Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) نسبت به کاهش بی‌سابقه توجه دولت‌های عربی به مساله فلسطین هشدار داد و گفت: کار به جایی رسیده است که برخی نظام‌ها هیچ ابایی از فدا کردن مساله فلسطین به پای تداوم حکومت خودشان ندارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، خالد مشعل، رئیس سابق دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در نشست هم‌اندیشی که در مرکز مطالعات الجزیره در دوحه برگزار شد، خاطر نشان کرد که عرب‌ها در حال حاضر بدترین مراحل ضعف و چنددستگی و اختلاف را پشت سر می‌گذارند و در سایه این شرایط، حجم توجه و اهتمام آنها به مساله فلسطین به شدت کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشعل در بخش دیگری از سخنان خود به معامله قرن (پروژه سازش میان عرب ها و اسرائیل) پرداخت و گفت: نشانه‌هایی وجود دارد که این طرح توسط نظام‌های عربی و به منظور جلب رضایت آمریکا و رژیم صهیونیستی تدوین شده است تا تداوم حکومت‌هایشان تضمین شود و کاخ سفید چشم خود را به روی جنایت‌هایی که در زمینه حقوق بشر در این کشورها صورت می گیرد، ببندد. آمریکا این طرح را گرفته و سعی دارد پس از تغییر و بازطراحی، آن را به عنوان طرح صلح آمریکایی ارائه دهد.

وی ضمن بعید دانستن موفقیت معامله قرن، تصریح کرد که هدف از این طرح این است که قدس محدود به همان بخش قدیمی باشد و اشغالگری در آن ادامه یابد و علاوه بر این، مسأله بازگشت آوارگان فلسطینی به وطنشان به فراموشی سپرده شود و آنها در همان کشورهایی که در آنجا زندگی می‌کنند، اسکان داده شوند. این طرح همچنین هیچ اشاره‌ای به برچیده شدن شهرک‌های صهیونیست‌نشین یا تشکیل کشور فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ نکرده است و بیشترین چیزی که فلسطینی‌ها می توانند در کرانه باختری به آن دست پیدا کنند، حکومت خودگردان برخوردار از اختیارات بیشتر است.

خالد مشعل درباره اوضاع حاکم بر مساله فلسطین به چهار عامل اساسی منطقه‌ای، بین المللی، اسرائیلی و فلسطینی اشاره کرد و گفت: در عرصه منطقه‌ای، مساله فلسطین که زمانی مساله اصلی عرب‌ها بود، در سایه بحران‌های منطقه‌ای از کانون توجهات دور شده است و حتی برخی طرف‌ها هیچ مانعی برای قربانی کردن آن ندارند.

وی افزود: در گذشته وقتی جهان عرب به دو جبهه مقاومت و میانه‌رو تبدیل شده بود، همه سعی می‌کردند حمایت از مساله فلسطین و تلاش برای پیدا کردن راه‌حلی برای بحران آن را دلیلی برای اتخاذ مواضع خود بیان کند و جنبش حماس هم در آن زمان بر اساس منافع مساله فلسطین با این دو محور تعامل می‌کرد.

مشعل خاطرنشان کرد که برخی دولت‌های عربی در حال حاضر در توجیه دلیل جنگ خود با برخی احزاب و گروه‌ها اعلام می کنند که با تروریسم می‌جنگند یا این گروه‌ها را به ارتباط با داعش متهم می کنند تا بتوانند در برابر جهانیان و غرب بر روی تجاوزات حقوق بشری خود سرپوش بگذارند.

رئیس سابق دفتر سیاسی حماس تصریح کرد: دشمنان امت و در رأس آنها اسرائیل به عمد دست به اختلاف‌افکنی و ایجاد فتنه‌های طائفه‌ای یا نژادی در جهان عرب می‌زنند تا جهان عرب را تضعیف کنند.

وی درباره تاثیر عرصه بین‌المللی بر مساله فلسطین هم اعلام کرد که جامعه بین‌المللی در حال حاضر شکل خاصی ندارد و در حال شکل‌گیری است و برخی قدرت‌ها مانند آمریکا، روسیه، چین و هند با هم درگیر هستند و هر کشوری منافعی متفاوت از کشور دیگر دارد و بر اساس همین منافع خود با مساله فلسطین تعامل می‌کند.در حال حاضر هیچ چیزی در منطقه جز توسعه توانمندی‌های هسته‌ای ایران و قدرت موشکی آن و نیز افزایش قدرت نظامی مقاومت در فلسطین و لبنان، اسرائیل را نگران نمی‌کند

مشعل در بخش دیگری از سخنان خود درباره رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که اسرائیل در سایه ضعف رهبران کنونی ملت فلسطین و شکاف داخلی، بی‌توجهی عرب ها به مساله فلسطین، نفوذ خود در داخل جهان عرب، برقراری روابط میان برخی کشورهای عربی و تل‌آویو در سایه روی کار آمدن دونالد ترامپ که به شدت از پروژه صهیونیستی حمایت می کند، خود را در بهترین وضعیت می‌بیند.

وی افزود: در حال حاضر هیچ چیزی در منطقه جز توسعه توانمندی‌های هسته‌ای ایران و قدرت موشکی آن و نیز افزایش قدرت نظامی مقاومت در فلسطین و لبنان، اسرائیل را نگران نمی‌کند.

خالد مشعل درباره تأثیر اوضاع داخلی فلسطین بر روی مسأله فلسطین هم اعلام کرد که این مسأله تحت تاثیر شکاف داخلی قرار گرفت و این نشانگر ناکامی طرف‌های تاثیرگذار بر اداره امور ملی و پذیرش مشارکت ملی است که نقطه آغاز آن خودداری جنبش فتح از پذیرش نتایج انتخابات پارلمانی سال ۲۰۰۶ بود. حماس هم در آغاز فکر می کرد که قرار است جای جنبش فتح را در عرصه رهبری فلسطین بگیرد اما پس از مدتی به اشتباه خود در موضع‌گیری پی برد و برای مشارکت در عرصه ملی اعلام آمادگی کرد اما جنبش فتح همچنان بر عدم مشارکت تاکید دارد و این باعث شده است که آشتی ملی بارها شکست بخورد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که دو جنبش فتح و حماس بتوانند زیر نظر مصر آشتی ملی را نهایی کنند. مشعل در عین حال بر علاقه‌مندی حماس به تحقق آشتی ملی تاکید و اعلام کرد که این جنبش هر کاری از دستش بر بیاید، برای موفقیت این روند انجام می دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۹۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو

رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو با اشاره به اینکه مبلغ ۷۴ همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود، گفت: دولت برای کنترل قیمت بازار دارو ۱۸۰ همت در نظر بگیرد.

به گزارش ایلنا، محمدباقر قالیباف در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه۱۴۰۳) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: با توجه به ابهاماتی که در بحث دارو در جدول شماره ۱۴ وجود دارد و مبلغ ۷۴ همت در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه بحث تسعیر ارز در جدول شماره ۲۱ مورد بررسی قرار گرفت بنابراین اگر در حوزه دارو مبنا نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یا ۴۲۰۰ تومان باشد، مبلغ ریالی آن متفاوت است. از دولت می‌خواهیم که این ابهام را توضیح دهد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور در پاسخ به پرسش رئیس مجلس اظهار داشت: در ارتباط با تأمین دارو ما مابه‌التفاوت نرخ دارو را به صورت یارانه‌ای در قالب جدول ۱۴ تأمین کردیم، عددی که ما امسال پیش‌بینی کرده‌ایم نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و مبنای ما در ارتباط با تأمین ارز برای دارو همان نرخ مصوب کالا‌های اساسی است چرا که شما تصویب کرده‌اید دارو و کالا‌های اساسی با ارز ترجیحی توسط کارگروهی که در قانون تعیین شده است، مشخص شود.

قالیباف در ادامه بیان داشت: توضیحات نماینده دولت در این خصوص روشن است، وقتی این موارد باشد باید به جای ۷۴ همت در جدول ۱۴، ۱۸۰ همت ارز ترجیحی (۲۸۵۰۰ تومانی) پیش‌بینی شود مگر اینکه دولت بخواهد سطح خرید و پشتیبانی دارو را کاهش دهد این بدین معنا است که دارو گران خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس گفت: در سال گذشته ۶۹ همت پیش‌بینی شد که قسمتی از آن را باید به بانک مرکزی بابت مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می‌کردیم و قسمتی از آن را نیز باید به داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده و پخش‌کننده دارو پرداخت می‌کردیم که قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز بود بنابراین آن ساز و کاری که در سال گذشته انجام شد عینا همان ساز و کار برای سال جاری انجام خواهد شد و همان منابعی که پیش بینی کرده‌ایم برای سال جاری با افزایش مواجه شده و می‌توانیم با آن بازار دارو را کنترل کنیم.

قالیباف در واکنش به اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: توضیحات شما اینچنین است که مبنای بانک مرکزی ۲۸۵۰۰ تومان بوده و آن بخش از اقلامی که می‌خواستید با نرخ ۴۲۰۰ تومانی به صورت سیاست جبرانی انجام دهید، مابه‌التفاوت ریالی آن را با بانک مرکزی انجام دادید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخواهید این کار را برای سال جاری انجام دهید روشن می‌گویم اگر برای این موضوع ۱۸۰ همت در نظر گرفته نشود، در میانه کار ارز تأمین نمی‌شود یا اینکه یارانه تبدیل تسعیر جبران ریالی نخواهد شد؛ بنابراین می‌گویم ما نمی‌خواهیم که بازار دچار مشکل شود یا اینکه کسری ایجاد شود چرا که دارو و موارد مصرفی بیمارستانی جز مواردی است که نباید حتی یک روز دچار مشکل شود بنابراین این موضوعات را یا باید با سیاست‌های ریالی یا نرخ تسعیر ارز جبران شود؛ بنابراین هر تصمیمی که دولت دارد باید انجام داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه نسبت به اظهارات رئیس مجلس گفت: مدیریت بازار دارو از جمله مواردی است که در اولویت کاری دولت قرار دارد، در سال گذشته در بحث تأمین دارو و مدیریت قیمت آن عملکرد مثبتی داشته‌ایم و برای سال جاری نیز منابعی که در جدول هدفمندی پیش‌بینی شده است بر اساس آنچه تصویب کرده‌اید انجام خواهد شد.

حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: ما نتوانستیم تغییری در جدول ۱۴ ایجاد کنیم چرا که در این موضوع بحث دارو، نان، آرد، کمیته امداد، بهزیستی و بحث ۶۳ همت مدیریت انرژی نیاز به دقت نظر داشت که اگر ما تغییرات ایجاد می‌کردیم مشکلات بسیاری ایجاد می‌شد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ ادامه داد: جدول شماره ۱۴ از نظر ما دچار کسری مفرط است و اگر دولت نتواند این موارد را به خوبی انجام دهد، دچار مشکل اساسی خواهیم شد بنابراین دولت باید در این موضوع به صورت قوی وارد شود تا از بروز مشکلات جلوگیری کند.

وی یادآور شد: عددی که برای جدول شماره ۱۴ در نظر گرفته شده بود هزار همت بود که ما آن را در کمیسیون به ۷۵۸ همت رساندیم و اگر بخواهیم مواردی که بیان شد را اعمال کنیم باید به همان هزار همت برگردیم که نزدیک به ۳۰۰ همت با آن فاصله داریم لذا از دولت می‌خواهم که با دقت نظر ویژه به این مسائل توجه کند.

دیگر خبرها

  • ترور یک فرمانده مقاومت به دست تشکیلات خودگردان/واکنش حماس و جهاد اسلامی
  • استقبال سخنگوی جنبش فتح از طرح گفت‌وگو با حماس به میزبانی چین
  • ادعای کره جنوبی درباره ارتباط کره شمالی و جنبش حماس
  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • حرکت اعتراضی دانشجویان درآمریکا بیداری جهان نسبت به مساله فلسطین و عمق تنفر عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی است
  • نتایج نشست مشترک جنبش فتح و حماس در چین چه شد؟
  • آشتی داخلی، محور نشست فتح و حماس در پکن
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین
  • دیدار هیات الجزایری با هنیه در استانبول