Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، در این میان شاید خیلی از داوطلبان این آزمون دکتری نگاهی فراتر از این دوره دارند و به‌دنبال ادامه تحصیلات در «پسادکتری» باشند. اما شرایط شرکت در این دوره چیست؟ آیا آزمون مستقلی دارد و درنهایت منجر به مدرک اخذ می‌شود؟

در تعریف این دوره آمده است: «دوره پسادکتری یا پسادکترای پژوهشی دوره‌ای است که برای تربیت پژوهشگران حرفه‌ای در مراکز تحقیقاتی تابعه دانشگاه اجرا می‌شود و می‌تواند به‌عنوان دوره گذر به مرتبه هیات‌علمی در نظر گرفته ‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوره پسادکتری معمولا محقق به صورت مستقل و روی موضوعی جداگانه اما در کنار یک استاد راهنما کار می‌کند. ارائه دوره‌های پسادکتری معمولا به‌عنوان بخشی از وظایف یک موسسه دانشگاهی یا تحقیقاتی شمرده می‌شود و توقع می‌رود که به تولید و چاپ محتوای علمی منجر شود. در برخی از کشورها گذراندن دوره پسادکتری منجر به دریافت مدرکی رسمی و جداگانه می‌شود، در حالی که در دیگر کشورها این‌گونه نبوده و گذراندن این دوره‌ها تنها به صورت سابقه تحقیقاتی در رزومه افراد ثبت می‌شود. در ایران نیز بنا به اطلاعیه جذب برخی از دانشگاه‌ها، پس از پایان دوره گواهینامه‌ای به پژوهشگر اعطا خواهد شد. اما این دوره شرایط و ضوابط خاص خود را دارد؛ شرایطی که بخشی از آن به صورت عمومی و بخشی اختصاصی است که با توجه به قوانین خود دانشگاه تعیین و ابلاغ می‌شود. دانشجویان دانشگاه‌های آزاد اسلامی نیز با توجه به نیاز هر واحد می‌توانند این دوره را نیز سپری کنند. طبق آیین‌نامه سال 93 سازمان مرکزی، واحدهای دانشگاهی می‌توانند به‌منظور فراهم آوردن زمینه تحقیقات موثر و استفاده از پژوهشگران برای رفع نیازهای کشور،در چارچوبی جهت پذیرش پژوهشگر برای دوره‌های پسادکتری اقدام کنند.

نکته مهم در این دوره، اهداف آن است؛ دوره‌ای متفاوت از مقاطع تحصیلی که اکثرا دانشجو به‌دنبال کسب مدرک است، به‌طوری که در دوره پسادکتری، پژوهشگر باید به راه‌حلی «عملی» برای مشکلات علمی- فنی کشور برسد.

شرایط پژوهشگر چگونه باید باشد؟

طبق قوانین منتشرشده، پژوهشگر باید دارای شرایط زیر باشد: 1- مدرک دکتری تخصصی از یکی از دانشگاه‌های معتبر داشته باشد. 2- داشتن حداقل دو مقاله چاپ‌شده در مجلات معتبر علمی- پژوهشی وزارتین برای رشته‌های علوم انسانی یا دو مقاله ISI دارای ضریب تاثیر برای رشته‌های غیر علوم انسانی. البته این قید در دانشگاه‌های دولتی بعضا تفاوت دارد. 3- کمتر از پنج سال از گرفتن مدرک دکتری پژوهشگر گذشته باشد. 4- حداقل یک طرح پژوهشی دارای قرارداد با بودجه کافی با یک سازمان خارج از دانشگاه در دست اجرا داشته باشد. و درنهایت حداقل راهنمایی سه دانشجوی دوره دکتری که از رساله خود دفاع کرده و دانش‌آموخته باشند را برعهده گرفته باشد. البته افرادی که عضو هیات‌علمی مراکز علمی هستند، نمی‌توانند از این دوره استفاده کنند.

تسهیلات دانشگاه به پژوهشگر و تعهد متقابل

تسهیلات یکی دیگر از مواردی است که همچون دوره دکتری وقت زیادی را از پژوهشگر می‌گیرد. در این دوره ضمن اینکه صندوقی برای این منظور توسط معاونت علمی ریاست‌جمهوری در نظر گرفته شده است، واحدها نیز ملزم به در اختیار قرار دادن تسهیلات هستند: 1- حق‌التحقیق معادل استادیار پایه یک: حق‌التحقیق از محل بودجه طرح پژوهشی استاد که به صورت قرارداد با سازمان‌ها و دستگاه‌ها در حال اجرا است، پرداخت می‌شود. 2- پژوهشگر از هنگام ورود به دانشگاه از امکانات دفتر در دانشگاه، تمامی امکانات آزمایشگاهی، کتابخانه، مرکز کامپیوتر، تکثیر، بیمه و تغذیه دانشگاه بهره‌مند خواهد شد.

البته در اختیار قرار دادن این تسهیلات، پژوهشگر را نیز ملزم به تعهداتی می‌کند؛ پژوهشگر موظف به گرفتن پذیرش حداقل یک مقاله علمی - پژوهشی در مجلات معتبر وزارتین برای رشته‌های علوم انسانی یا ISI دارای ضریب تاثیر یا ثبت یک اختراع دارای تاییدیه علمی برای رشته‌های غیر علوم انسانی یا خلق آثار هنری برای رشته‌های هنر است. همچنین تمامی مقالات مستخرج و اختراعات ثبت‌شده از پژوهش در این دوره، باید به نام و نشانی واحد دانشگاهی به چاپ برسد.

گواهی پایان دوره

همان‌طور که در ابتدا عنوان شد، برای پژوهشگرانی که در پایان بتوانند تاییدیه استاد و معاونت پژوهش و فناوری واحد را کسب کنند، گواهینامه‌ای از طرف معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه صادر خواهد شد.

منبع: فرهیختگان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۷۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسات هیئت ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی برگزار و با ارتقا مرتبه علمی ۱۰ عضو هیئت علمی به استادی موافقت شد.

در این جلسات با ارتقا مرتبه علمی مژگان امتیازجو عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، سیدمسلم سیدالحسینی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مهدی شمسایی مهرجان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، شهرام صداقت حور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، صدیقه میرابوطالبی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، سعید کامیابی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، مریم قراچورلو عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، نادر جعفرنیا دابانلو عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، علی خادمی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه و زهره مشکاتی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان به مرتبه استادی موافقت شد.

مژگان امتیازجو با مدرک ی تخصصی زیست شناسی دریا، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است که دارای بیش از ۱۶۰ مقاله، ۳ کتاب و سه اختراع «پکیج‌ها و ستون‌های میکروبی تثبیت شده حدف آلاینده فلز سنگین جیوه (فیلتر زیستی) از صنایع»، «مکمل غذایی پرورش ماهی قزل الای رنگین کمان جهت از بین بردن سلول‌های سرطانی پوست با استفاده از اسپیرولینا» و «شیرغنی شده با نانوحامل‌های لیپیدی حاوی ترکیبات زیست فعال دریایی» است. 

سید مسلم سیدالحسینی دارای مدرک ی تخصصی شهرسازی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد است که دارای ۲ ایده ثبت شده، ۱۳ طرح پژوهشی، ۱۲۷ مقاله ISI، علمی پژوهشی و ... است.

مهدی شمسایی مهرجان با مدرک ی تخصصی شیلات، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است که دارای بیش از ۱۸۰ مقاله ISI، علمی ـ پژوهشی و ... است. وی همچنین ۷ کتاب و بیش از ۶ اختراع است.

شهرام صداقت‌حور با مدرک ی باغبانی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت است که دارای ۵ جلد کتاب، بیش از ۱۰۰ مقاله علمی پژوهشی، ISI و ... و ۹ طرح پژوهشی است.

صدیقه میرابوطالبی با مدرک ی فیزیک عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است که دارای ۴۴ مقاله ISI، ۱۴ مقاله علمی پژوهشی، ۷ طرح و یک کتاب است.

سعید کامیابی با مدرک ی جغرافیای طبیعی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان است که دارای بیش از ۱۰۰ مقاله ISI، علمی پژوهشی، ۶ کتاب و ۱۰ طرح پژوهشی است.

مریم قراچورلو با مدرک ی مهندسی کشاورزی ـ علوم و صنایع غذایی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است که دارای ۵۴ مقاله ISI، بیش از ۷۰ مقاله علمی پژوهشی، ۵ کتاب و ۳ طرح پژوهشی است.

نادر جعفرنیا دابانلو با مدرک ی برق عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است که دارای بیش از ۱۰۰ مقاله ISI، علمی پژوهشی، ۱۶ کتاب و ۶ اختراع در زمینه مهندسی پزشکی است.

علی خادمی با مدرک ی تخصصی روان‌شناسی عمومی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه است که دارای بیش از ۱۷۰ مقاله ISI و علمی پژوهشی، ۱۹ طرح پژوهشی و ۸ کتاب است.

زهره مشکاتی با مدرک ی تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان است که دارای بیش از ۱۰۰ مقاله ISI، علمی پژوهشی و ...، ۱۰ طرح پژوهشی درون و برون دانشگاهی و ۷ جلد کتاب است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نشست سراسری مدیران گروه‌ها و اعضای هیئت علمی رشته علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • امشب، آخرین مهلت انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی
  • انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی تا ۱۰ اردیبهشت
  • امشب آخرین مهلت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳