Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-محققان دانشگاه سانفرانسیسکو نشان دادند استرس در دوران بارداری با تغییر در سیستم عصبی نوزاد، باعث تولد نوازادانی با سطح واکنش‌پذیری بالا و انعطاف‌پذیری پایین می‌شود. به نقل از مدیکال پرس، استرس در سه ماهه دوم بارداری ممکن است سیستم اعصاب نوزاد را قبل و بعد از تولد تحت تاثیر قرار دهد و بر خلق و خوی نوزاد تاثیر گذاشته و منجر به تولد نوزادانی شود که کمتر لبخند می‌زنند و توانایی تعامل و کنترل احساسات در آن‌ها کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دانشگاه سانفرانسیسکو کالیفرنیا، میزان استرس 151 زن باردار را با سطح درآمدی کم تا متوسط که در هفته 12 تا 24 بارداری خود بودند، مورد بررسی قرار دادند.

این محققان 151 نمونه را طی دوران بارداری و پس از زایمان مورد بررسی قرار دادند و سطح استرس آن‌ها در طول دوران بارداری را با میزان استرس در نوزاد شش ماهه آنها مورد مقایسه قرار دادند. در این آزمایش عملکرد قلب نوزادان تحت بررسی قرار گرفت و پس از یک جلسه تمرینی کوتاه، به مادران گفته شد بدون حرف زدن یا لمس نوزاد به مدت دو دقیقه به صورت نوزاد نگاه کنند.

مادارن مورد بررسی اتفاقات پر استرسی از جمله بیماری، مشکلات ارتباطی، مشکلات مسکن و مسائل حقوقی را در طول دوران بارداری تجربه کرده بودند.

22 نفر از 67 نفری که این آزمایش را تکمیل کردند، مادرانی بودند که بالاترین تعداد مسائل استرس‌زا را داشتند و نوزادان آنها 22 درصد نسبت به 22 نوزادی که مادرانشان کمترین تعداد اتفاقات استرس‌زا را داشتند، حساس‌تر بودند.

آنها همچنین دوره بهبودی طولانی‌تری پس از اتفاقات استرس‌زا دارند که موئید سطح انعطاف‌پذیری پایین آنها در برابر استرس است.

دکتر "نیکول بوش"( Nicole Bush) استاد دانشکده روانپزشکی و اطفال دانشگاه سانفرانسیسکو و عضو موسسه "علوم اعصاب UCSF Weill " گفت: سطح بالای حساسیت که از طریق اندازه‌گیری تغییر در  میزان ضربان قلب همراه با تنفس بدست می‌آید نشان دهنده کاهش شدید فعالیت سیستم اعصاب پاراسمپاتیک در واکنش نسبت به چالش پیش آمده است. سیستم اعصاب پاراسمپاتیک بدن را قادر به استراحت و هضم غذا از طریق کاهش میزان ضربان قلب و افزایش فعالیت غدد لنفاوی و روده‌ای می‌کند.

بررسی 151 مورد نشان داد که مادران واقع در سومین رده بالای این بررسی، بیشترین میزان استرس را در دوران بارداری و پس از زایمان داشتند و نوزادانی با سطح رفتاری مثبت هشت درصد پایین‌تر از نوزادان افراد واقع در سومین رده پایین دارند. مادران واقع در سومین رده پایین کمترین میزان استرس را در دوران بارداری و پس از زایمان تجربه کرده‌اند.

بنا به گفته دکتر "بوش" ترکیب سطوح پایین رفتار مثبت و کنترل احساسات ممکن است افراد را در معرض مشکلاتی از جمله افسردگی، استرس و مشکلات در ارتباطات اجتماعی قرار دهد.

وی افزود: در این مرحله تاثیر بلندمدت حساسیت بالا و سطح پایین کنترل احساسات و رفتار مثبت برای ما مشخص نیست. عوامل دیگری از جمله خانواده و جامعه نیز می‌تواند بر آن تاثیر داشته باشد. ایجاد شرایط سالم پس از تولد می‌تواند مانعی در برابر اثرات منفی حساسیت بالا و رفتار مثبت و کنترل احساسات پایین باشد.

نتایج این تحقیق در مجله Development and Psychopathology به چاپ رسید.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۶۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا نائیجی، با اشاره به اینکه سیستم تولید مثل زنان از رحم و تخمدان تشکیل شده است، اظهار کرد: یکی از قسمت‌های مهمی که بین تخمدان و رحم ارتباط برقرار می‌کند لوله‌های رحمی است.

وی افزود: نقش لوله‌های رحمی این است که تخمک آزاد شده از تخمدان را به فضای رحمی و اسپرم منتقل شده از واژن را هم به تخمک برساند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در بسیاری از اوقات لقاح داخل لوله‌های رحم صورت می‌گیرد، گفت: حرکت صحیح لوله‌های رحمی به سمت فضای داخل رحم و انتقال تخم شکل گرفته باعث می‌شود بارداری اتفاق بیفتد.

نائیجی تاکید کرد: اگر به هر دلیلی در روند کار لوله‌های رحمی اختلالی ایجاد شود، بارداری ناموفق است.

این متخصص زنان و زایمان، با اشاره به اینکه گاهی لوله‌های رحمی دچار عفونت تناسلی نیز می‌شوند، ادامه داد: ورم لوله‌های رحمی یا هیدروسالپنکس منجر به عارضه‌هایی مثل دردهای مزمن شکمی و نازایی برای بیمار می‌شود.

نائیجی به نشانه‌های بسته شدن لوله‌های رحمی اشاره کرد و افزود: زمانی که لوله‌های رحمی بسته باشند، نشانه‌های این عارضه در زنان مختلف نیز متفاوت است، از دردهای شکمی تا نازایی و یا بارداری خارج از رحم بروز می‌کند.

وی درباره دلایل بسته شدن لوله‌های رحمی نیز، گفت: عفونت‌ها، مهم‌ترین علت بسته شدن لوله‌های رحمی هستند اما جراحی‌هایی که در شکم انجام می‌شود نیز می‌توانند چسبندگی ایجاد کرده و باعث این عارضه شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه ممکن است هر جراحی‌عارضه چسبندگی و یا بسته شدن لوله‌های رحمی را به دنبال داشته باشد، عنوان کرد: این عارضه می‌تواند به دنبال یک عمل سزارین تا جراحی ساده آپاندیس ایجاد شود.

این متخصص زنان و زایمان، درباره درمان بسته بودن لوله‌های رحم عنوان کرد: اگر علت بسته شدن لوله‌ها عفونت باشد، تکلیف روشن است، با انواع روش‌های دارویی و مصرف آنتی بیوتیک‌ها با تجویز پزشک متخصص این عارضه برطرف خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه زمانی که تنها یک لوله بسته باشد، امکان بارداری وجود دارد، ادامه داد: زمانی که هر دو لوله رحمی بسته باشد، درمان توسط روش‌های هیستروسکوپی یا کمک باروری مثل IVF انجام می‌شود.

به گفته نائیجی، حفظ بهداشت در زنان با هدف پیشگیری از عفونت‌های تناسلی از مهم‌ترین روش‌ها برای پیشگیری از اختلال در عملکرد لوله‌های رحمی است.

وی تاکید کرد: جراحی‌های بی‌مورد و عمل‌های سزارینی که بدون دلیل جایگزین زایمان طبیعی می‌شود، از مهم‌ترین عوامل چسبندگی و انسداد لوله‌های رحمی است.

نائیجی به افرادی‌که جراحی‌های لگنی کرده‌اند و در پی آن عفونت داشته‌اند توصیه کرد: در صورت تأخیر در سیکل قاعدگی حتماً تست بارداری را انجام دهند چون بارداری خارج رحم مهمترین عارضه آسیب به لوله‌های رحم است.

کد خبر 6088837 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • تجهیز سیستم گرمایشی مدارس همدان با طرح شهید عرب
  • بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • بررسی روند عملیات اجرایی و میزان پیشرفت پروژه‌های امور آب و فاضلاب سلماس
  • چگونه دوران سربازی را به سوابق بیمه تبدیل کنیم؟
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور