Web Analytics Made Easy - Statcounter

این در حالی است که به رغم اعتراضات گسترده فعالان محیط زیست و پیگیری‌های مسئولان محیط زیست و رسانه‌ها در سال جاری، کشتار و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در استان مازندران به ویژه فریدونکنار، ازباران و سرخرود به بی‌رحمانه‌ترین شکل ممکن ادامه دارد.

اما چرا در حالی که مسئولان ستادی و استانی سازمان حفاظت محیط زیست از وعده همکاری استاندار مازندران و فرمانده نیروی انتظامی مازندران ابراز خرسندی کرده و امیدوارند حاصل همکاری نیروی انتظامی با یگان حفاظت محیط زیست به مهار این تخلفات شرم‌آور بینجامد، صیادان و دامگاه‌داران متخلف همچنان به نسل‌کشی پرندگان مهاجر مشغولند و پرنده‌فروشان و سماکان سودجو در بازاری که به صورت غیرقانونی در فریدونکنار برپا کرده‌اند از عرضه غیرقانونی و البته غیربهداشتی گوشت پرندگان مهاجر کسب درآمد می‌کنند؟

محمدعلی الله‌قلی، فعال و کارشناس حیات وحش در پاسخ به این پرسش به تسنیم می‌گوید: پاسخ، ساده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مماشات مقامات محلی فریدونکنار با متخلفان. مقاماتی که باید بستر لازم برای ورود نیروی انتظامی به پرونده این تخلفات را فراهم کنند اما ظاهرا امسال هم مانند سال گذشته، بنا دارند با وقت‌کشی، غائله را به نفع سودجویان تمام کنند تا این فصل مهاجرت هم بدون ایجاد کمترین مزاحمتی برای کسب درآمد صیادان، دامگاه‌داران، پرنده‌فروشان و دلالان  به پایان برسد.

وی ادامه می‌دهد: امسال حتى کمربندى فریدونکنار را بی‌آنکه اثری از تعمیرات مشاهده شود، به بهانه تعمیرات بسته‌اند تا قرق متخلفان برای نسل‌کشى پرندگان مهاجر به هم نخورد و همچنین مسافران با صحنه تأسف‌آور و رعب‌انگیز دام‌هاى هوایى بی‌شماری که برپا شده مواجه نشوند.

الله‌قلی همچنین از ارسال نامه سرگشاده 71 سمن محیط‌ زیستی خطاب به دادستان کل کشور خبر داده و می‌گوید: در حالی که مماشات مقامات محلی با صیادان و دامگاهداران متخلف، به سدی در برابر اجرای قانون تبدیل شده به نظر می‌رسد چاره حل این معضل را باید خارج از محدوده شهرستان و حتی استان مازندران جست. بنابراین طی نامه‌ای خطاب به دادستان کل کشور از ایشان درخواست کرده‌ایم به عنوان مدعی‌العموم به پرونده نسل‌کشی پرندگان مهاجر ورود کنند تا تخلفاتی که تنها به دلیل مماشات مقامات محلی با متخلفان، در منطقه نهادینه شده و بهایی سنگین را به جامعه تحمیل می‌کند با همراهی نیروی انتظامی مهار شود.

متن درخواست 71 سمن محیط زیستی از دادستان کل کشور برای ورود به پرونده نسل‌کشی پرندگان مهاجر را در ادامه می‌خوانید:

جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری
دادستان محترم کل کشور

با سلام،
احتراما اینجانبان به عرض می‌رسانیـم، سال‌ها فعالیت مستمر در حوزه حفاظت از گونه‌های پرندگان وحشى و مهاجر و زیستگاه هاى مرتبط، ما را با چالش‌های فراوان و معضلاتی آشنا کرده است که تنوع زیستی و بقـاء نسل پرندگان را به مخاطره می اندازد. در کمال تاسف طبق آخرین بررسی‌هاى جامع ملى و بین‌المللى، کشورمان در صدر کشورهای رکورددار کشتار پرندگان مهاجر در جهان قرار گرفته است.
بخش اعظم این کشتار که میراث طبیعى جهان را هدف قرار داده، شامل برداشت پرندگان مهاجر در استان مازندران به ویژه منطقه فریدونکنار، ازباران و سرخرود است. قریب به 15 سال است که با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته چه از جانب فعـالان و دلسوختگان محیط زیست و چه از سوی مسئـولان با غیرت و زحمتکش، بحران صید گروهى و نسل‌کشى پـرندگان در استان مازندران، در فهرست مشکلات محیط زیست کشور قرار دارد و همچنان لاینحل باقی مانده است.

اما، آسیب‌های وارده به محیط زیست و حیات وحش، تنها بخشی از عواقب شوم نسل‌کشی پرندگان مهاجر در تالاب‌های شمالی و جنوبی کشور است. شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در فصل زمستان که با کشتار و عرضه گوشت پرندگان مهاجر به ویژه در استان‌های شمالی کشور شاهد آن هستیم مهم‌ترین پیامد صید پرندگان مهاجر است. پیامدی که نه تنها محیط زیست، بلکه بهداشت عمومی جامعه را به مخاطره انداخته و از سوی دیگر با خسارات جبران‌ناپذیری که به صنعت مرغداری وارد می‌کند اقتصاد کشور را به چالش می‌کشد.

تهدید بهداشت عمومی، خسارت به صنعت مرغداری، آسیب گسترده به حیات وحش، تخریب وجهه کشور در مجامع بین‌المللی و رواج قانون‌گریزی، همه و همه بهایی است که سالهاست در ازای مماشات مقامات محلی با کمتر از صد صیاد، دامگاهدار و فروشنده متخلف به جامعه تحمیل می‌شود.

از آنجا که مهم‌ترین محل عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در شمال کشور، بازار فریدونکنار مازندران است و در جنوب کشور، بازار کیان اهواز در استان خوزستان، به جرات می‌توان گفت، ممانعت از فعالیت این دو بازار که علاوه بر عرضه غیرقانونی گوشت پرندگان مهاجر، به صورت غیرقانونی برپا می‌شوند نقشی به سزا در مهار تخلفات سودجویان ایفا خواهد کرد. اما متخلفان و سماکان این دو بازار به واسطه سکوت مقامات محلی آنقدر قدرتمند شده‌اند که نه تنها به نیروهای یگان حفاظت محیط زیست بلکه به خبرنگاران، عکاسان و فعالان محیط زیست هم اجازه ورود به بازار را نمی‌دهند. به همین دلیل تلاش‌ها برای برخورد با کاسبان این دو بازار تا کنون بی‌نتیجه مانده.

با توجه به اینکه ورود نیروی انتظامی به مقوله کشتار پرندگان مهاجر، مستلزم اعلام نظر دادستان استان در جلسه شورای تامین استان است و این مهم تا کنون محقق نشده، بدین وسیله از دادستانی محترم کل کشور خواهشمندیم به عنوان مدعی‌العموم به پرونده نسل‌کشی پرندگان مهاجر در استان‌های شمالی و جنوبی کشور ورود کرده و با کمک گرفتن از نیروی انتظامی، پرونده صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر را با برخورد قانونی همراه سازد.

امید است به لطف مساعدت جنابعالی، نسل‌کشی پرندگان مهاجر در شمال و جنوب کشور در زمستان 1396، پایان یافته و از این پس زمستان‌های کشورمان به دور از تخلفات صید و عواقب شوم آن، در سایه امن قانون، فصلی برای اقامت کوتاه مدت پرندگان مهاجر باشد.

به گزارش تسنیم، نویسندگان درخواست فوق، ماه گذشته طی نامه‌ای خطاب به عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خواهان برخورد قاطع سازمان حفاظت محیط زیست با متخلفان و جلوگیری از نسل‌کشی پرندگان مهاجر شده بودند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۸۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست

همشهری آنلاین - مجیدجباری: درگیری بر سر نداشتن مجوز مرمت یک اثر تاریخی در میانکاله موجب تنش لفظی میان کارکنان سازمان محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی شد تا آنجا که محیط‌بانان موفق شدند از ورود غیرمجازکامیون و وانت بارحامل مصالح ساختمانی به این منطقه حفاظت شده جلوگیری و کارکنان میراث فرهنگی را که بدون داشتن مجوز محیط‌زیستی اصرار به ورود به میانکاله داشتند، بازگردانند.

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد اما اجرای این طرح بارها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

بیشتر بخوانید: فحاشی مدیر میراث‌ فرهنگی به یک محیط بان + فیلم ؛ واکنش یگان حفاظت محیط زیست واکنش تند محیط زیست به ماجرای محیط‌بانان آشوراده ؛ کسی حق ندارد فراتر از قانون رفتار کند | ماجرای دستور رئیس‌جمهور برای طرح گردشگری چه بود؟

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیارهای محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه‌ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت:« اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود:« یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد:«برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث‌ شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

به گزارش همشهری آنلاین، آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

کد خبر 847293 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان محیط‌بان تالاب خبر مهم محیط زیست جنگل میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۳۰ درصد آبگیری شد
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک