Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-01@09:05:59 GMT

49 درصد جمعیت در تولید ناخالص ملی نقشی ندارند

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۹۵۹۷۳

49 درصد جمعیت در تولید ناخالص ملی نقشی ندارند

مرکز آمار ایران اعلام کرد،تقریبا نیمی از جامعه ایران علیرغم داشتن توانایی کار نمی کنند، به طور تقریبی 39.5میلیون نفر در مقابل جمعیت حدود 80 میلیونی کشور به دلایل متفاوت در تولید ناخالص داخلی نقشی ندارند.

به گزارش گروه اقتصادی آنا، در نتایج سرشماری از نیروی کار سال 1395 که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته است، از 39 میلیون و 593 هزار و 622 نفری که در جامعه در سال 1395 غیر فعال بودند،20میلیون و 42هزار و 429 نفر به علت مسئولیت های شخصی و خانوادگی تمایلی به پذیرش شغل ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این گزارش، علاوه براین، 11میلیون و 559هزار و 492 نفر به دلیل اشتغال به تحصیل یا آموزش شاغل نیستند.

همچنین سه میلیون و 123هزار و 241 نفر از افرادی که شغلی احراز نکرده اند اعلام کرده اند که بی نیاز از انجام کار هستند.

براساس این آمار ،به طور تقریب نیمی از جامعه ایران علیرغم داشتن توانایی کار نمی کنند، به طور تقریب 39.5میلیون نفر در مقابل جمعیت حدود 80 میلیونی کشور به دلایل متفاوت در تولید ناخالص داخلی نقشی ندارند.

از سوی دیگر بیش از 11.5 میلیون نفر در حال تحصیل هستند که پس از طی دوران یاد شده وارد بازار کار کشور می شوند.

همچنین نتایج نشان می دهد، 74.6درصد از جمعیت غیر فعال در مناطق شهری کشور و 25.4 درصد در مناطق روستایی زندگی می کنند.

مسئولیت های شخصی و اشتغال به تحصیل در مناطق شهری و روستایی بیشترین سهم در غیر فعال بودن را دارد.

همچنین بیش از 500 هزار نفر اعلام کرده اند که از جستجوی شغل دلسرد و ناامید شده اند.

بازار کار کشور برای جذب نیرو مساعد نیست و هم اکنون بیش از 3.1میلیون نفر بیکار دارد.نرخ بیکاری در کشور 11.7درصد است که این نرخ برای مردان و زنان به ترتیب 9.6 و 20 درصد است.

همچنین نرخ بیکاری جوانان 15تا 24 ساله 27.3 درصد است که برای مردان جوان 22.1 و زنان جوان46.1درصد است.

بازار کار ایران از سه بعد اساسی دچار مشکل است.از سویی فرصت اشتغال برای جوانان کم است و از سوی دیگر بازار کار فرصت های شغلی برای حضور زنان ندارد و در نهایت خیل جمعیت بیکار کشور به طور عام دانش آموخته دانشگاهی هستند .

همه این کژی ها در حالیست که دانشگاههای کشور افراد را برای بازار کار آماده نمی کنند به طوری که بسیاری از شاغلان تحصیل کرده در رشته های تحصیلی غیر مرتبط کار می کنند.

نیمی از جمعیت کشور غیر فعال هستند در حالیکه بازار کار نمی تواند نیروی کار متقاضی شغل را جذب کند.اگر بازار کار کشور مساعد بود بی تردید بخش مهمی از جمعیت غیر فعال می توانستند وارد این بازار شوندو تردیدی نیست تا زمانی که تولیدی در کشور اتفاق نیفتد همواره شاهد این شرایط هستیم.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۵۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است