Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ محمد واحدی ، رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران طی یادداشتی نوشت: 

حمایت از گروه هایی همانند « داعش» و «النصره» از نمادهای مقابله ی ژئوپلیتیکی و ایدئولوژیک عربستان با ایران است. علاوه بر گروه های یاد شده، طیف گسترده ای از نیروهای تبلیغی و تکفیری وجود دارند که اقدامات خود را در مقابله با ژئوپلیتیک راهبردی ایران در خاورمیانه سازماندهی کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازوکارهای مورد استفاده ی آنان را می توان در قالب نشانه هایی از جدال گرایی راهبردی در بحرین، مقابله ی پرشدت با حکومت بشار اسد، بی ثبات سازی ساختار سیاسی لبنان از طریق ربایش حریری، بمب گذاری و انجام اقدامات انتحاری دانست.
 محور اصلی جدال جدید عربستان با  ایران را باید در لبنان مشاهده کرد. تحت فشار گذاشتن نخست وزیر این کشور و مجبور کردن وی برای استعفا آن هم در شرایط غیر معمول و کاملا کنترل شده بی شک نشان دهنده ی شتاب زدگی حکام این رژیم در برخورد با اتمسفر جدید منطقه در دوران پساداعش است که مشخصا رژیم سعودی را تحت فشار قرار داده است.
اندیشه ی تکفیری عربستان زیربنای مؤلفه های ایدئولوژیک و هویتی برای گسترش بحران های
امنیتی و رادیکالیزه شدن تحولات سیاسی در خاورمیانه است. ترویج چنین  اندیشه هایی دلیل اصلی گسترش خشونت و همچنین پراکنده سازی تروریسم در حوزه های مختلف جغرافیایی را به وجود آورده است که به نظر می رسد پس از پایان یافتن عمر گروهک تروریستی داعش تشدید می شود.
به نظر می رسد موضع گیری های اخیر مقامات برخی کشورهای کوچک متحد با عربستان نظیر امارات متحده عربی و بحرین بازی در همین پازل و واکنش طبیعی به پیروزی های مداوم جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت در منطقه است.

رژیم سعودی از واژه ها و مفاهیم مقابله جویانه برای متهم سازی ایران به مداخله در امور منطقه ای بهره گرفته است. مقامات عربستان هر گونه تلاش انجام گرفته برای دستیابی به حقوق دموکراتیک مردم بحرین ،شیعیان عربستان  و حتی دفاع طبیعی ملت یمن از خود را به مداخله ی ایران نسبت میدهند. چنین فرایندی بیانگر آن است که مقامات عربستان تلاش دارند تا فضای منطقه را ملتهب سازند. 
نامه فرمانده سپاه قدس ایران به رهبر معظم انقلاب اسلامی در شرایطی که رژیم سعودی و هم پیمانان منطقه ای و فرامنطقه ای این رژیم در حال یافتن راهی برای برون رفت از بحران پساداعش هستند بار دیگر نشان داد سیاست های جمهوری اسلامی ایران در منطقه کاملا با پیروری همراه بوده است.
به نظر می رسد رویکرد رژیم سعودی به عنوان مجری اصلی ایالات متحده آمریکا در خاورمیانه تابعی از تضاد های هویتی و تلاش های منطقه ای برای مقابله با ظهور ایران به عنوان یک ابر قدرت جهانی جدید است که این رویکرد سبب فروپاشی کامل رژیم سعودی در سال های آینده خواهد شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۴۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه

در جریان سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان، وی با همتای سعودی خود تحولات مربوط به اوضاع غزه و شهر رفح را مورد بررسی قرار داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا امروز در سفر به عربستان سعودی دیداری با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود در حاشیه نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی داشت.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، دو طرف در این دیدار درباره روابط دوجانبه و همکاری مشترک در زمینه‌های مختلف و همچنین تحولات مربوط به نوار غزه و شهر رفح و اهمیت برقراری آتش‌بس در غزه گفتگو کردند.

«محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی» نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر هم در این نشست اعلام کرد که باید تلاش‌هایی در راستای حل مسالمت‌آمیز همه درگیری‌ها انجام شود و منطقه از خطرات جنگ در امان بماند.

وی تأکید کرد: مهمترین چالش برای دستیابی به صلح، شکست جامعه جهانی در حل مسئله فلسطین است.

وزیر خارجه قطر تأکید کرد: خواهان آتش‌بس فوری در غزه و پایان عملیات نظامی (تجاوزات رژیم صهیونیستی) و آزادی اسیران و رساندن کمکها هستیم.

در شرایطی که دولت آمریکا همچنان به حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد و مانع توقف جنگ غزه می‌شود، وزیر خارجه این کشور مدعی شد: باید تلاش‌ها را برای رسیدن به ثبات و جلوگیری از گسترش درگیری‌ها در منطقه تقویت کنیم.

روز گذشته نیز ریاض شاهد برگزاری نشست کمیته وزرای تعیین‌شده از سوی اجلاس مشترک عربی ـ اسلامی درباره نوار غزه بود. این نشست در ریاض با حضور نمایندگان قطر، مصر، اردن و ترکیه به‌همراه «حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و همچنین «حسین الشیخ» دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) برگزار شد.

وزارت امور خارجه عربستان سعودی با صدور بیانیه‌ای درباره این نشست اعلام کرد که در نشست کمیته وزرای تعیین‌شده در اجلاس عربی ـ اسلامی از جامعه بین‌المللی خواسته شد در واکنش به نقض قوانین بین‌المللی و قوانین حقوق‌بشری جهانی توسط اسرائیل و جنایت‌های جنگی آن در غزه و کرانه باختری اشغالی، تحریم‌های مؤثری علیه این رژیم از جمله توقف صادرات سلاح برای آن اعمال شود.

حاضران در این نشست همچنین بر لزوم فعال کردن سازوکارهای حقوقی بین‌المللی جهت محاکمه مسئولان اسرائیلی به‌خاطر جنایت‌های آنها علیه مردم فلسطین و همچنین بر ضرورت توقف تروریسم شهرک‌نشینان صهیونیست علیه فلسطینی‌ها و اتخاذ مواضع جدی و قاطع در برابر این جنایت‌ها تأکید کردند.

درخواست کمیته وزرای کشورهای عربی و اسلامی برای تحریم اسرائیلنشست 6جانبه عربی در ریاض درباره تحولات غزه

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه