Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@14:13:21 GMT

اتحاد عربستان و اسرائیل علیه ایران در منطقه

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۰۸۲۱

اتحاد عربستان و اسرائیل علیه ایران در منطقه

یک هفته نامه آلمانی در مطلبی به این مسئله اشاره کرد که چگونه عربستان و اسرائیل روابط نزدیک خود در منطقه را علنی کرده‌اند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هفته نامه اشپیگل در مطلبی به نزدیکی روزافزون عربستان و اسرائیل در منطقه به منظور مقابله با دشمنی مشترک (ایران) پرداخته و نوشت: در خاورمیانه تصویر یک دشمنی قدیمی در حال فروپاشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عربستان سعودی و اسرائیل دیگر هیچ مخفی کاری درباره همکاری های تنگاتنگ خود نمی کنند. بنابراین آن ها یک دوست مشترک و یک رقیب مشترک دارند.

گادی آیزنکوت، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی که به ندرت با رسانه های خارجی مصاحبه می کند و از زمان عهده داری این سمت از سال 2015 هرگز با خبرنگاران خارجی گفت‌وگو نکرده است در اقدامی قابل توجه این ماه یک مصاحبه با سایت عربی سعودی ایلاف انجام داده است. پادشاهی وهابیت و رژیم صهیونیستی هیچ گونه روابط دیپلماتیکی را با هم نداشتند.

آیزنکوت در این گفت‌وگو اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به دلیل علایق و منافع مشترک بسیار زیادی که با عربستان سعودی دارد آماده تبادل اطلاعات با این کشور است. وی همچنین تاکید کرد که تل آویو و ریاض هیچ دلبستگی به هم ندارند، اما آن ها در حال حاضر از قدرت گرفتن جمهوری اسلامی ایران که تصمیم گیرندگان در هر دو کشور آن را به عنوان دشمن اصلی خود می دانند ترس دارند.

به این ترتیب رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی عملا از نگرانی سخن به میان آورده و آن را تکرار کرده است که عربستان سعودی و متحدانش در مصر و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس سال ها درباره آن ابراز ترس ونگرانی می کردند.

اشپیگل در ادامه نوشت: نقطه زمانی برای چنین مصاحبه ای تصادفی انتخاب نشده بود. این گفت‌وگو در هماهنگی با مقامات رژِیم صهیونیستی و عربستان سعودی ایجاد و منتشر شده و در غیر این صورت هرگز منتشر نمی شد.

اشپیگل در ادامه این مطلب نوشت: سیاستمداران اسرائیلی از زمان تاسیس به زعم خود دولتشان در سال 1948 آرزو دارند که به عنوان شریک جهان عرب پذیرفته شوند. حالا عربستان سعودی راه برای این منظور را برای این رژیم هموار می کند.

نویسنده در ادامه از حسابگری های سیاست عربستان در این راستا سخن گفته و نوشت: با وجود اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و محمد بن سلمان ولیعهد شاه سعودی مناسبات خوب خود را نشان داده اند، اما آل سعود دقیقا متوجه این مسئله شده اند که ایالات متحده در میان مدت از خاورمیانه عقب نشینی می کند. پس محمد بن سلمان حالا به دنبال نزدیکی به اسرائیل به عنوان یک قدرت اقتصادی و نظامی در منطقه است.

استراتژِیست های امنیتی اسرائیل مدتهاست که به صورت تنگاتنگ با همتایان اردنی و مصری خود نیز همکاری می کنند. در سال های گذشته همچنین نزدیکی مخفیانه با امارات هم وجود داشته است.

بعد از رئیس ستاد ارتش مشترک اسرائیل، وزیر انرژی و عضو کابینه امنیتی نخست وزیر این رژیم نیز در رادیو اسرائیل اعلام کرد که کشورش در حال حاضر روابط محرمانه ای با عربستان سعودی دارد. وی همچنین از ارتباطات مخفی با بسیاری کشورهای عربی و مسلمان خبر داده که هیچ ابراز شرمندگی هم برای آن وجود ندارد.

یکی دیگر از مقامات اسرائیلی نیز اخیرا روابط این رژیم با عربستان سعودی را این طور توصیف کرده است که ما مانند دو عاشق هستیم. ما به سعودی ها آنچه را که به آن نیاز دارند می دهیم. اما ما باید از درب پشتی رفت و آمد کنیم.

انتهای پیام/

R31356/P36447/S8,89,90/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۰۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است

به گزارش همشهری آنلاین،‌ سالیوان در مصاحبه خود که روز شنبه منتشر شد، پیشنهادات اخیر را مبنی بر اینکه در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از دادن امتیاز به فلسطینیان، توافق دوجانبه بین دولت بایدن و عربستان بررسی خواهد شد، رد کرد.

اظهارات سالیوان در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داده بود.

طبق گزارش فایننشال‌تایمز، پس از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر (15 مهر ماه) که هفت ماه از آن می‌گذرد، دولت بایدن به دنبال یک توافق سه‌جانبه برای ترغیب ریاض برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل بعنوان بخشی از طرح تضمین صلح پایدار در غرب آسیا بود.

دولت بایدن امیدوار است که از چشم‌انداز عادی‌سازی روابط ریاض و دیگر کشورهای مسلمان با رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن تل‌آویو برای اعطای امتیازاتی به فلسطینیان بهره گیرد.

با این‌حال، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو به طور مکرر هرگونه اقدام به سوی راه‌حل دو کشوری برای درگیری‌های طولانی‌مدت بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها را رد کرده است.

سالیوان در مصاحبه خود تصریح کرد «چشم‌انداز یکپارچه در واقع، تفاهم دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی همراه با عادی‌سازی (روابط) بین اسرائیل و عربستان سعودی به همراه اقدامات و گام‌های جدی از طرف مردم فلسطین است. همه اینها در کنار همدیگر است...نمی‌توانید یک بخش را از دیگری جدا کنید».

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد «انتظار دارم که در ماههای پیش رو، چیزهای زیادی از رئیس‌جمهور و دیگر مقام‌های آمریکایی درباره مسیری که معتقدیم می‌تواند اسرائیل امن‌تر و منطقه‌ای آرام‌تر به وجود آورد، بشنوید».

سالیوان همچون دیگر مقام‌های آمریکایی به دفاع از مواضع رژیم صهیونیستی پرداخت گفت «تنها کاری که می‌توانیم کنیم این است..که هر تعداد از کشورهای منطقه را که می‌توانیم، وارد کنیم و در نهایت به حاکمیت اسرائیل بستگی دارد و صادقانه، در نهایت این مردم اسرائیل هستند که می‌توانند تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند این مسیر را انتخاب کنند یا خیر».

دولت بایدن و قبل از هفتم اکبر، در آستانه رسیدن به خواسته خود برای برقراری توافق بین ریاض و تل‌آویو بود که در نهایت منجر شد تا واشنگتن با یک توافق امنیتی و دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز این کشور در قبال واگذاری یکسری امتیازات از سوی رژیم صهیونیستی به فلسطینیان موافقت کند.

گرچه پس از جنگ غزه این فرایند متوقف شد اما واشنگتن و ریاض به مذاکرات درباره یک توافق احتمالی بعنوان بخشی از طرح‌های پساجنگی به منظور تضمین صلح در منطقه ادامه دادند.

با اینحال، ریاض به وضوح تصریح کرد که چنین توافقی مستلزم واگذاری امتیازات بیشتری از سوی اسرائیل به فلسطینیان است و تل‌آویو موظف است که گامهای غیرقابل بازگشتی به سوی تشکیل کشور فلسطین بردارد.

وزیر خارجه عربستان شاهزاده فیصل بن فرهان هفته گذشته گفته بود که ریاض و واشنگتن به توافق دوجانبه بسیار نزدیک شده‌اند اما «نیاز است که در حقیقت یک مسیری به سوی کشور فلسطین وجود داشته باشد که معتبر و غیرقابل بازگشت باشد».

کد خبر 849286 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفح
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • اتحاد ملت‌ها، انزوای صهیونیسم
  • وعده صادق و جنگ احزاب چه شباهت عجیبی؟! | روایت متفاوت حسین شریعتمداری از حمله ایران به اسرائیل
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • توافق مهم ایران و عربستان انجام شد | جلسه مشترک عبداللهیان و بن فرحان