Web Analytics Made Easy - Statcounter

قباد شیوا معتقد است مدیران فرهنگی و هنری به سفارش پوستر جشنواره ها و رویدادهایی مانند فجر به افراد حرفه ای اهمیت نمی دهند و بسیاری از کارها کپی از آب در می آید.

قباد شیوا گرافیست پیشکسوت در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر که بهمن ماه و همزمان با سالروز تولدش نمایشگاهی از آثارش را برپا می کند، گفت: در یک مجموعه تئاتری در جنوب شهر به اسم «پردیس تئاتر تهران» یک گالری را به نام «شیوا» نامگذاری کردند و قرار است ۴ بهمن همزمان با تولدم، نمایشگاهی از ۳۰ پوستر تئاتری که در طی سال های متمادی طراحی کردم در این مکان به نمایش در بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این نمایشگاه شامل پوستر تئاترهایی است که در دوران های مختلف طراحی کردم و می توان آن را به نوعی مرور پوسترهای تئاترم دانست.

این پیشکسوت عرصه گرافیک همچنین در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه در این سال ها چه برآوردی از پوسترهای جشنواره های فجر در عرصه های مختلف دارید، بیان کرد: این جشنواره ها جشنواره های ملی ما هستند و باید پوسترها و هر نوع گرافیکی که برای آن به کار می رود خیلی حرفه ای باشد که متاسفانه معمولا اینگونه نیست.

شیوا ادامه داد: باید برای چنین رویدادهایی به افراد حرفه ای سفارش کار داده شود. کسانی که پرونده مشخصی دارند و در این حوزه آبرومندانه کار می کنند. اما متاسفانه با ندانم کاری مدیران، در نهایت این اتفاق نمی افتد و عموما غیر حرفه ای ها را سر این کار می گذارند. وقتی هم به مدیران انتقاد می شود، می گویند بودجه نداریم و مجبوریم با غیر حرفه ای ها کار کنیم که این موضوع بسیار تعجب برانگیز است.

وی اضاقه کرد: ضمن اینکه برخی از این پوسترها مانند پوستر جشنواره تئاتر فجر سال گذشته از یک نمونه خارجی بسیار بد کپی شده بود. این پوسترها جزو پوسترهای ملی هستند و در تاریخ می مانند ولی مدیریت های هنری و فرهنگی به این موضوع اهمیت نمی دهد.

این گرافیست درباره زیاد شدن کپی کاری در میان گرافیست های نسل جوان نیز اظهار کرد: نداشتن دانش چه نزد گرافیست ها و چه سفارش دهندگان باعث شده کپی زیاد شود. ضمن اینکه امروزه خیلی از افراد از جمله مدیران، سفارش های خود را به پسرخاله هایشان می دهند و برای همین آبروی مملکت هم می رود. جوان ها هم دیگر عادت کرده اند ساده ترین راه را انتخاب کنند در حالیکه خود من وقتی اولین پوسترم را طراحی کردم بارها برای رسیدن به طرح دلخواهم اتود زدم و وقتی سه سال پیش در کانادا نمایشگاهی از آثارم را برپا کردم و آن پوستر هم در میانشان به نمایش درآمد، هنرمندان کانادایی می گفتند در آن روزگار چقدر مدرن کار کرده بودید.

شیوا همچنین بیان کرد: جشنواره ها تمام می شوند اما پوستر رویدادها در تاریخ می ماند مانند پوستر سال گذشته ای که برای جشنواره فیلم فجر طراحی شده بود و چهره مرحوم حاتمی را بسیار بد طراحی کرده بودند. آن پوستر با هر کیفیتی،محصولی است که از آن جشنواره در تاریخ می ماند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۷۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی شیوا، عضو هیئت‌علمی گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در یک گفگوی تلفنی در مورد چگونگی افزایش توان زبان فارسی در ساحت توانمندسازی گنجینه واژگانی گفت: برنامه‌ریزی زبانی یك برنامه‌ریزی سنجیده علمی، حساب شده برای حال و آینده زبان بر اساس داشته‌های زبان است.

او افزود: برای برنامه‌ریزی زبانی باید همپای دانش‌های روز و در حد توان و یا بیشتر باید واژه‌سازی و واژه‌گزینی انجام شود و علم روز را به زبان خودمان بیاموزیم.

شیوا با بیان اینكه توانایی زبان فارسی امروز در گرو این است كه زبان فارسی زبان علم باقی بماند یا اگر كاستی‌هایی در این زمینه وجود دارد برطرف شود تصریح كرد: جلوه‌گاه این برای برنامه‌ریزی زبانی می‌تواند در نهادهایی مانند فرهنگستان زبان و ادب فارسی باشد.

عضو هیئت‌علمی گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: اگر زبان فارسی بتواند از عهده تعبیر و اصطلاح‌گزینی برای واژه‌های تخصصی در هر زمینه‌ای برآید می‌توان به ماندگاری درازمدت آن کاملاً امیدوار بود.

*** رخنه زبان بیگانه، زبان را از پویایی باز می‌دارد

وی با اشاره به اینكه امروزه در حوزه علوم جدید بسیاری از اصطلاحات و واژگان وارد زبان فارسی شده است بیان داشت: اگر دروازه‌های زبان را به حال خود رها كنیم و به روی زبان بیگانه گشوده باشد به مرور واژگان بیگانه چنان در زبان رخنه می‌كند كه زبان را از پویایی باز می‌دارد و به وابستگی عادت می‌دهد.

شیوا اذعان داشت: واژه‌سازی یكی از مهم‌ترین اركان در برنامه‌ریزی زبانی است و باعث می‌شود ‌شان زبان حفظ شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از فردریک تا بازگشت به خان نخست
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • اعظم بروجردی، الهام چرخنده داور یک رویداد تئاتری
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند
  • آغاز بلیت‌فروشی «آن‌ها دروغ می‌گویند» از ظهر امروز
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • جشنواره «عروسکخونه» برگزیدگان خود را شناخت/ تجلیل از حسن دادشکر و عادل بزدوده