Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  روستای اسفند در مسیر رودخانه و نخلستان‌ها کشیده شده است و در حقیقت در ۸۰ کیلومتری جنوب شهرستان دلگان و بخش جلگه‌ی چاه هاشم و هم‌مرز استان کرمان نزدیک رمشک قرار دارد.

این روستا قدمتی کهن و تاریخی دارد و باتوجه به آثار یافت شده در آن قدمت آن به دوران قبل از اسلام باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روستا در کنار رودخانه‌ای با عرض ۱۶۰ متر واقع شده است. این رودخانه از کوه‌های فنوج، گسپردن، سرتنک، توتان و گیران سرچشمه می‌گیرد و با مسافتی طولانی از اسفند عبور می‌کند و در واقع آخرین آبدهی رودخانه نیز به اسفند می‌رسد و از جلگه چاه هاشم می‌گذرد و به دشت جازموریان می‌ریزد.

در مسیر این رودخانه آبشار زیبایی وجود دارد که که به زبان محلی پورآب یا پورا نامیده می‌شود. این آبشار به طول ۹ متر تنها آبشار منطقه دلگان و غرب استان سیستان و بلوچستان است که در بخش جلگه چاه هاشم شهرستان دلگان واقع شده است.

آبشار پورا در مسیر رودخانه اسفند در بالا دست روستا واقع شده است، عمق آب آبشار در بعضی مواقع به بیش از سه متر می‌رسد.

آبشار اسفند یا پورا به عنوان جواهری در دل کویر نیز شناخته شده و همه ساله پذیرای گردشگران زیادی از نقاط مختلف کشور است.

پورا به معنی پر آب است چراکه در تمام طول سال فعال است و آب آن در پایین دست برای کشاورزی استفاده می‌شود.

هرچند در سال‌های اخیر کم آبی اکثر منطقه را فراگرفته و خشکسالی ایجاد شده است، اما روستای اسفند ذره‌ای از آبش کم نشده و در اکثر فصول سال رودخانه پر آب است.

آبشار پورا زیباترین چشم‌انداز و منظره طبیعی بکر منطقه محسوب می‌شود و در منطقه شهرت زیادی دارد. با وجودی که این آبشار زیبا تاکنون ناشناخته باقی مانده، اما هر ساله شمار زیادی از آن دیدن می‌کنند.

مساعد بودن هوا در فصل بهار باعث می‌شود تا مسافران ترغیب به شنا کردن در آبشار اسفند و بهره بردن از مناظر زیبا و دلنشین آن شوند. این مکان حتی در زمستان که بیشتر نقاط کشور در سوز و سرما بسر می‌برند، با داشتن هوایی بهاری، زیبا و دیدنی است.

این آبشار زیبا در چهار کیلومتری ورودی روستای اسفند، ۹۵ کیلومتری جنوب غربی دلگان و ۳۰ کیلومتری بخش جلگه چاه هاشم واقع شده است. دلگان در ۴۸۰ کیلومتری جنوب غرب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.

انتهای پیام/ع

آبشار پورا، نگینی در دل کویر

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۹۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبشار دائمی «باران کوه»؛ طبیعتی جذاب برای تمامی فصول

ایسنا/گلستان آبشار خزه‌ای «باران کوه» یکی از تماشایی‌ترین مناظر طبیعی شهر گرگان بوده که در ارتفاعات جنگل «شصت کلا» خودنمایی می‌کند.

آبشارهای استان گلستان از نقاط قوت جذب گردشگر به‌شمار می‌آیند و هر ساله دوستداران طبیعت زیادی برای بهره‌مندی از جاذبه‌های متعدد به این استان سفر می‌کنند. از آبشارهای آن می‌توان به آبشارهای شیرآباد، لوه، کبودوال، گلستان، باران کوه و زیارت اشاره کرد.

 آبشار «باران‌کوه» از زیباترین جاذبه‌های طبیعی استان گلستان و جاهای دیدنی گرگان محسوب می‌شود که از جمله آبشارهای خزه‌ای ایران است. این آبشار در پارک جنگلی باران کوه استان گلستان واقع شده است و از آبشارهای دائمی گلستان در هر چهار فصل سال است.

در ۱۸ کیلومتری جنوب‌غربی گرگان در مسیر رودخانه شصت کلاً و پارک جنگلی باران کوه، آبشاری به همین نام قرار گرفته است. منطقه اطراف این آبشار به دلیل وجود ریزش دائمی آب و صخره‌های سبز، از مکان‌های زیبای استان گلستان به شمار می‌رود.

طبیعت بکر باران کوه 

باران کوه در میان آبشارهای گلستان، از زیباترین‌ها به شمار می‌آید که به علت مسیر طولانی پیاده‌روی و دسترسی سخت‌تر، همچنان بکر و دست نخورده باقی مانده است.

در این منطقه، صخره‌های سبز، منظره‌ای شبیه به چترهای زیبایی را بوجود آورده‌اند که از یک طرف به کوه چسبیده و از سوی دیگر معلق هستند. آبی که منشأ این همه است از دل غارها و چشمه‌ها بیرون می‌آید، غارهایی که کوچک، باریک و دراز بوده و تعداد آن‌ها نیز کم نیست و آبی که از آن‌ها روی زمین می‌ریزد تمیز و زلال است و حتی می‌تواند قابل شرب باشد.

چرا به این آبشار باران کوه می‌گویند؟

ریزش مداوم آب به صورت قطرات ریز و درشت شبیه باران از بالای صخره‌های پوشیده از خزه، همان وجه تسمیه باران کوه است.این آبشار در ارتفاعات جنگل شصت کلاً  قرار دارد که با خودرو می‌توان تا اولین رودخانه را طی کرد، هر چند جاده خاکی و ناهموار است؛ اما بهتر است این مسیر را با ماشین طی کنید، به دلیل اینکه بعد از رودخانه در حدود دو و نیم الی سه ساعت پیاده‌روی در انتظار شماست. همین پیاده‌روی طولانی و دور بودن مسیر باعث می‌شود خیلی‌ها نتوانند از این آبشار دیدن کنند.

از ویژگی‌های دیگر این آبشار، صخره‌های پوشیده از خزه هستند که مانند چترهای زیبایی از یک طرف به کوه چسبیده‌اند و از سوی دیگر آویزان شده‌اند و چشم‌انداز خاصی ایجاد کرده‌اند.  به‌خاطر ارتفاع زیاد این آبشار، جوشش ابرها و رنگ زیبای خورشید موقع غروب، به این مکان «چگل آتشان» می‌گویند.

در اطراف آبشار باران کوه چشمه‌ها و درختان زیبای بسیاری وجود دارد که منظره خاص و بسیار زیبایی را پیش روی چشمان گردشگران گذاشته است. 

آب و هوای باران کوه

آب و هوای آبشار باران کوه گلستان و به‌ طور کلی، مناطق اطراف آن سرد و معتدل است. برای بازدید از این جاذبه گردشگری فصل تابستان به‌دلیل سرسبزی اطراف آبشار و هوای خنک آن بهترین زمان سفر است. یکی از دلایلی که گردشگران نیمه اول سال را برای بازدید از این آبشار انتخاب می‌کنند، سرازیر شدن آب آبشار از درون غارهای طبیعی و دل کوهستان است.  در پاییز نیز با تغییر آب و هوا و رنگ برگ درختان، این جنگل شاهد ترکیب دلربایی از رنگ‌های نارنجی، سبز، زرد و قرمز در کنار هم است؛ همچنین دو ماه اول سال نیز باران زیادی در منطقه می‌بارد.  


زیبایی‌های باران کوه در چهار فصل سال

در زمستان نیز می‌توانید از این جاذبه دیدنی بازدید کنید. در این فصل به‌علت یخبندان و سرمای زیاد منطقه، آبشار باران کوه به‌طور کامل یخ می‌زند و قندیل‌های آن چشم‌اندازی رویایی برای گردشگران و بازدیدکنندگان به ارمغان می‌آورد؛ ازاین‌رو باران‌کوه را آبشاری برای تمام فصول می‌دانند و کوهنوردان و گردشگران در زمستان نیز لباس گرم بر تن می‌کنند و راهی پارک جنگلی می‌شوند تا طبیعت زمستانی منطقه و آبشار خزه‌ای را نظاره کنند.

در این منطقه هیچ‌گونه امکانات رفاهی وجود ندارد و بهتر است تجهیزات مورد نیاز خود را همراه داشته باشید؛ اما در کنار بازدید از آبشار باران کوه می‌توانید با همراه داشتن لوازم کمپ در دل جنگل باران کوه روزی به‌یادماندنی در دل طبیعت را تجربه کنید. همچنین اگر علاقه به کوهنوردی دارید، می‌توانید با به‌همراه داشتن لوازم کوهنوردی قله‌های اطراف این آبشار زیبا را فتح کنید.

دیدنی های اطراف باران کوه

پیاده‌روی از جمله دیگر تفریحات این منطقه محسوب می‌شود که علاقه‌مندان می‌توانند با همراه داشتن کفش و لباس مناسب ساعت‌ها در دل این جنگل زیبا پیاده‌روی کنند.

در نزدیکی آبشار باران کوه دیدنی‌های دیگری نیز وجود دارند که نباید آن‌ها را از دست داد. برای مثال جنگل «شصت کلا» به‌تنهایی یک جاذبه منحصربه‌فرد است که می‌توان در کنار درختان بلند و قطور آن قدم زد و به آواز پرندگان گوش سپرد. کوه‌ها و غارهای اطراف این آبشار نیز فرصت خوبی برای کوهنوردی و غارنوردی برای علاقه‌مندان فراهم کرده است. همچنین رودخانه زیبای شصت کلاً از دیگر دیدنی‌های اطراف آبشار باران کوه است که از میان انبوه درختان جنگل شصت کلاً عبور می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سقوط مرد ۴۵ ساله در آبشار لوه/ اعزام ۸امدادگر به محل حادثه
  • آبشار دائمی «باران کوه»؛ طبیعتی جذاب برای تمامی فصول
  • آغاز رقابت ۹۲۷ نفر داوطلب کنکور در دلگان
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • آبشار زیبای داله‌لان نور‌آباد+فیلم
  • تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر تل شیطان (فیلم)
  • توانمندی‌های سپاه برای دشمنان ناشناخته است
  • تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان» پس از بارش فراوان باران
  • اصفهان صاحب ظرفیت‌های ناشناخته زیادی است
  • گرامیداشت یاد و خاطر سردار شهید حجازی در دلگان