Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -
به گزارش ایران اکونومیست؛   دکترسید امیرمحسن ضیایی  افزود: به واقع آب سخت یا سبک در تشکیل سنگ کلیه هیچ تاثیری ندارد.
عموما آب به واسطه میزان کلسیم موجود در آن، به دو دسته آب سبک و آب سخت دسته‌بندی می‌ شود؛ ر اندازه کلسیم در آب بیشتر باشد، سختیِ آن بیشتر است. به لحاظ جغرافیایی و زمین‌شناسی، مناطقی که در خاکِ آنها سنگِ ‌آهک کمتری وجود دارد، از آب سبک‌تری برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر ضیایی همچنین بر لزوم استفاده کافی از آب تاکید کرد و گفت: هرچند میزان مصرف آب بستگی به درجه حرارت منطقه، نوع فصل و فعالیت بدنی دارد، اما مصرف 2 لیتر آب در شبانه روز منطقی به نظر می رسد.
رئیس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران به ساکنان مناطق بسیار گرم و افرادی که در فضاهای گرم کار می کنند و تعریق زیادی دارند، توصیه کرد که آب به مقدار کافی آب بنوشند.
ضیایی به یکی دیگر از باورهای شایع غیر مستند در مورد تشکیل سنگ کلیه اشاره کرد و گفت: برخی افراد گمان می کنند که مصرف بالای لبنیات، به خصوص کلسیم در بروز سنگ کلیه نقش موثر دارد که این باور غلط است.
وی تاکید کرد که فقط در یک نوع خاص از انواع سنگ کلیه که چندان شایع نیست، مصرف کلسیم با تشکیل سنگ ارتباط دارد و در سایر موارد هیچ ارتباطی وجود ندارد.
رئیس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران به کسانی که سنگ کلیه دارند توصیه کرد که خود را از مصرف لبنیات به خصوص کلسیم محروم نکنند.
ضیایی ادامه داد: برخی از مطالعات نشان داده که کلیه افراد سنگ ساز در صورت محدودیت کلسیم خوراکی، سنگ بیشتری می سازد، به عبارتی محدودیت کلسیم در افراد مستعد، می تواند سبب تشدید سنگ کلیه شود. البته افراط در این کار می تواند مشکل ساز باشد.

**گوشت قرمز احتمال بروز سنگ کلیه را افزایش می دهد
وی با اشاره به این که غذاهای سرشار از پروتئین به خصوص گوشت قرمز می تواند افراد مستعد را دچار سنگ کلیه کنند، اظهار کرد: باید از مصرف بیش از حد گوشت قرمز خودداری شود؛ نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف زیاد گوشت قرمز می‌تواند در افراد مستعد، سبب سنگ کلیه شود.
وی با بیان این که نمک هم در افزایش بروز سنگ کلیه موثر است، تاکید کرد: مردم باید مصرف نمک را کاهش دهند تا از عوارض متعدد آن از جمله بیماری های قلبی و عروقی، فشارخون و همچنین سنگ کلیه در امان باشند.
ضیایی در خصوص نقش بی تحرکی در تشکیل سنگ کلیه گفت: بی تحرکی علاوه بر بروز برخی بیماری ها، می تواند سبب تشدید تشکیل سنگ کلیه در افراد مستعد شود و به همین دلیل، اهتمام به حداقل 30 دقیقه پیاده روی روزانه اهمیت دارد.
وی با اشاره به قرار داشتن ایران روی کمربند سنگ کلیه قرار دارد، اظهار کرد: کشور ما جزء مناطقی است که شیوع این عارضه در آن نسبتا بالا است. بخشی از این موضوع زمینه ژنتیک دارد و شاید نتوان در این زمینه چندان کار جدی انجام داد اما بخش دیگر آن قابل پیشگیری است.

** سنگ کلیه
سنگ کلیه، جسم سختی است که از کانی های موجود در ادرار تشکیل می ‌شود. سنگ های کلیه معمولاً از راه مجرای ادرار دفع می‌ شوند و اگر کوچک باشند هیچ نشانگانی ندارند؛ ولی اگر اندازه سنگ کلیه به 3 میلیمتر (0٫1 اینچ) برسد مجرای میزنای را بسته و درد شدیدی را در پهلوها و پشت ایجاد می‌ کند که به کشاله ران نیز کشیده می‌شود.
نشانه‌های دیگر سنگ کلیه شامل تهوع، استفراغ، خون ادراری، چرک در ادرار و درد در حین ادرار کردن می‌باشند. بسته شدن میزنای کاهش کارکرد کلیه و بزرگی کلیه را ایجاد می‌کند.
انواع مختلف سنگ ادراری وجود دارد ولی اغلب سنگ ها از جنس اگزالات کلسیم هستند. سایر انواع شامل ترکیبات فسفات، سیستئین، و اسیداوریک هستند. سنگ‌ ها در لگنچه، میزنای، مثانه و در پیشابراه دیده می‌شوند.

** علایم سنگ کلیه
درد حاد اغلب ناشی از گیرکردن سنگ در مجاری ادراری است وگرنه خود سنگ اغلب علامتی ندارد. انسداد، عفونت، خیز، درد شدید در منطقه دندهای مهره‌ای، تهوع، استفراغ و اسهال است. درد بسیار شدید و شبیه به درد زایمان است، هماچوری یا خون ادراری در این افراد دیده می‌شود.

** دلایل ایجاد سنگ کلیه
اختلال غده پاراتیروئید و دفع بیش از حد کلسیم از ادرار، استفاده بیش از حد ویتامینC، مصرف الکل و پرکاری تیروئید از جمله عوال ایجاد سنگ کلیه عنوان می شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۷۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید

مسئولان حوزه بهداشت و درمان همیشه درباره مصرف نکردن قارچ‌هایی که در طبیعت روییده هشدار دادند، زیرا تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این نوع قارچ‌ها بسیار دشوار است و مصرف آن می‌تواند باعث فوت افراد شود، این درحالی است که اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در طبیعت خبر داده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارش‌ها در این فصل زمینه رشد قارچ‌های وحشی در طبیعت بیشتر می‌شود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذی‌ربط درباره مسمومیت‌زا بودن این نوع قارچ‌ها را جدی بگیرند.

بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ‌ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ‌های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند، میزان مسمومیت‌ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچ‌های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی به‌علت شکل ظاهری قارچ‌های سمی که شبیه به قارچ‌های غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که همه انواع قارچ‌ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه می‌توان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.

این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریع‌تر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری از نشانه‌های زودرس مسموم شدن با قارچ‌های سمی است.

قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد.

وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروه‌های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.

کد خبر 748427

دیگر خبرها

  • ضربه مهلک قاچاق کالا بر پیکر اقتصاد
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • جایگزینی یک‌سوم آب مصرفی صنایع یزد با آب نامتعارف
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان