Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی حمله خونین و بی‌سابقه علیه مسجدی در شبه جزیره سینای مصر که بیش از ۲۰۰ کشته و ده‌ها زخمی داشت، مقامات مختلف جهان و منطقه به رئیس‌جمهوی و ملت مصر تسلیت گفته و این حادثه تروریستی را محکوم کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه الجزیره سعد حریری‌، نخست وزیر لبنان با محکومیت شدید حمله تروریستی اخیر در منطقه العریش مصر که بیش از ۲۰۰ کشته و ده‌ها زخمی برجای گذاشت، تاکید کرد: این حمله تروریستی علیه نمازگزاران بی‌گناه نشان دهنده عمق کینه و دشمنی گروه‌های تروریستی با جوامع عربی و اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حریری تاکید کرد: اینگونه حملات پنهان کاری دروغین گروه‌های تروریستی به نام دین جهت انجام شنیع‌ترین جنایت علیه غیرنظامیان را نشان داد و این دست اقدامات بار دیگر لزوم هماهنگی همه گروه‌ها برای ریشه‌کن‌سازی تروریسم و حمایت از اسلام و مسلمانان را ثابت کرد.

سمیر جعجع، رئیس حزب القوات اللبنانیه نیز این حمله را به شدت محکوم کرده و به خانواده‌های قربانیان این حمله و نیز عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر تسلیت گفت.

جعجع در ادامه بر لزوم تلاش‌های هماهنگ همه کشورها برای مقابله با تروریسم و افزایش تلاش‌ها در راستای ریشه‌کن‌سازی این خطر تاکید کرد.

نجیب میقاتی، نخست وزیر پیشین لبنان نیز گفت: تروریسم در مصر نفوذ کرده و تلاش می‌کند دستاوردهای مردم این کشور را از بین ببرد و ثبات مصر و منطقه عربی را نابود کند.

فواد السنیوره، رئیس فراکسیون المستقبل در پارلمان لبنان نیز با ارسال تلگرافی برای سیسی به وی تسلیت گفت و برای زخمی‌های این حادثه آرزوی بهبودی کرد.

وی تاکید کرد: عاملان این حمله تروریستی باید مجازات شوند.

عبداللطیف بن‌راشد الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج‌فارس نیز با محکومیت این حمله آن را جنایت تروریستی شنیع خواند که با تمامی اصول شریعت اسلام و قوانین بین‌المللی تعارض دارد.

وی در ادامه بر توانایی دستگاه‌های امنیتی مصر برای شناسایی عاملان این حمله و دستگیری آنها و در نهایت محاکمه‌شان تاکید کرده و گفت: نباید در برابر چنین اقدامی سکوت کرد.

وی در ادامه ضمن همدردی با خانواده‌های قربانیان این حمله از جامعه جهانی خواست این اقدام را به شدت محکوم کنند.

وزارت خارجه سوریه نیز به شدت اقدام گروه‌های تروریستی علیه نمازگزاران بی‌گناه مسجدی در منطقه العریش را محکوم کرده و بر لزوم هماهنگی تلاش‌ها برای مقابله با تروریسمی که آینده کشورهای عربی را تهدید می‌کند، تاکید کرد.

یکی از مسؤولان وزارت خارجه سوریه گفت: دمشق اینگونه حملات تروریستی که در سوریه و مصر و دیگر مناطق کشورهای عربی با اهداف مشترک انجام می‌شوند، محکوم می‌کند.

وی تاکید کرد: هدف اصلی همه کشورهای قربانی تروریسم مبارزه با این پدیده و کشورها، طرف‌ها و گروه‌هایی است که از تروریسم حمایت می‌کنند.

حیدر العبادی، نخست وزیر عراق نیز با صدور بیانیه‌ای ضمن ابراز همدردی با دولت و مردم مصر همسو سازی تلاش‌ها در راستای مبارزه با تروریسم و نابودی منابع فکری آن را خواستار شد.

العبادی گفت: عراق که به تازگی عملیات نابودی داعش را به پایان رسانده و موفق به پاکسازی تمامی مناطق خود شده در کنار دولت و مردم مصر برای مقابله با گروه‌های تروریستی است که دین، امنیت و ثبات کشور ما را هدف قرار داده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز با انتشار توئیتی ضمن محکومیت این حمله قربانیان آن را انسان‌های بی‌گناه و بی‌دفاع خواند.

ترامپ گفت: جهان نباید با تروریسم سازش کند بلکه باید با نیروی نظامی آنها را نابود کرده و تفکرات افراطی که پایه اصلی وجود این گروه‌هاست نابود شود.

کاخ سفید نیز این حمله را محکوم کرده و از جامعه جهانی خواست تلاش‌ها برای شکست گروه‌های تروریستی را تقویت کند.

ترزا می، نخست وزیر انگلیس نیز ضمن ابراز همدردی با مردم مصر این حمله را محکوم کرد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هم با محکومیت این حمله حمایت خود را از مصر اعلام کرد.

پائولو جنتیلونی، نخست وزیر ایتالیا نیز ضمن محکومیت شدید این حمله تروریستی ناگوار در شهر العریش با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز با ارسال تلگرافی به سیسی ضمن تسلیت آمادگی مسکو برای افزایش همکاری‌ها با قاهره برای مبارزه با تروریسم را اعلام کرد.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه نیز با محکومیت این حمله تروریستی با خانواده‌های قربانیان آن ابراز همدردی کرد.

سفارت ترکیه در قاهره نیز اعلام کرد: پرچم‌های ترکیه به مدت سه روز به احترام قربانیان حمله تروریستی العریش به حالت نیمه افراشته درخواهند آمد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۹۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • تسلیم شدن ۱۰۰ تروریست الشباب سومالی
  • هلاکت ۷۰ عضو گروه تروریستی «الشباب» در سومالی
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد