Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@21:56:49 GMT

گمرک به دنبال تحقق سیاست‌های اقتصادی مقاومتی است

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۳۴۸۶۶

گمرک به دنبال تحقق سیاست‌های اقتصادی مقاومتی است

مدیرکل گمرک خرمشهر گفت: گمرک با اتخاذ برخی برنامه‌ها، به دنبال اجرای تحقق سیاست‌های اقتصادی مقاومتی است.

خبرگزاری مهر: عارف باوی عصر امروز در حاشیه برگزاری همایش «تشریح و تدوین قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قانون امور گمرکی» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این همایش در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی که یکی از مصادیق آن مبارزه با قاچاق و اعمال قوانین گمرکی است، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: با توجه به اعمال قوانین جدید مبارزه با قاچاق و قوانین امور گمرکی و رسالت و وظایف ذاتی گمرک که رأس آنها مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، تصمیم گرفته شد که برای از بین بردن اختلاف‌نظر بین تصمیم گیران و سازمان‌ها نظارتی همایشی با هدف رسیدن زودتر به این اهداف با محوریت مبارزه با چاق برگزار شود.

مدیرکل گمرک خرمشهر با یادآور شدن اینکه گمرک با قوانین بسیار داخلی و خارجی و همچنین کنوانسیون‌های مختلف بین‌المللی در ارتباط است، اظهار کرد: این همایش می‌تواند با توجه به پیچیده بودن قوانین در خصوص مقوله قاچاق کالا و ارز، با هدف ایجاد هماهنگی، همدلی و سرعت بخشی به برای رسیدن به این هدف مؤثر باشد.

وی با تأکید بر اینکه طبق آمارها گمرک از جمله گمرک خرمشهر در جهت جلوگیری از ورود کالای قاچاق و در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عمل می‌کند، برگزاری جلسات و همایش‌های این‌چنینی را عاملی در توسعه تولید داخل و ایجاد اشتغال دانست.

باوی تعداد پرونده‌های تشکیل شده در خصوص کشفیات قاچاق در سال ۹۵ را کمتر از پنج مورد اعلام کرد و افزود: با این پرونده مطابق با قوانین گمرکی ماده ۱۱۳ قانون برخورد شد و احکام نیز تائید شده است.

مدیرکل گمرک خرمشهر بر کاهش این آمار پس از راه‌اندازی سامانه جامع امور گمرکی تأکید کرد و گفت: تشریح و تدوین قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قانون امور گمرکی علاوه بر اینکه توانسته است قاچاق را به حداقل برساند، باعث شده با وجود افزایش نیافتن واردات به گمرک، درآمد گمرک تقریباً ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند و این نشان از درستی صحت سامانه است.

وی به برشماری امتیازات سامانه جامع امور گمرکی پرداخت و مقرون به صرفه بودن آن برای واردکنندگان کالا، عدم نیاز به حضور فیزیکی تجار و سرمایه‌گذاران در گمرک، الکترونیکی شده عملیات و برقراری ارتباط سیستمی با دستگاه‌های مرتبط را از مزایای راه‌اندازی این سامانه برشمرد.

باوی در ادامه به انتقال گمرک خرمشهر به مبادی ورودی منطقه آزاد اروند اشاره و تأکید کرد: قانون ۱۱۳ امور گمرکی و قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز به طور دقیق تعریف شده است و اگر کالایی بدون اظهار ورود و خروج از مبادی گمرک خارج یا وارد شود به معنای قاچاق تلقی می‌شود.

وی افزود: واردات کالاها به منطقه آزاد اروند طبق رویه مناطق آزاد صورت می‌گیرد و موظف هستند نام گمرک و منطقه آزاد را داشته باشند و اخذ تمام مجوزها الزامی است که می‌توانند از این امتیازات در منطقه آزاد اروند همچون سایر مناطق آزاد استفاده کنند اما چنانچه این کالاها بدون اظهارنامه و مجوزهای گمرک از محدوده منطقه آزاد خارج شود، طبق قانون مبارزه با قاچاق، کالای قاچاق تلقی خواهد شد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۴۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم

سیاست شکست خورده ممنوعیت واردات پوشاک، نه تنها ایران را به بستری مناسب برای قاچاقچیان این کالا تبدیل کرده است؛ بلکه طبق جدیدترین اظهارنظر فعالان صنعت پوشاک، ایران تبدیل به مرکز کالا‌های استوک منطقه شده است.

به گزارش اکوایران، با تشدید تحریم‌های ایران در اوایل سال ۱۳۹۷ دولت واردات پوشاک را همچون بسیاری از اقلام وارداتی دیگر ممنوع کرد. بدین ترتیب واردات رسمی به نفع قاچاق کنار کشید. موضوعی که همواره مورد نقد فعالان صنعت نساجی و پوشاک بود.

اخیرا نمایندگان بخش‌خصوصی در اتاق بازرگانی تهران به چالش‌های صنعت نساجی و پوشاک پرداختند. طبق اظهارات فعالان این صنعت، موضوع تخصیص و بازگشت ارز صادراتی، قاچاق به‌ویژه قاچاق پوشاک استوک از جمله مهمترین چالش‌های این روز‌های آنهاست.

هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: با وجود گذشت یک ماه از سال جدید، هنوز همه صنایع درگیر بلاتکلیفی هستند. ما نمی‌دانیم قیمت ارز در روز‌ها و ماه‌های آتی چه روندی را طی خواهد کرد و این یعنی نمی‌توانیم برای ورود به بازار‌های بین‌المللی و فعالیت در آن برنامه‌ریزی داشته باشیم. بی‌ثباتی طی سال‌های اخیر باعث شده است که ما متاسفانه از تمام بازار‌های بین‌المللی دور بمانیم.

مهدی پورقاضی، عضو سابق هیات نمایندگان اتاق تهران نیز گفت: آنچه صنایع را رنج می‌دهد، این است که سیاست‌های پولی و بانکی و ارزی است که بانک مرکزی و دولت به کار می‌گیرند همان سیاست‌هایی است که سال‌ها به کار برده شده و نتایجش هم معلوم است. برای مثال اصرار دارند که نرخ دستوری پایینی برای ارز اعلام کنند و از این طریق به افراد و گروه‌های خاص ارز ارزان بدهند.

امین مقدم، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به مشکلات موجود در حوزه نقل‌وانتقال پول، مبادلات ارزی و بازگشت ارز صادراتی سخن گفت و خواستار رفع آن‌ها شد.

طبق گزارش اتاق بازرگانی تهران، تراز صنعت نساجی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن ۳ برابر منفی شده در حالی که حدود ۸۰درصد کالا‌های ما در کشور در حال تولید است.

مسعود شاه‌بختی، بازرس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: جهش تولید در صنعت نساجی و به طور کلی دیگر صنایع اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه سیاست‌های بانکی ما اصلاح شود. در حال حاضر بسیاری از کشور‌ها از ما تقاضای کالا دارند، اما همکاران ما در این صنعت به دلیل تحریم‌های بانکی و مشکلات ارزی قادر به صادرات کالا نیستند.
مرکز توزیع کالای استوک

سعید جلالی قدیری، دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران در این نشست با نقد از وضع موجود گفت: مساله اول ما تخصیص ارز و مساله دیگر قاچاق است. در مورد تخصیص ارز شفافیت وجود ندارد و همه اعم از صراف و ترخیص‌کار از رانت‌های موجود استفاده می‌کنند.

او افزود: در مورد قاچاق هم با وجود ممنوعیت واردات پوشاک که ما مخالف آن هستیم؛ ما اکنون مرکز توزیع کالای استوک در منطقه شده‌ایم. پنج سال است تلاش می‌کنیم بگوییم قاچاق بد است. ما نباید واردات را ممنوع کنیم و ممنوعیت واردات مشکلی از ما حل نخواهد کرد. قدیری تاکید کرد: ما در صادرات پوشاک و نساجی مزیت داریم؛ اما اینکه با چه مدلی جلو برویم مهم است.

دیگر خبرها

  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • مجازات قاچاقچی لوازم خانگی در مهاباد
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • پولشویی
  • اصلاح قوانین اسلحه و مهمات برای جلوگیری از وقوع جرم است
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • قاچاقچی سیگار در اردبیل جریمه شد
  • زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است
  • جریمه قاچاقچی سیگار در اردبیل