Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ محسن فروردین جراح و پزشک پیوند شبکیه مصنوعی با اشاره به عمل پیوند شبکیه مصنوعی چشم در دانشگاه علوم پزشکی، گفت: کشور ما توانمندی‌های بسیار زیادی در زمینه‌های علمی دارد و امروز نیز در زمینه چشم پزشکی شاهد نخستین عمل پیوند شبکیه مصنوعی چشم در کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به امکانات بسیار خوب و پیشرفت علمی بالای همه پزشکان به ویژه چشم پزشکان کشور، پس از پیگیری‌هایی که به مدت دو سال طول کشیده، امروز تلاش‌ها به بار نشسته و با این عمل جراحی، جهش علمی دیگری در کشور رخ داده است.

فروردین ادامه داد: این شیوه عمل برای بیمارانی که به طور مطلق بدون دید هستند، استفاده می‌شود به طور مثال بیمارانی که دچار شب کوری هستند چراکه در این بیماران در ابتدا دید شب کم است و به مرور زمان با افزایش سن، دید روز آن‌ها نیز از دست می‌رود که برخی از بیماران در سال‌های آخر عمر با نابینایی مطلق روبه‌رو هستند.

وی بیان کرد: هم اکنون یک خانم ۳۳ ساله با نابینایی مطلق و هر دو چشم او با شیوه‌های معمولی اندازه‌گیری دید بدون حتی درک نور است، اما با شیوه‌های خاص و استفاده از نور‌های بسیار قوی، پالس‌هایی از عصب بینایی وجود دارد و امید ایجاد می‌کند که به این بیمار کمک کرد.

فروردین گفت: در این شیوه از پیچیده‌ترین و پیشرفته‌ترین شیوه‌های عمل جراحی چشم است که ۶ تا ۷ ساعت طول می‌کشد، دستگاهی در کنار چشم بیمار تعبیه می‌شود که گیرنده تصاویری است که توسط دوربین از محیط ضبط و از طریق کابل به یک پروسسور روی شبکیه انتقال می‌یابد و درنتیجه تحریک‌های الکتریکی که بر روی شبکیه ایجاد می‌کند، توسط مغز بیمار به درک بینایی تبدیل می‌شود و بیمار مطلقا کور، توانایی پیدا می‌کند که به تنهایی راه برود و فعالیت‌های خود را انجام بدهد.

وی بیان کرد: هر چند این دید خیلی بالا نیست، اما برای بیماری با این درجه از مشکل چشمی برای ما پزشکان که آغازگر این حرکت علمی هستیم، افتخار است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این دستگاه و شیوه عمل جراحی نیز مانند تمام حرکات علمی جدیدی که پا به عرصه می‌گذارد، گران است و حدود ۷۵۰ میلیون تومان هزینه برای هر بیمار دارد و امیدواریم با حمایت وزیر بهداشت و درمان و افراد نیکوکار حوزه سلامت کشور، این شیوه جراحی گسترش پیدا کند.

فروردین تصریح کرد: در مرحله نخست پیش‌بینی می‌شود که ۲ هزار ایرانی هستند که به طور مستقیم می‌توانند از این عمل استفاده کنند، اما با گسترش زمینه‌های استفاده از این عمل، این مهم میسر می‌شود.

وی اظهار داشت: اگر چه این عمل در شیراز انجام می‌شود، اما من بخش کوچکی از جمعیت چشم پزشکی ایران هستم و به نمایندگی از همکارانم در کشور این عمل را انجام دادم، انجام این عمل جراحی یک کار تیمی ۷ نفره از پزشکان برجسته شبکیه است.

جراح و پزشک پیوند شبکیه مصنوعی در شیراز گفت: راه‌های بسیار زیادی برای درمان نابینایی است که این عمل نخستین گام برای پایان کوری مطلق است و این شیوه برای بیمارانی است که با کوری بسیار شدید که دچار نابینایی مطلق و عدم درک نور معمول هستند.
انتهای پیام/ر

نخستین عمل پیوند شبکیه مصنوعی چشم در  شیراز    

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۴۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم

به گزارش خبرگزاری مهر؛ محمد حسن نامی، در آئین کلنگ زنی مکان نصب نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری جزیره قشم، اظهار کرد: بنا به دستور آیت الله رئیسی، ریاست محترم جمهوری، سازمان مدیریت بحران در مسیر هوشمندسازی دستگاه‌ها است.

وی ادامه داد: یکی از ابزارهای هوشمندسازی برای آمادگی در مقابل حوادث و بحران‌ها، ایجاد ایستگاه‌های مدرن لرزه نگاری در نقاط مختلف کشور است که امروز شاهد کلنگ زنی نخستین ایستگاه در این زمینه در جزیره قشم بودیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در حال ۱۲۲۲ لایه مکان محور در نقاط مختلف کشور توسط سازمان نقشه برداری کشوری تهیه شده است که پایه اصلی نقشه‌ها به صورت دیجیتالی هستند و روی این لایه‌ها ۱۳۰ لایه هوشمند در ابعاد مختلف هواشناسی، پایش ماهواره‌ای سرزمین و… را پوشش می‌دهد.

نامی در پایان خاطرنشان کرد: با هوشمندسازی فرآیندها و زیرساخت‌های مدیریت بحران به دنبال این هستیم که کمترین تلفات انسانی و حادثه دیده را در اثر وقوع حوادث طبیعی و در زمان بحران‌ها داشته باشیم.

آئین کلنگ زنی محل نصب نخستین ایستگاه لرزه نگاری قشم که در محوطه بیمارستان جی جیان قشم با حضور عادل پیغامی، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، بهزاد پورمحمد، معاون اجرایی مرکز لرزه نگاری کشور، مهرداد حسن زاده، مدیرکل مدیریت بحران استان هرمزگان، حجت‌الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه شهرستان قشم، محمد محمد حسینی فرماندار شهرستان قشم برگزار شد.

کد خبر 6095908

دیگر خبرها

  • چرا دویچه وله از ایران عصبانی است؟
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • فرمانده کل قوا از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند
  • رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا: رهبر انقلاب از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند
  • وحدت در آزادی مطلق، کبریت بی‌خطر!
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی