Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-02@23:30:57 GMT

چگونه «معلمان» ارزیابی می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۲۱۹۳۶

ارزیابی معلم نوعی ارزیابی مستمر و نظام‌مند است که عملکرد معلمان را طی دوره‌های مشخصی مورد بررسی قرار می‌دهد تا درجه کفایت، لیاقت و شایستگی آنان مشخص و از چگونگی و میزان انجام صحیح وظایف و قبول مسئولیت‌ها اطمینان حاصل شود.به گزارش بلاغ، در واژه‌شناسی (ترمینولوژی) آموزش و پرورش در تعریف عبارت ارزیابی/Assessment آمده است: فرآیند گردآوری، ترکیب و تفسیر اطلاعات برای سنجش و اندازه‌گیری رفتار و عملکرد درون‎سازمانی افراد براساس ملاک‌ها، ضوابط و استانداردهای از قبل پیش‌بینی شده و مقایسه نتایج حاصل از آن با مأموریت‌ها یا وظایف و تحلیل آثار اقتصادی و اجتماعی اجرای برنامه‌ها بدون قضاوت ارزشی؛ به‌منظور تعیین میزان تحقق اهداف و مقاصد و بهبود فرآیند برنامه‌ریزی و ارتقای فرآیندها و تصمیم‌گیری در این باره که آیا فعالیت‌ها و کوشش‌های انجام شده به بازده مطلوب انجامیده است یا نه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک عملیات درونی برای سنجش کارایی برنامه‌ها و فراهم کردن زمینه‌های عقلانی برای برنامه‌ریزی‌های آتی و در نهایت داوری آگاهانه درباره راه‌حل‌ها و روش‌ها برای منظوری معین و بر اساس ملاکی مشخّص. در ارزیابی، عملکرد یکایک افراد مورد توجه قرار گرفته و یافته‌های حاصل از آن به‌منظور بررسی عملکرد تک‌تک یادگیرندگان جمع‌آوری می‎شود ولی از یافته‌های ارزشیابی به ندرت می‌توان در ارزیابی فرد فرد یادگیرندگان استفاده کرد.

عمل برآورد کردن یا تخمین زدن میزان هر چیز یا هر فرد، عمل تعیین بهای چیزی، بهای چیزی را معین کردن، تقویم.

ارزیاب/Rater/Evaluator: فرد واجد صلاحیت‌های حرفه‌ای که بر اساس ضوابط و معیارهای مشخّص، مسئولیت اندازه‌گیری عملکرد درون‎سازمانی مخاطبان را به شیوه‌های مناسب به‌عهده دارد. در آموزش‌ و‌ پرورش، معلّمان به‌عنوان ارزیاب در نظر گرفته می‌شوند؛ به این دلیل که بخشی از مسئولیت خود را منصفانه و به‌طور مداوم، به ارزیابی فعالیت‌های دانش‌آموزان خود اختصاص می‌دهند.

کسی که چیزی را معین کند، مقوم، ارز یابنده، کسی که ارزش هر چیزی را معین کند.

ارزیابی از خویش/Self-Appraisal: یکی از روش‌های ارزیابی که بر اساس آن کارکنان در فرآیند ارزیابی خود سهیم می‌شوند و کارشان را ارزیابی می‌کنند.

خود‌ارزیابی

ارزیابی پیشنهاد/Assessment of Proposal: فرآیند تعیین ارزش پیشنهادهای رسیده بر مبنای شاخص‌ها، ملاک‌ها و معیارهای معین.

بررسی و پیشنهاد

ارزیابی دیگران/Assessing Others: عمل یا فرآیند بررسی تلاش‌ها و فعالیت‌های یادگیری همکلاسی‌های خود توسط دانش‌آموز و قضاوت در باره آن. این نوع ارزشیابی رشد خودآگاهی دانش‌آموز را به حوزه‌های دیگر می‌کشاند؛ زیرا هنگام داوری در باره عملکرد دانش‌آموز دیگر، توانایی بررسی، تحلیل و عملکرد در دانش‌آموز در خود دانش‎آموز نیز تقویت می‎شود.

هم‌سال سنجی

ارزیابی ریسک/Risk Assessment: فرآیند شناسایی و تعیین کمیت ریسک حاصل از خطرهای احتمالی ناشی از برخورد با عوامل و موقعیّت‌های آسیب‌زا و فعالیت‌های خطر آفرین نظیر کاربرد یک ترکیب شیمیایی، با در نظر گرفتن اثرات مضر آن بر روی پرسنل و با احتساب میزان و راه‌های ورود به بدن آنان و مدت زمان مواجهه با آن.

ارزیابی شاغل/Employee/Staff Assessment: فرآیند سنجش میزان تلاش، فعالیت‎ها، عملکرد، چگونگی و کیفیت انجام کار و حدود موفقیت‌های هر یک ار کارکنان در اجرای وظایف شغلی و تکالیف رفتاری آنان، با توجه به معیارها، استانداردها و انتظارات شغلی از پیش تعیین شده.

ارزیابی شغل/Job Assessment: فرآیند سنجش و اندازه‌گیری وظایف و مسئولیت‌های اساسی هر شغل در مقایسه با شاخص‌ها و مقیاس‌های ارزیابی، به‌منظور تعیین موقعیّت نسبی مشاغل در طرح طبقه‌بندی مشاغل. ارزشیابی شغل نیز بر هر نوع کاری که شاغل انجام می‌دهد، تأکید می‌کند.

ارزیابی شکلی/Surface/Face Assessment: فرآیند بررسی کامل بودن اسناد، مدارک و امضای آن‌ها، غیر مشروط و خوانا بودن پیشنهادها و نظایر آن.

ارزیابی صوری یا ظاهری

ارزیابی عملکرد [شغلی]/Performance Assessment: فرآیند بررسی، سنجش و مقایسه مهارت‌ها، مسئولیت‌ها، کوشش‌ها و شرایط محیط کار و فعالیت هر یک از کارکنان سازمان توسط یک مدیر در فواصل یا دوره‌های زمانی معین، به‌منظور شناخت نقاط قوت و ضعف و تعیین ارزش و اهمیت نسبی آن‌ها، تعیین درجه کفایت و لیاقت آنان از لحاظ انجام وظایف محوله و قبول مسئولیت‌ها در سازمان برای اطمینان از کسب حداقل استانداردهای عملکرد، با استفاده از معیارها و ضوابط مورد سنجش و اعطای پاداش و ایجاد انگیزه برای بهبود عملکرد آنان و سایر کارکنان. در ارزیابی عملکرد، مدیر و زیردست مشارکت دارند، حال آن که سیستم ارزیابی عملکرد شامل خط‌مشی‌های سازمانی، مقرّرات و منابع پشتیبانی کننده فعالیت می‌باشد.

برنامه و فواصل زمانی ارزیابی‌ها، نحوه تعیین ارزیابی کننده و ارزیابی شونده، روش‌ها و شیوه‌های ثبت ارزشیابی، ذخیره و توزیع اطلاعات از ابعاد نظام ارزیابی عملکرد است. سنجش جامع عملکرد در قالب عباراتی نظیر: کارایی، اثربخشی، معناداری، توانمندسازی قابلیت پاسخ‌گویی در چارچوب اصول و مفاهیم برای تحقق اهداف و وظایف سازمانی، ساختاری، برنامه‌ای و توسعه بلند‌مدت سازمان.

ارزیابی معلم/Teacher Assessment: نوعی ارزیابی و فعالیت آگاهانه، مستمر و نظام‌مند که عملکرد معلّمان را طی دوره‌های مشخصی مورد بررسی قرار می‌دهد تا درجه کفایت، لیاقت و شایستگی آنان مشخص و از چگونگی و میزان انجام صحیح وظایف و قبول مسئولیت‌ها اطمینان حاصل شود.

سنجش یا ارزشیابی

 

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۱۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۷ اکیپ ارزیاب جهت بررسی خسارات حریق در امامزاده ابراهیم(ع)

حامد دائمی در گفت و گو با خبرنگار مهر در حاشیه بازدید از واحدهای آسیب دیده از آتش سوزی امامزاده ابراهیم (ع) شفت اظهار کرد: در نخستین ساعت‌های حادثه در روستا با حضور کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، ارزیابی از واحدهای خسارت دیده آغاز شد.

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان افزود: هم اکنون ۷ اکیپ از کارشناسان این نهاد در روستا مشغول ارزیابی خسارت واحدهای آسیب دیده ناشی از آتش سوزی هستند.

وی گفت: تا ۴۸ ساعت آینده همه واحدهای آسیب دیده بازدید و به محض اتمام کار ارزیابی، میزان خسارت‌های وارده شده به واحدهای مسکونی و تجاری اعلام می‌شود اما در ارزیابی‌های اولیه مشخص شد که واحدهایی که در سال‌های قبل مقاوم سازی شده بودند، آسیبی ندیده‌اند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان افزود: پس از ارزیابی، اکیپ کامل امور اجرایی و ماشین آلات عمرانی شامل بیل مکانیکی و کمپرسی برای آواربرداری به مناطق حادثه دیده اعزام خواهد شد.

دائمی با اشاره به اینکه حمایت از حادثه دیدگان، وظیفه تمامی دستگاه‌های اجرایی است، ادامه داد: انتظار می‌رود هر دستگاهی به اندازه وسع خود نسبت به امدادرسانی اقدام کند.

دائمی گفت: بنیاد مسکن آمادگی دارد تا با تصویب منابع مالی و اعتباری نسبت به بازسازی مناطق آسیب دیده اقدام کند.

کد خبر 6095205

دیگر خبرها

  • اعزام ۷ اکیپ ارزیاب برای بررسی خسارت حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • اعزام ۷ اکیپ ارزیاب جهت بررسی خسارات حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • ارزیابی عملکرد دفاعی چلسی در فصل جاری توسط جو کول / زیرنویس فارسی
  • بررسی روند اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران
  • عملکرد برتر بانک مسکن در میان بانک‌های کردستان
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • برق حرارتی یک ساله ۲۰ همت ضرر کرد
  • دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند