Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@21:34:35 GMT

توسعه همکاری‌های کشاورزی ایران و قزاقستان

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۱۹۹۳۵

توسعه همکاری‌های کشاورزی ایران و قزاقستان

محمود حجتی و معاون نخست وزیر قزاقستان در دیدار با یکدیگر بر توسعه همکاری در زمینه واردات و صادرات انواع محصولات کشاورزی تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، معاون نخست وزیر قزاقستان و محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با یکدیگر بر توسعه همکاری در زمینه واردات و صادرات انواع محصولات کشاورزی تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجتی در این دیدار با اشاره به اینکه دو کشور در بخش کشاورزی می توانند مکمل یکدیگر باشند، افزود : در زمینه تامین محصولاتی مانند جو، دانه های روغنی، گوشت قرمز و انواع دام های سبک و سنگین کشور ما وارد کننده و کشور شما صادر کننده است .

وی گفت: از طرف دیگر جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید لبنیات، شیرخشک، ماست، پنیر، تخم مرغ و گوشت مرغ در گروه بزرگترین تولید کنندگان در جهان قرار دارد و می تواند این محصولات را به قزاقستان صادر کند.

وی گفت : جمهوری اسلامی ایران برای بسترسازی مبادله کالاها آماده مذاکره است.

وزیر جهاد کشاورزی خطاب به معاون نخست وزیر قزاقستان افزود : جمهوری اسلامی ایران در زمینه صادرات لبنیات و گوشت مرغ به رغم واردات قابل توجهی که قزاقستان از دیگر کشورها دارد سهم زیادی نداشته است بنابراین آمادگی داریم در این زمینه مذاکراتی انجام شود.

حجتی گفت : در بخش صادرات و واردات محصولات کشاورزی باید با تعامل و همکاری، مسائل و مشکلات پیش روی تجار را رفع کنیم .

وی بر توسعه همکاری های بازرگانی دو کشور در بخش شیلات و آبزی پروری تاکید کرد و افزود : ظرفیت های بالایی در کشور قزاقستان برای توسعه آبزی پروری وجود دارد و از آنجا که ایران بزرگترین تولید کننده ماهیان سردآبی و قزل آلا در جهان است می تواند در زمینه تولید و صادرات در قزاقستان همکاری کند.

وزیر جهاد کشاورزی در خصوص آمادگی کشور قزاقستان در زمینه کشت محصولات ایرانی از جمله برنج گفت : آمادگی داریم پشتیبانی های لازم فنی و آموزشی را در زمینه تولید برنج ایرانی در این کشور انجام دهیم.

حجتی افزود : در گذشته در سطح ۱۰۰ هکتار در منطقه قزل اوردا چهار رقم برنج ایرانی به صورت آزمایشی کشت شد که طرح موفقی بود بنابراین می توانیم این طرح را در قالب کشت فراسرزمینی توسعه دهیم .

وی خطاب به مقام قزاقستانی گفت : امیدوارم موانع و مشکلات واگذاری اراضی کشاورزی در قزاقستان رفع شود تا سرمایه گذاران و کشاورزان ایرانی بتوانند اراضی این کشور را زیر کشت ببرند.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین در خصوص عضویت ایران در گروه کشورهای اسلامی تولید کننده غذای حلال افزود اساسنامه عضویت امضا شده و مراحل قانونی آن نیز در حال پیگیری است .

«اسگارمیرزا خماتوف» معاون نخست وزیر قزاقستان نیز در این دیدار با تاکید بر توسعه همکاری های دو کشور در زمینه تولید، صادرات و واردات محصولات کشاورزی گفت : جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید و کشت گندم تجارب باارزشی دارد بنابراین دو کشور می توانند تجربیات خود را مبادله کنند و قزاقستان نیز می تواند نیاز گندم طرف ایرانی را تامین کند.

وی افزود : در قزاقستان انواع مرکبات شامل پرتقال و نارنگی وجود ندارد، بنابراین می توانیم برای واردات این محصولات از ایران اقدام کنیم.

معاون نخست وزیر قزاقستان پیشنهاد کرد براساس قرارداد تجاری بلندمدت دو کشور کالاهای موردنیاز یکدیگر را تامین کنند.

اسگار میرزاخماتوف گفت: ۸۰ هزار هکتار زمین در استان قزل اوردا وجود دارد که می توانیم برای کشت برنج ایرانی اختصاص دهیم و نیاز یک و نیم میلیون تنی ایران را در زمینه محصول برنج تامین کنیم.

وی همچنین در زمینه طرح کشت فراسرزمینی و واگذاری اراضی کشاورزی به ایرانیان افزود: دو کشور باید با همکاری یکدیگر و پیگیری نمایندگان موانع و مشکلات اجرای طرح را بررسی و رفع کنند.

معاون نخست وزیر قزاقستان پیشنهاد کرد: دو کشور برای توسعه همکاری در بخش کشاورزی کارگروه مشترک ایجاد کنند.

اشگار میرزاخماتوف گفت: ۱۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی تحت مدیریت من است که می توانیم این اراضی را با استفاده از دانش و فناوری ایرانیان به کشت انواع محصولات کشاورزی اختصاص دهیم.

وی همچنین خطاب به محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی افزود: انتظار داریم مراحل عضویت ایران در ستاد موادغذایی حلال که با حضور ۳۲ کشور اسلامی ایجاد شده است هرچه سریع تر انجام شود و امیدواریم بتوانیم از موقعیت استراتژیک ایران برای ترانزیت محصولات استفاده کنیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۹۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است

به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه امروز درباره سفرش به گامبیا برای شرکت در نشست سران سازمان همکاری اسلامی و رایزنی‌اش با همتای مصری گفت که تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل ‌کشی در غزه جدی‌تر شده است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که بامداد امروز (شنبه)  ۱۵ اردیبهشت ماه برای شرکت در پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در رأس هیأتی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد، در این باره عنوان کرد: به منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان‌ همکاری اسلامی به گامبیا در غرب قاره آفریقا سفر کردم. ‌شعار این دوره از اجلاس «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفت‌وگو‌ درباره توسعه پایدار» است. 

 

 

‌وی در این باره در شبکه اجتماعی اکس نوشت: در بانجول علاوه بر سخنرانی و تبیین مواضع کشورمان در نشست عالی، با دیگر وزرای خارجه و مقامات کشورهای اسلامی بر مباحث توسعه پایدار کشورهای اسلامی، بررسی چالش‌های جهان اسلام به ویژه موضوع فلسطین و وضعیت جاری در غزه تمرکز داریم. 

️ وزیر خارجه اضافه کرد: توسعه روابط با کشورهای قاره آفریقا با بهره‌گیری از ظرفیت دیپلماسی چندجانبه از دیگر اولویت‌های این سفر است.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا