیفیت آن ها پر کرده بودند.

بیش از ۱۳۰۰ نفر از این شرکت کنندگان در سال ۲۵ مطالعه سی تی اسکن کردند تا ببینند که آیا آمفیزم در آن ها ایجاد شده است یا خیر.

آمفیزم، نوعی انسداد مزمن ریوی است، که به دلیل آسیب غیرقابل برگشت به کیسه‌های هوایی در ریه‌ها رخ می‌دهد و میزان اکسیژنی را که این کیسه‌ها می‌توانند به جریان خون منتقل کنند، محدود می‌کند. افراد مبتلا به این عارضه همیشه احساس تنگی نفس می‌کنند.

نتایج نشان می‌دهد که خطر آمفیزم به ازای هر یک واحد افزایش امتیاز رژیم غذایی گیاهی شرکت کنندگان، ۳۴ درصد کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، با مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، خطر کاهش یافت.

جکسون گفت: «یافته‌ها نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به سیگاری‌ها، حتی کسانی که برای ترک سیگار تلاش می‌کنند، کمک کند.»

جکسون در ادامه افزود: «ما می‌دانیم که ترک سیگار طولانی‌مدت می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و به درمان‌های مکمل مانند رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و گیاه محور نیاز دارد تا به حفظ سلامت ریه کمک کند.»

وی افزود: «تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چه زمانی انتخاب‌های غذایی بیشترین تأثیر را بر سلامت ریه دارند، مورد نیاز است».

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • حمله به سپاهان از سمت سنگال! (عکس)
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند