Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:12:06 GMT

تشخیص سرطان روده با یک قطره خون

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۳۴۵۲

تشخیص سرطان روده با یک قطره خون

تهران-ایرنا- محققان می گویند، به زودی به جای تشخیص سرطان روده از طریق یک رویه تهاجمی می توان این بیماری را با آزمایش یک قطره خون انگشت تشخیص داد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه دیلی میل، این آزمایش که توسط محققان شرکت بیومدیسین Universal Diagnostics اسپانیا ابداع شده است، اکنون محور تمرکز یک آزمایش پیشگام در انگلیس قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته محققان، این آزمایش جدید خون که از یک قطره خون انگشت بر روی یک کاغذ استفاده می کند، می تواند غربالگری و تشخیص سرطان روده را متحول سازد.
این آزمایش جدید، مولکول های خاصی را در خون که به بیونشاگرها معروف هستند و توسط سلول های سرطانی منتشر می شوند، جستجو می کند. بعلاوه تومورها نیز مواد شیمیایی تولید می کنند که روش جذب مواد مغذی ناشی از غذا در روده را توسط بدن تغییر می دهند.درنتیجه مصرف پروتیین، کربوهیدارت ها و چربی توسط بدن تحت تاثیر قرار می گیرد که این موضوع را می توان در خون تشخیص داد.
این آزمایش 30 تا 40 نشانگر که بیشترین احتمال سرطان روده را نشان می دهند، اندازه می گیرد و نتایج در مدت 24 ساعت مشخص می شود.مطالعات قبلی نشان داده اند که دقت این آزمایش قابل مقایسه با دقت آزمایش مدفوع است و 87 درصد سرطان های روده را تشخیص می دهد.
این آزمایش همچنین می تواند وضعیت های پیش سرطانی مانند پلیپ ها را با دقت بسیار بیشتر تشخیص دهد، بطوریکه می تواند 83 درصد پلیپ هایی را که می توانند سرطانی شوند و نیاز به برداشت پیدا می کنند، تشخیص دهد، این در حالی است که آزمایش مدفوع فقط 42 درصد این پلیپ ها را تشخیص می دهد.
این بدان معنی است که پزشکان با استفاده از این آزمایش می توانند سرطان های بالقوه را در یک مرحله بسیار زودتر تشخیص دهند، پلیپ ها را بردارند و پیش از شروع سرطان از ابتلا به آن پیشگیری کنند.
این آزمایش علاوه بر تشخیص بسیار زودهنگام تر سرطان روده و در نتیجه افزایش طول عمر بیماران می تواند برای بسیاری از بیماران جایگزین رویه تهاجمی کلونوسکوپی شود.کلونوسکوپی رویه ای است که در جریان آن روده با استفاده از یک لوله قابل انعطاف آزمایش می شود.خونریزی شدید یا سوراخ شدن روده از عوارض کلونوسکوپی است.
علمی**2038**1440
مترجم: درنا محمدیان** انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
ttps://telegram.me

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۳۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد

صادق کاظمی‌فرد مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی درباره طراحی و ساخت دستگاهی با استفاده از تکنولوژی سنجش خازنی برای غربالگری سینه به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: نکته پراهمیتی که در پروژه مورد توجه قرار گرفت رسیدن به محصول کارآمد و ارزان قیمت و با دقت تشخیص بالا بود که بتوان موضوع غربالگری را در تمام سطح جامعه از جمله مناطق محروم با هزینه خیلی پایین‌تر نسبت به روش‌های موجود پیاده سازی کرد.

کاظمی اضافه کرد: دستیابی به فناوری سنسورهای سنجش خازنی کمک شایانی در تولید ارزان قیمت این محصول کرده است و بعد از آمریکا ایران به دانش ساخت این تکنولوژی دست پیدا کرد که در بیوتکنولوژی، هوافضا و صنعت خودروسازی کاربرد فراوانی دارد.

وی ادامه داد: روش شناسایی توده‌های سرطان سینه در حال حاضر از سوی آمریکا مورد تأیید قرار گرفته و سازمان FDA آمریکا مجوز استفاده از تکنولوژی را صادر کرده است  که به عنوان ملاک جهانی برای تشخیص سرطان سینه تلقی می‌شود.

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه گفت: برای استفاده از این دستگاه نیازی به دستگاه‌های جانبی نیست و دقت تشخیصی آن ۸۳ درصد برآورد شده است. 

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، کاهش هزینه‌های غربالگری را از مزیت‌های این دستگاه دانست و گفت: این دستگاه با آنالیز با دقت بالای بافت سینه، بافت‌های مشکوک را شناسایی می کند و در نهایت از طریق نرم افزار که روی گوشی همراه نصب می‌شود نقاط مشکوک به وجود بافت سرطانی نمایش داده می‌شود.

 کاظمی ادامه داد: امواج آلتراسونیک تولیدشده  قادر به تشخیص غیرتهاجمی بافت سرطانی است.

وی با اشاره به اهمیت این دستاورد برای کشور گفت: با توجه به اهمیت موضوع غربالگری سرطان سینه برای وزارت بهداشت و هزینه بالای این طرح، با دستاورد جدید میتوان با سرعت بالا و هزینه به مراتب پایین تر طرح غربالگری سرطان پستان را در کل کشور پیاده سازی کرد و سطح سلامت در کشور را ارتقا داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون (فیلم)
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد