Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز-ایرنا- رئیس پارک علم و فناوری فارس گفت: نبود نظم و عملکرد جزیره ای اغلب دستگاه ها در کنار قوانین متعارض موجب می شود ایده و خلاقیت به مرحله تجاری سازی و سوددهی نرسد.

فرید مُر جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قوانین هرکدام از دستگاه ها مختص به خودشان است و جزیره ای عمل می کنند،سیستم اطلاع رسانی یکپارچه ای در کشور وجود ندارد، بین قوانین مربوط به حوزه صنعت و تجارت تعارض وجود دارد که با این همه مشکلات ساختاری اغلب نخبگان ترجیح می دهند ایده و خلاقیت خود را در محیطی خارج از کشور بروز دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس پارک علم و فناوری فارس بیان کرد: ما حلقه اتصال دانایی به دانش هستیم و تلاش شده در این مکان ایده محور عمل شود و هر ایده ای که قابلیت تبدیل به ثروت داشته باشد فارغ از تحصیلات، سن و سابقه می تواند به پارک وارد شود.
وی ادامه داد: از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری فارس حمایت های تسهیلاتی ،حقوقی، در اختیار گذاشتن فضا و آزمایشگاه، برگزاری دوره های آموزشی و... صورت می پذیرد.
مر اضافه کرد: متاسفانه خدمات در کشور ما گران تمام می شود و این وضعیت به این دلیل است که سطح تکنولوژی ما پایین است و کشورهای دیگر ارزان تر و سریع تر تولید می کنند و همچنین تولیدات خود را سریع ارتقا می دهند چون نظم در آنها نهادینه شده است اما کشور ما در این خصوص ضعیف است و لازمه جبران این وضعیت تعامل و هماهنگی بین دستگاه هایی است که تاکنون جزیره ای عمل کرده اند.
این مسئول ظاهر پژوهش در کشور ما را خوب توصیف و عنوان کرد: سالانه در کشور ما جشنواره های زیادی به همراه جوایز متعدد در زمینه پژوهش برگزار می شود اما چیزی که اهمیت دارد این است که چه تعداد شرکت دانش بنیان کارآفرین و مرکز تحقیق و توسعه قوی درآینده از دل این پژوهش ها بیرون آید؟
وی افزود: در دنیا عمر فناوری به حدود چهار تا شش ماه کاهش پیدا کرده است اما در کشور ما برخی تولیدات در 50 سال اخیر تفاوت چندانی نکرده اند.
وی شرکت های فعلی در پارک علم و فناوری فارس را 241 شرکت فناور عنوان کرد و گفت: ظرفیت فعلی پارک تا 300 شرکت است البته بزودی با افزایش فضا این ظرفیت افزایش خواهد یافت.
رئیس پارک علم و فناوری فارس گفت: سال گذشته بیش از 40 درصد بودجه پارک صرف حمایت از شرکت ها شد که پیش بینی می شود به دلیل تنگناهای اعتباری،امسال این حمایت ها کاهش یابد.
وی عنوان کرد: خروجی های ما باید ورودشان به شهرک های صنعتی استان باشد اما متاسفانه این اتفاق نمی افتد و دلیل این وضعیت این است که شهرک های صنعتی در این استان با روال سنتی پیش می روند.
مر وضعیت سرمایه گذاری روی ایده و نوآوری را در فارس و کشور خوب ندانست و بیان کرد: لازم است بورس فناوری در کشور ایجاد شود و همچنین فرهنگ سازی در حوزه سرمایه گذاری صورت گیرد ،پایه سرمایه گذاری در جامعه ما سنتی و حول طلا ،ارز،مسکن و واسطه گری است و لازم است شرایطی ایجاد شود که سرمایه گذاران ترغیب شوند در زمینه فناوری نو و خلاقیت سرمایه گذاری کنند.
برنامه های ویژه هفته پژوهش و فناوری در استان فارس از چهارم تا دهم آذرماه و در کشور از 22 تا 27 آذر 96 برگزار می شود.
هم اینک 241 شرکت فناور در پارک علم و فناوری فارس مستقر هستند که 32 شرکت از این تعداد به صورت دانش بنیان فعالیت دارند.
مصاحبه:محمدامین افشارپور ** انتشاردهنده: غلامرضا مالک زاده
9873 / 1873

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۵۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایران با استفاده از تکنولوژی پیشرفته هسته‌ای برای تشخیص بیماری‌های مختلف موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت (یکی از روش‌های غیر تهاجمی در پزشکی) شده‌اند.

این دستگاه جهت ثبت و آشکارسازی تجمع مواد رادیو اکتیو در بافت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش تصویربرداری، براساس وضعیت بیمار، رادیودارو در ارگان‌های مختلف جذب و کسری از فوتون‌ها ازمیان بافت نرم احاطه شده عبور کرده و نهایتا توسط دوربین گاما آشکارسازی می‌شوند.

اخیراً پژوهشگران این مجموعه با ارائه ایده صنعتی سازی دستگاه تصویربرداری اسپکت از تمام بدن توانسته‌اند رتبه نخست بخش اتصال پذیری و میکروالکترونیک نخستین رویداد نکست را از آن خود کنند.

بهنوش تیموریان فرد، قائم مقام این شرکت دانش بنیان به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت در حوزه تولید تجهیزات پزشکی هسته‌ای فعالیت می‌کند و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته  پزشکی هسته‌ای موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت شده است. اخیرا نیز به دنبال صنعتی سازی این دستگاه از تمام بدن هستیم.

قائم مقام این شرکت دانش بنیان درباره این دستگاه عنوان کرد: این دستگاه قابلیت تصویربرداری از عملکرد تمامی بافت‌ها و ارگان‌های مختلف بدن را دارد و برای تشخیص بیماری‌ها به خصوص سرطان می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: رادیو دارو، اشعه گاما از خود ساطع می‌کند. در این روش غیر تهاجمی، رادیو دارو به بیمار تزریق می‌شود. سپس رادیو دارو بنابر ویژگی‌هایش در یکی از بافت‌های بدن تجمع بیشتری پیدا کرده و اشعه گاما پخش می‌کند. در نهایت اشعه گاما حاصل از خروجی بدن بیمار دریافت شده و تبدیل به تصاویر دو بعدی و سه بعدی می‌شود بدین طریق پزشک معالج می‌تواند گزارشی از نحوه عملکرد ارگان‌های خاص بدن مانند قلب، کلیه، کبد و حتی استخوان‌ها بدست آورد.

تیموریان تصریح کرد: این دستگاه در ایران نمونه مشابه داخلی ندارد و تولید این فناوری «های‌تک» در دنیا تنها در انحصار چند کشور پیشرفته مانند هلند، آمریکا و آلمان است. هرچند پژوهشگران این مجموعه توانسته‌اند به چنین فناوری دست پیدا کنند، اما برای اجرای این طرح با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مشکل ما این است که ارگان‌ها و نهاد‌های دولتی همچنان از دستگاه‌های وارداتی استفاده می‌کنند. همچنین شرکت‌های وارد کننده نیز برای واردات این دستگاه‌ها ارز دولتی دریافت می‌کنند؛ این شرکت‌ها با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و گاهی با ارز نیمایی ۲۸ هزار و پانصد تومانی این دستگاه‌ها را از کشور‌های رقیب خریداری و وارد می‌کنند. این مساله رقابت ما با شرکت‌های وارد کننده این دستگاه‌ها را سخت کرده است. ما از دولت و مسئولان توقع داریم با شرکت‌های وارد کننده در فضایی برابر رقابت کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای