Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- همزمان با رکوردشکنی بازار فیزیکی بورس انرژی برای معامله بیش از 243 هزار تن انواع فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی به ارزش بیش از 200 میلیارد ریال در آبان ماه، محصول نخستین صندوق پروژه کشور نیز وارد مدار شد.

به گزارش چهارشنبه سازمان بورس و اوراق بهادار، معامله بیش از 243 هزار تن انواع فرآورده‌ها در بازار فیزیکی آبان ماه بورس انرژی، رکوردی جدیدی در ارزش معاملات ماهانه بازار فیزیکی این بورس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بورس انرژی در آخرین روز معاملاتی هفته، عرصه داد و ستد میعانات گازی پالایشگاه های گاز ایلام و خانگیران بود.
از سوی دیگر، بازار فیزیکی بورس انرژی دیروز میزبان عرضه کالاهای پروپیلن پالایش نفت شازند و متانول پتروشیمی شیراز در تالار داخلی و «حلال 402» پالایش نفت تبریز و اصفهان در تالار بین‌الملل شد.
حجم کل معاملات انجام شده نیز به پنج هزار و 952 با ارزش بیش از 110 میلیارد و 996 میلیون ریال رسید.

** بازار برق بورس انرژی
بازار برق بورس انرژی شاهد معامله یک میلیون و 768 هزار قرارداد معادل 28 میلیون و 122 هزار کیلووات ساعت به ارزش هفت میلیارد و 683 میلیون ریال بود.
مجموع ارزش برق معامله شده در بازار برق بورس انرژی از ابتدای آبان ماه 517 میلیارد و 940 میلیون ریال برآورد شد.
برق معامله شده در تابلو فیزیکی بورس انرژی در این ماه 26 میلیارد و 837 میلیون ریال سهم داشت.

**آغاز بهره برداری از محصول نخستین صندوق پروژه کشور
تازه ترین دستاورد ابزارهای جدید مالی در بازار سرمایه، بهره برداری از محصول نخستین صندوق پروژه کشور است که چندی پیش پذیره نویسی آن در بورس انرژی انجام شد.
بر این اساس، نخستین واحد بخش بخار نیروگاه پرند مپنا تامین مالی از طریق انتشار واحدهای «صندوق پروژه» در بورس انرژی انجام شده بود، هفته گذشته وارد مدار شد.
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری و تعمیراتی مپنا با بیان اینکه نیروگاه پرند به عنوان اولین و جدی‌ترین پروژه بخش بخار بیع متقابل بر اساس تبصره 19 قانون بودجه در کشور در دستور کار شرکت تولید برق پرند مپنا قرار گرفته است، از وارد مدار شدن واحدهای دوم و سوم این پروژه در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
«محمد رضا شریفی» درباره طرح سیکل ترکیبی پرند گفت: به منظور ساخت بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، حجم سرمایه گذاری مورد نیاز در حدود 420 میلیون یورو در نظر گرفته شده که 407 میلیون یورو مربوط به بخش بخار نیروگاه است.
به گفته وی، واحد اول نیروگاه پرند آبان ماه امسال وارد مدار شد.
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری و تعمیراتی مپنا اضافه کرد: در صورت تحقق کامل هدف های این طرح، 554 میلیون و 121 هزار و 66 لیتر سوخت گازوییل به ارزش 10هزار و 787 هزار میلیارد و 191 میلیون و 157 هزار و 246 ریال صرفه جویی می شود.
وی ادامه داد: وزارت نفت موظف است از طریق شرکت‌های تابع، یک ماه پس از اعلام شرکت مادرتخصصی و تایید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوی، سوخت صرفه جویی شده یا معادل ارزش روز در زمان تحویل را به صورت نفت خام به شرکت تولید برق پرند مپنا تحویل دهد.
از کارکردها و وظایف اصلی بازار سرمایه فراهم کردن شرایط برای تامین مالی پروژه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی است. بر این اساس ابزارهای مالی مختلفی برای تحقق این هدف تهیه و عرضه شده است.
از جمله این ابزارها «صندوق پروژه» است که می تواند نقش بسیار زیادی در تامین مالی شرکت‌ها بویژه طرح‌ها داشته باشد.
پذیره نویسی گواهی های (واحدهای) سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری این طرح اواسط مهرماه در بورس انرژی ایران انجام شد.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**2022*1961*
خبرنگار: میثم طاهری* انتشار: مریم مسعود

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۵۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!

بورس تهران که در سال قبل، هفتمین بازار سهام بزگ خاورمیانه به شمار می‌رفت؛ در سال جاری با افزایش قابل توجه دومین بازار سهام امارات متحده عربی، یک پله نزول کرد و به هشتمین بازار سهام بزرگ خاورمیانه بدیل شد.

به گزارش اکوایران، بورس تهران به عنوان بزرگترین بازار سهام کشور، دارای ارزش بازاری برابر با مجموع ارزش شرکت‌های پذیرفته شده در این بازار است. ارزش بازاری بورس تهران در سال گذشته نوسانات متعددی داشته است، ولی در اردیبهشت ماه امسال ترازی نزدیک به تراز اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ دارد. این در حالی است که ارزش دلار بازار آزاد در این مدت رشد داشته که ارزش دلاری کمتری به نسبت اردیبهشت ماه سال قبل برای بازار سهام در بر دارد.

ارزش دلاری بورس تهران با در نظر گرفتن نرخ دلار ۶۵ هزار تومانی در حال حاضر حدودا ۱۲۲ میلیارد دلار است و در صورتی که نرخ دلار بازار آزاد را ۶۰ هزار تومان فرض کنیم به ارزش دلاری ۱۳۳ میلیارد دلاری بورس تهران می‌رسیم. اردیبهشت ماه سال قبل، ارزش دلاری بازار‌های سهامی خاورمیانه به شکلی بود که بورس تهران پس از بورس شش کشور منطقه، با ۱۴۵ میلیارد دلار، هفتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رفت. در اردیبهشت ماه امسال با کاهش ارزش دلاری بازار بورس اوراق بهادار تهران و افزایش قابل توجه ارزش دلاری بازار مالی دبی که دومین بازار سهامی کشور امارات متحده عربی به شمار می‌رود؛ بورس تهران به رتبه هشتم جدول بزرگترین بازار‌های سهامی خاورمیانه سقوط کرد.

تداول عربستان که در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین بازار سهامی منطقه تبدیل شده است؛ با رشد نزدیک به ۱۲ درصد در ارزش دلاری خود به نسبت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ارزش دلاری ۲ هزار و ۹۸۰ میلیارد دلاری رسیده است. ارزش دلاری بورس ابوظبی نیز در این مدت ۹ درصد رشد داشته و به ۸۰۶ میلیارد دلار رسیده است.

بورس تل آویو نیز در یک ساله اخیر با افزایش ارزش بازاری همراه بوده و به ارزش دلاری ۴۷۵ میلیارد دلار دست یافته است. دومین بازار سهامی امارات متحده عربی نیز با ۹۵ درصد افزایش ارزش دلاری به ارزش ۱۸۷ میلیارد دلاری دست یافته است.

بورس تهران در حال حاضر بالاتر از بازار سهام کازابلانکا و مصر، هشتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا