Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@22:50:00 GMT

ارزآوری خشکبار ۹ درصد بیشتر شد

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۹۷۲۶۱

ارزآوری خشکبار ۹ درصد بیشتر شد

ایران اکونومیست - محمدحسین شمس‌فرد، اظهار کرد: در سال جاری با برداشت محصول جدید مشخص شده حجم محصول ما نسبت به سال‌های گذشته کمتر بوده و از سوی دیگر از نظر جنس هم نوع خشکبار برداشت شده کمی متفاوت است، چراکه به عنوان مثال پسته‌های برداشت شده در سال‌های قبل درشت‌تر بود اما امسال به دلیل گرمای زودرس اندازه این پسته‌ها نسبت به قبل کوچک‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین گفت: صادرات هفت ماهه ما در زمینه پسته گویای این است که در این مدت ۳۸ هزار و ۵۰۰ تن کالا به ارزش ۵۳۰ میلیون و ۶۲۳ هزار دلار صادر شده است. در حالیکه در مدت مشابه سال قبل رقمی بالغ بر ۶۰ هزار و ۲۴۵ تن کالا صادر شده بود که ارزشی بالغ بر ۵۴۴ میلیون و ۸۷۰ هزار دلار داشته است. به عبارت دیگر در این مدت اگرچه صادرات ما از نظر وزنی ۳۶ درصد کاهش یافته اما از نظر ارزش فقط ۲.۵ درصد کم شده است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران ادامه داد: البته باید توجه داشت که اگرچه افزایش قیمت خوبی در حوزه پسته شاهد بودیم اما هر چه قیمت بالاتر رود، میزان مصرف کمتر خواهد شد.

شمس‌فرد درباره صادرات کشمش نیز اظهار کرد: در هفت ماهه اول سال جاری بالغ بر ۵۱ هزار و ۴۰۰ تن صادرات به ارزش بالغ بر ۹۰ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار صورت گرفته که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۴.۵ درصد افزایش اما از نظر ارزش ۱۹ درصد کاهش داشته است، چراکه در سال جاری قیمت کشمش نسبت به سال قبل از آن پایین‌تر بوده است.

وی خرما را سومین کالای عمده صادراتی در بخش خشکبار دانست و گفت: در هفت ماهه اول امسال ۱۱۱ هزار و ۶۰۰ تن خرما به ارزش ۱۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار صادر شده است که این ارقام از نظر وزنی ۳۰ درصد و از نظر ارزشی حدود ۲۰ درصد افزایش داشته‌اند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران همچنین اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال جاری حجم پسته برداشت شده نسبت به سال قبل کمتر شده است، پیش‌بینی می‌شود  قیمت این محصول با نوعی افزایش مواجه شود اما در صورت افزایش قیمت احتمال از دست رفتن بازارهای صادراتی وجود دارد، در حالی که با حفظ قیمت می‌توان این بازارها را حفظ کرد.

شمس‌فرد در ادامه از چین به عنوان یکی از بازارهای اصلی پسته ایرانی یاد کرد و گفت: در زمینه کشمش نیز ترکیه رقیب ایران محسوب می‌شود که گویا امسال محصول خیلی خوبی برداشت کرده در حالی که حجم محصول ما در سال جاری کمتر از سال‌های قبل بوده است.

وی در پایان از عراق به عنوان یکی از بازارهای خوب ایران در سال‌های اخیر یاد کرد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۹۷۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • ۷۱ درصد از حجم سد‌های آذربایجان‌غربی پر آب است
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • قیمت گندم مشخص شد
  • به دنبال انتقال میدان میوه و تره بار و خشکبار قزوین هستیم
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم در دولت رئیسی چند؟ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • داغ مستاجرها تازه می شود؛ اجاره هایی که چند برابر می شود/ طنز حق مسکن ۹۰۰ تومانی کارگران!