Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیزدهمین کنفرانس جهانی ICCN، به میزبانی پکن برگزار شده و در جریان این رویداد فرهنگی، تندیس هنر آشیقی زنجان به دستان دبیر کل ICCN سپرده شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا،این کنفرانس با دعوت موسسه آموزشی چند فرهنگی یسوند چین، کار خود را در ۱۶ نوامبر ۲۰۱۷ شروع و در تاریخ ۲۰ نوامبر ۲۰۱۷ مصادف با ٢٩ آبان ماه به پایان رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این کنفرانس، اکبر کریمی، مدیر مسئول موسسه فرهنگی، هنری سمت گنجینه ققنوس زنجان به همراه آشیق ستار خدایی، هنرمند آشیقی این شهر، گوشه‌هایی از داستان بهرام و گولو خندان را که در قالب پرده‌خوانی و هنر نقالی و آشیقی بود به اعضای ICCN، ارائه دادند.

در این رویداد تندیس هنر آشیقی زنجان توسط اکبر کریمی به دبیر کل ICCN اهدا و سپس پرده نقالی داستان بهرام و گولو خندان توسط اعضای شرکت‌کننده از ICCN، امضاء شده و توسط موسسه فرهنگی، هنری سمت گنجینه ققنوس به‌عنوان خاطره فرهنگی زنجان به موسسه آموزش چند فرهنگی یسوند چین اهدا شد.

در جریان تبادل پروتکل‌های فرهنگی و هنری در سیزدهمین کنفرانس ICCN، حکم اجرا و میزبانی فستیوال ٢٠١٨ شهر آلجمسی اسپانیا توسط آقای سئوک جی لی، دبیر کل ICCN، به شهردار این شهر تقدیم شد.

شهردار آلجمسی، پس از دریافت این حکم، از اعضای ICCN جهت حضور و شرکت در این جشنواره که با مشارکت شهر والنسیا و با برگزاری مجمع عمومی سال ٢٠١٨ همراه خواهد بود دعوت به‌عمل آورد که موسسه فرهنگی، هنری سمت گنجینه ققنوس از زنجان نیز در لیست دعوت‌شدگان قرار داشت.

در فرآیند برگزاری این رویداد، پیشنهادات فرهنگی، هنری موسسه فرهنگی، هنری سمت گنجینه ققنوس به اعضای ICCN، ارائه شد که رئیس دانشگاه فولکلند هندوستان، بعنوان عضو ICCN و UNESCO پیشنهاد رسمی خود را جهت برگزاری فستیوال فرهنگی، هنری شهر زنجان، به این موسسه اعلام کرد.

در این کنفرانس، ابوذر علی بیگلو، نماینده موسسه فرهنگی، هنری سمت گنجینه ققنوس و تهیه‌کننده و ارائه‌دهنده پرونده فرهنگی شهر قیدار بهICCN   و استاد آشیق ستار خدایی، حضور داشته و به همراه اکبر کریمی با دبیر کل ICCN، دیدار کردند.

گفتنی است نگارگری پرده نقالی داستان بهرام و گولو خندان، را فرهاد عندلیبی بر عهده داشته و سازنده مجسمه هنر آشیقی نیز علی چراغی بود.

 

*موسیقی آشیقی در زنجان

موسیقی همواره در زنجان از طرفداران بیشماری برخوردار است و در جشن ها و مناسبت های مختلف از موسیقی سنتی زنجان استفاده می شود.

موسیقی آشیقی زنجان در استان های همجوار نیز مورد توجه است و علاقه مندان به موسیقی از این هنر استقبال خوبی دارند،برگزاری جشنواره مختلف موسیقی در زنجان موجب شده تا مردم و هنرمندان نیز از این هنر به خوبی استفاده کنند.

موسیقی آشیقی زنجان زبانزد مردم کشور است، این موسیقی بومی زنجانی ها و بازتاب مهم‌ ترین وجوه و جوانب زندگی مردم محسوب می شود،دستگاه ‌ها و مقام‌ های آذربایجان با داشتن زیر و بم‌ های ویژه و حالات لطیف هر کدام گویای دریایی از تحولات درونی مردم هستند.

خوانندگان بزرگی مانند مصطفی پایان، پروفسور بلبل و ... توانسته‌ اند تاکنون مقام ‌های موسیقی آذربایجان را به طور استادانه‌ ای اجرا کنند.

ویژگی و مشخصات موسیقی ملی، سنتی و آذربایجانی در جهات و وجوه مختلفی متجلی می‌شود، قدیمی ‌‌ترین آلت موسیقی آذربایجان ساز است که یکی از آلات موسیقی کهن است که قدیمی ‌ها به آن «قوپوز» می‌گفتند و امروز به «ساز» معروف شده است.

  یکی از خصیصه‌ های بارز موسیقی آذربایجانی بدیهه ‌گویی و بدیهه نوازی است که این خصیصه به مجری آهنگ اجازه می‌‌دهد که نیروی فانتزی و قوه خیال خویش را در مقیاس وسیعی به کار اندازد و در عرصه پهناوری به کار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۲۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد

رئیس­ جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.   به گزارش ایسنا،  سیدابراهیم رئیسی، ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است را به این شرح برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای فرهنگ عمومی ابلاغ کرد:   «ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس مصوبه جلسه ۴۶۳ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۲۴ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی (به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) به تصویب رسیده است به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ می­گردد:   «ماده واحده- با استناد به ماده ۲ آیین­‌نامه شورای فرهنگ عمومی (مصوب جلسه ۳۹۸ مورخ ۱۳۷۶/۰۳/۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصلاحات بعدی آن)، خانم عاطفه خادمی به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی انتخاب می‌­شود».   عاطفه خادمی   عاطفه خادمی کیست عاطفه خادمی پیش از این به‌عنوان مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه مشغول به فعالیت بود.   گفتنی است، خادمی متولد سال  ۱۳۶۳ شهرستان بروجرد و دانش آموخته دکترای سیاستگذاری فرهنگی و به عنوان اولین زن فارغ التحصیل این رشته در کشور است.   وی عضو هیأت علمی پژوهشگاه  مطالعات فرهنگی اجتماعی و تمدنی و دارای تألیفات پژوهشی با رویکرد سیاستگذاری در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه  با محوریت زنان و خانواده نیز هست.   در سوابق علمی و اجرایی وی می‌توان به تجربه همکاری با نهادهای مختلف مانند سازمان صدا و سیما، پژوهشگاه های مرتبط در حوزه علوم انسانی حول بررسی مسائل مختلف حوزه فرهنگ‌ و اجتماع، متمرکز بر حوزه های تحولی، مسئول دبیرخانه تحول مجتمع های قضایی خانواده در قوه قضاییه و دبیر دبیرخانه کمیته اجتماعی و فرهنگی سند تحول دولت سیزدهم اشاره کرد.   یادآور می‌شود، پیش از این سیدمجید امامی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این مسئولیت خدمت می‌کرد.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • هنری که لاکچری شده!
  • دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند
  • انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • تشریح فعالیت‌های موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • «عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت
  • پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت