Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@15:55:19 GMT

افزایش اثربخشی عصاره گیاه رازیانه با فناوری نانو

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۵۲۸۶۵

افزایش اثربخشی عصاره گیاه رازیانه با فناوری نانو

پژوهشگران دانشگاه آزاد واحد تهران شمال موفق شدند با سنتز یک نانوذره مغناطیسی، اثربخشی درمانی و خصلت ضد میکروبی عصاره گیاه رازیانه را افزایش دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مقاومت میکروارگانیسم‌ها در برابر بسیاری از داروهای شیمیایی باعث شده تا تحقیقات به سمت بهره گیری از گیاهان دارویی سوق پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیاه رازیانه یکی از گیاهانی است که از خواص دارویی بالایی برخوردار است. این گیاه در برخی از مناطق جهان از جمله هند، پاکستان و مصر به وفور یافت می‌شود. کاربردهای درمانی گیاه رازیانه از قبیل خاصیت ضد میکروبی، ضدویروسی، ضدعفونی کنندگی و ضد نفخ، آن را به یک گیاه پرطرفدار برای تحقیقات دارویی تبدیل کرده است. از سوی دیگر محققان به دنبال افزایش اثربخشی این گیاه با بهره گیری از فناوری نانو هستند.

دکتر اکبر اسماعیلی، محقق این طرح گفت: ما در پژوهش قبل، خواص ضدمیکروبی نانوذرات نانوکامپوزیتی متشکل از دو نوع پلیمر را بر دو نوع باکتری مورد بررسی قرار دادیم. در طرح حاضر ما از نانوذره سنتر شده برای دارورسانی هدفمند ترکیبات دارویی حاصل از عصاره رازیانه استفاده کردیم. همچنین دارورسانی هدفمند داروی ونکومایسین نیز مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: با انجام این طرح ما موفق شدیم اثربخشی درمانی عصاره رازیانه را بر دو نوع باکتری گرم مثبت و گرم منفی افزایش دهیم. از سوی دیگر، رهاشدن آهسته و پیوسته این دارو موجب می‌شود تا تعداد دفعات استفاده از دارو کمتر شود. از سوی دیگر استفاده از این روش دارورسانی موجب شده است تا بیش از یک مکانیسم علیه باکتری‌ها استفاده شود، بنابراین امکان مقاوم شدن باکتری‌ها در برابر دارو کاهش می‌یابد.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: داروی «ونکومایسین» در حالت عادی هیچگونه تأثیری بر روی دیواره سلولی باکتری‌های گرم منفی ندارد، اما ما توانستیم با استفاده از نانوذرات نانوکامپوزیتی سنتز شده به عنوان نانوحامل دارویی و به کمک اثر سینرژیستی آن‌ها، باکتری‌های گرم منفی اشرشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا را با تخریب دیواره سلولی از بین ببریم.

وی افزود: در این طرح ابتدا نانوذرات سوپرپارامغناطیس MnFe۲O۴ به روش هم رسوبی سنتز و سپس پلیمرهای کیتوسان و PEG۴۰۰ را روی آن پوشش داده شده است. پلیمر کیتوسان به عنوان یک پلیمر زیست سازگار و زیست تخریب پذیر نه تنها سبب بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی نانوذرات فریت می‌شوند، بلکه خود دارای خاصیت ضدمیکروب هستند. پس از مرحله سنتز نانوذرات از روش‌های FT-IR،XRD و VSM استفاده شد.

وی ادامه داد: سپس داروی ونکومایسین و عصاره گیاه رازیانه را بر روی نانوذره نانوکامپوزیتی سنتز شده بارگذاری و مقدار داروی بارگذاری شده و پروفایل آزادسازی دارو با استفاده از آزمون UV-Vis مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت خصلت ضدمیکروبی نانوذرات در چند حالت به وسیله روش رقیق سازی براث بررسی و مقایسه شد.

اسماعیلی عنوان کرد: بر اساس نتایج به دست آمده، پلیمر طبیعی کیتوسان علاوه بر اینکه خواص ضد میکروبی نانوذره و اثربخشی داروی بارگذاری شده را افزایش می‌دهد، بهبود خواص و توزیع اندازه یکنواخت آن‌ها را نیز در پی دارد.

این تحقیقات حاصل همکاری دکتر اکبر اسماعیلی- عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال- و دکترسپیده قبادیان پور – دانش‌آموخته مقطع دکتری داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی- است. نتایج این کار در مجله Industrial Crops and Products با ضریب تأثیر۳.۱۸۱ ( جلد۹۱، سال ۲۰۱۶، صفحات ۴۴ تا ۴۸) به چاپ رسیده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۲۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان

ما مدام از دهانمان استفاده می‌کنیم. صحبت می‌کنیم، می‌جویم، قورت می‌دهیم، لبخند می‌زنیم، پوزخند می‌زنیم، زبانمان را بیرون می‌آوریم و…!

همچنین فرآیند هضم غذا از دهان شما شروع می‌شود، زیرا دهان درست در ابتدای دستگاه گوارش قرار دارد.

بنابراین، چند حقیقت عجیب و شگفت انگیز در مورد دهان را مورد بحث قرار داده‌ایم.

شما خیلی بیشتر از آنچه که فکر می‌کنید، بزاق تولید می‌کنید

بزاق از غدد موجود در دهان شما تولید می‌شود و حتی فکر کردن به غذا و بوییدن یا دیدن آن می‌تواند برای جاری شدن آب دهان شما کافی باشد!

بزاق به مرطوب نگه داشتن دهان کمک کرده و باعث محافظت از لثه‌ها و دندان‌ها می‌شود و مواد زائد را از دهان پاک می‌کند.

بزاق همچنین در پروسه هضم غذا نقش دارد؛ زیرا حاوی آنزیم آمیلاز است که به تجزیه کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند.

شما به طور متوسط تقریباً ۰.۵ میلی لیتر در دقیقه یا ۷۲۰ میلی لیتر در روز بزاق تولید می‌کنید.

اگر این مقدار را در ۸۰ سال ضرب کنیم، ما حدود ۲۱ هزار لیتر بزاق در طول عمرمان تولید می‌کنیم که برای حدود ۲۶۰ حمام کافی است.

برخی از افراد بزاق بیشتری تولید می‌کنند، به اندازه‌ای که دو استخر شنا را پر کنند!

دندان‌های شما منحصر به فرد هستند

قسمت‌های مختلفی از بدن وجود دارند که برای هر یک از ما منحصر به فرد هستند.

اثر انگشت، عنبیه (قسمت رنگی چشم) و دندان‌های شما خاص هستند و تنها یکی از آن در دنیا وجود دارد.

هیچ کس دیگری دندان‌هایی دقیقاً مشابه شما ندارد و به همین دلیل است که سوابق دندانپزشکی اغلب در پزشکی قانونی برای کمک به حل جرایم استفاده می‌شوند.

ما هزاران سال است که مسواک می‌زنیم

مسواک زدن و بهداشت دهان و دندان، بخشی از تاریخ بشر از زمان بابلیان و مصریان باستان بوده است.

مورخان دریافته‌اند که انسان‌ها در گذشته از شاخه‌های فرسوده برای مسواک زدن دندان‌های خود استفاده می‌کردند.

همچنین چینی‌ها در قرن پانزدهم از مسواک ساخته شده از استخوان یا چوب با پرز و مو‌های حیوانات استفاده می‌کردند.

در قرن ۱۸ام مسواک‌هایی به سبک مدرن‌تر در بریتانیا اختراع شدند.

حس چشایی بسیار پیچیده است

حس چشایی، بیشتر به حس بویایی بستگی دارد. اگر نفس خود را حبس کنید یا مریض باشید، طعم غذا را به گونه‌ای متفاوت احساس خواهید کرد.

حس چشایی متکی به ترکیب بو و طعم است.

شما مواد غذایی را از طریق جوانه‌های چشایی زبان خود می‌چشید که می‌توانند طعم‌های شور، شیرین، تلخ، ترش و اومامی را تشخیص دهند.

اما نمی‌توانید بدون بزاق مزه‌ها را حس کنید، زیرا بزاق به عنوان یک حلال عمل می‌کند و موادی که می‌خواهید بچشید را حل کرده و ذرات غذا را روی زبان شما حمل می‌کند.

دهان شما میزبان میلیون‌ها باکتری است

ممکن است در مورد میکروبیوم روده شنیده باشید، باکتری‌هایی که همه ما در روده خود داریم.

اما شاید ندانید که دهان شما هم میزبان میلیون‌ها باکتری است.

در واقع، تعداد باکتری‌ها در دهان شما بیش از جمعیت روی زمین است!

تخمین زده شده که دهان ما حاوی حدود ۲۰ میلیارد میکروب از حدود ۵۰۰ تا ۶۵۰ گونه مختلف است.

محافظت و پرورش باکتری‌های مفید و میکروبیوم سالم در بدن اهمیت زیادی دارد.

منبع: روزیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • «آوار خانه‌ها» در غزه کارایی رادارهای پیشرفته اشغالگران را مختل کرده است
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • خسارت ۹.۵ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال ۲۰۲۴
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • راهکارهایی برای عقب انداختن یائسگی در طب سنتی + ویدئو
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی