Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@13:19:54 GMT

ارتباط ویتامین B و ابتلا به سرطان

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۸۱۰۰

ارتباط ویتامین B و ابتلا به سرطان

ویتامین های B برای بدن بسیار مفید هستند. به عنوان مثال، ویتامین B12 به حفظ سلامت عصبی کمک می کند و از دو بیماری مغزی جدی یعنی آلزایمر و پارکینسون پیشگیری می کند.

 

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایزی هلث آپشنز"، همچنین، ویتامین B12 و فولات نشان داده اند که علائم اسکیزوفرنی را کاهش می دهند، و ویتامین B12 با سلامت بهتر استخوان پیوند خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما گاهی اوقات مصرف بیش از اندازه یک چیز خوب نیز می تواند مضر باشد و این مساله به نظر می رسد در مورد ویتامین های B نیز صادق است.

مطالعه ای جدید مصرف دوزهای بالا از مکمل ویتامین B با خطر افزایش یافته یک بیماری جدی، یعنی سرطان ریه، که زندگی انسان را در معرض تهدید قرار می دهد، پیوند خورده است.

پیش از مصرف مکمل فکر کنید ...

پژوهشگران دانشگاه اوهایو به تازگی دریافتند که مصرف دوزهای بالا از مکمل های ویتامین های B6 و B12 به مدت 10 سال یا بیشتر می تواند خطر ابتلا به سرطان ریه در مردان را افزایش دهد.

خطر ابتلا به سرطان ریه در مردانی که به مدت 10 سال 20 میلی گرم ویتامین B6 یا 55 میکروگرم ویتامین B12 مصرف کرده بودند، 30 تا 40 درصد بیشتر بود.

به طور خاص، خطر ابتلا به سرطان ریه در مردانی که سیگار می کشیدند و دوز بالا از ویتامین B6 دریافت می کردند سه برابر بیشتر بود، و این خطر برای افراد سیگاری که دوز بالای ویتامین B12 دریافت می کردند چهار برابر بیشتر بود.

و این نخستین باری نیست که دوزهای بالا از ویتامین های B با خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان پیوند خورده اند.

مطالعه ای که در سال 2009 انجام شد نیز نشان داد که خطر ابتلا به سرطان در افراد مبتلا به بیماری قلبی که مکمل اسید فولیک و ویتامین B12 مصرف می کردند 21 درصد بیشتر بود. و بار دیگر بیشترین میزان خطر با سرطان ریه مرتبط بود.

البته باید به این نکته توجه داشت که در هر دو مطالعه ذکر شده مصرف بیش از اندازه ویتامین های B با خطر ابتلا به سرطان پیوند خورده اند. به عنوان مثال، مردانی که در مطالعه دانشگاه اوهایو مورد بررسی قرار گرفتند، 11 برابر مقدار توصیه شده ویتامین B6 و 23 برابر مقدار توصیه شده ویتامین B12 را برای دوره زمانی 10 ساله مصرف کرده بودند.

هر دو مطالعه یادآوری خوبی برای حفظ احتیاط در زمینه مصرف مکمل ها محسوب می شوند.

بسیاری از مکمل های ویتامین B موجود در بازار حاوی دوزهای بیش از میزان توصیه شده این ویتامین های سالم و مفید هستند.

چه میزان ویتامین B مصرف کنیم؟

بدن و مغز برای ارائه عملکرد درست و سالم به میزان کافی از ویتامین B نیاز دارند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که همانند بسیاری دیگر از ویتامین ها، مصرف منطقی مکمل ها بهترین گزینه محسوب می شود.

میزان بیش از اندازه کم می تواند مشکل آفرین باشد، اما آشکار است که میزان بیش از اندازه زیاد نیز با برخی پیامدهای جدی گره خورده است. دوز توصیه شده ویتامین B6 1.3 تا 1.7 میلی گرم در روز و دوز توصیه شده برای ویتامین B12 2.4 میکروگرم در روز است.

یکی دیگر از نکات مهمی که مطالعه دانشگاه اوهایو نشان داد خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان در نتیجه مصرف مکمل های ویتامین های B6 و B12 به صورت مستقل و نه در قالب یک مولتی ویتامین یا مصرف مواد غذایی سرشار از این ویتامین بوده است. در نتیجه، این روش ها امن‌ترین گزینه ها برای دریافت ویتامین های B به میزان کافی و بدون افزایش خطر ابتلا به سرطان هستند.

و برای اطلاع زنان باید به این نکته اشاره داشت که ظاهرا خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان برای آنها اعمال نمی شود. اما این به معنای آن نیست که می توانند بیش از اندازه ویتامین های B را مصرف کنند. به گفته پژوهشگران، پژوهش های بیشتری در این رابطه باید صورت بگیرند.

از جمله منابع غذایی خوب برای ویتامین های B می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- شیر تهیه شده از دام های تغذیه شده با علف

- تخم مرغ

- برنج قهوه ای

- ماهی

- حبوبات

- مرغ

- بوقلمون

- قارچ

- گوشت گاو تغذیه شده با علف

- دانه های کدو تنبل

- چغندر

- سبزیجات برگدار سبز تیره

- پاپایا

- پرتقال

- طالبی

- موز

 

اگر به هر دلیلی تصمیم به مصرف مکمل ویتامین های B6 و B12 گرفته اید، پیش از این کار با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۸۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز نخود فرنگی علاوه بر خوشمزه بودن گنجینه کوچکی از مواد مغذی هستند که دارای فواید بسیاری برای سلامت بدن می باشند. برخی افراد علاقه ای به خوردن آن ندارند، اما باید بدانند که حتما در ذائقه خود باید تغییر ایجاد کنند. نخود فرنگی دارای آمینو اسیدهای ضروری، سیستئین، لیسین و بسیاری از مواد مغذی مهم مانند پروتئین ها، ویتامین B، ویتامین E، نشاسته و چربی ها است. نخودفرنگی از محدود حبوباتی است که هم بصورت خام و هم پخته، جزء سبزیجات تازه محسوب می گردد. در مطلب قبلی خواص نخود فرنگی را کامل گفتیم و حالا در این بخش اثر این نخودهای سبز کوچک را در لاغری و کاهش وزن بیان خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید:

افرادی که در فصل گرما کمتر آب می‌خورند بخوانند

کاهش وزن با نخود فرنگی؟

افزایش وزن و تغییر سایز به دلیل سبک زندگی ناسالم و مصرف غذاهای پرچرب و کالری به وجود می آید. برای تغییر در رژیم غذایی بهتر است انواع مختلف غذاها را دریافت کنید، نخودفرنگی یکی از مواد غذایی مهمی است که در کاهش وزن موثر است. نخودفرنگی به طور طبیعی یک ماده غذایی کم کالری، کم چرب، حاوی پروتئین، فیبر و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است. به طور کلی هر فنجان نخودفرنگی حاوی ۱۳۴ کالری است اما فیبر بالایی دارد، به همین دلیل برای کاهش وزن بسیار مناسب است. اگر مایل به کاهش وزن خود هستید، سوپ سبزیجات خود را با افزودن نخودفرنگی تکمیل کنید. این سوپ با فیبر و پروتئین بسیار، احساس سیری در شما ایجاد کرده و جلوی اشتهای شما را می گیرد. این سوپ را قبل از غذای اصلی میل کنید تا غذای کمتری بعد از آن مصرف نمائید. زیرا این سوپ حجم زیادی از معده شما را اشغال کرده و از پرخوری جلوگیری می کند.

مواد مغذی نخود فرنگی

سه چهارم فنجان نخود فرنگی دارای ۱۰۰ واحد کالری است، مقدار پروتئین آن از یک چهارم فنجان بادام یا یک قاشق غذا خوری کره بادام زمینی بیشتر است. هر فنجان نخود فرنگی ۸ گرم فیبر و ۲۸ درصد فیبر مورد نیاز روزانه را تامین می کند. بسیاری از افراد فیبر کافی در طول روز مصرف نمی کنند، که می توانند با افزودن نخودفرنگی به غذای خود، فییبر مورد نیاز را دریافت کنند.
علاوه بر فیبر و پروتئین منبع مناسبی از ویتامین های گروه B، ویتامین A، ویتامین C، بتا کاروتن، آهن، منیزیم و ویتامین K است.

آیا مصرف نخود فرنگی، موجب چاقی می شود؟

تحقیقات بخش سلامت دانشگاه هاروارد نشان می دهد که میان افزایش مصرف سبزیجات نشاسته ای و بالا رفتن وزن ارتباطی وجود دارد. به طوری که نخودفرنگی را نیز یکی از عوامل افزایش وزن می دانند. در این مطالعه از اطلاعات یک پرسشنامه تغذیه ای استفاده شد که خطاهای محاسباتی داشت. این که بدانیم چه غذایی را در باید در کنار این سبزیجات استفاده کنیم، اهمیت بسیاری دارد.

با اینکه تحقیقات نشان داده است افزایش مصرف سبزیجات نشاسته ای باعث بالا رفتن وزن می شود اما تحقیقات دیگری نیز ثابت می نماید افزایش مصرف فیبر در برنامه غذایی به کاهش وزن کمک می کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228762 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟