Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@21:04:09 GMT

کتابخوان ایرانی، سلیقه فرنگی

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۳۶۶۷۴

کتابخوان ایرانی، سلیقه فرنگی

فرهنگ > ادبیات - مرتضی کاردر:
کتابفروشی‌ها در طرح پاییزه کتاب روزهای پررونقی را پشت سر می‌گذارند؛ روزهایی که خوانندگان بسیاری برای خریدن کتاب به کتابفروشی‌ها می‌روند و معمولاً تا همه اعتبار یکصد هزارتومانی خود را مصرف نکنند خارج نمی‌شوند.

نگاهي به فهرست فروش كتاب‌هاي ادبيات داستاني نشان مي‌دهد كه نويسنده‌هاي خارجي در ايران پيشتازند و بسياري از كتابخوانان كارهاي آنها را به آثار ايراني ترجيح مي‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما كدام نويسنده‌ها در روزهاي گذشته بيشتر از ديگران فروخته‌اند و كدام نويسندگان خارجي بازار كتاب ايران را در دست دارند؟

در صدر فهرست بايد نام اليف شافاك را آورد، نويسنده‌ اهل تركيه كه با رمان «ملت عشق» مدتي است كه در صدر پرفروش‌هاي بازار ايران قرار دارد و رتبه‌هاي بالا را در بسياري از آمارها از آن خود كرده است. ملت عشق رماني است كه به ماجراي شمس و مولانا مي‌پردازد.

فروش آثار كازوئو ايشي‌گورو نيز پس از بردن جايزه نوبل بيشتر شده و برچسب برنده نوبل 2017روي كتاب‌ها نيز در جلب نظر مخاطبان بي‌تأثير نبوده است. نشر كارنامه «بازمانده روز» ايشي‌گورو را با ترجمه نجف دريابندري تجديد چاپ كرده است تا نخستين كتاب ترجمه شده از اين نويسنده در روزهايي كه نوبليست‌ امسال خوب مي‌فروشد صدر فهرست را از دست ندهد. «غول مدفون» و «هرگز تركم مكن» و «شبانه‌ها» نيز از ديگر كتاب‌هاي چشم‌بادامي انگليسي است كه با استقبال بسيار مواجه شده است. معدل فروش مجموعه آثار ايشي‌گورو او را در اين فهرست در جاي دوم قرار مي‌دهد.

جوجو مويز نيز از ديگر نويسندگاني است كه كتاب‌هايش بسيار خوب مي‌فروشد و ماه‌هاست كه در فهرست پرفروش‌هاي كتابفروشي‌ها در رتبه‌هاي بالا قرار دارد. «من پيش از تو»، «پس از تو» و «يك به علاوه يك» از كتاب‌هاي عاشقانه اين نويسنده انگليسي است كه در ماه‌هاي اخير به چاپ‌هاي متعدد رسيده است.

جوجو مويز را بايد در اين فهرست در جاي سوم قرار داد.فردريك بكمن نويسنده جوان سوئدي نيز از نويسندگاني است كه كتاب‌هايش در دو،سه سال گذشته با اقبال مخاطبان ايراني مواجه شده است. «مردي به نام اووه» مشهورترين رمان اوست كه ترجمه‌هاي متعددي از آن به فارسي صورت گرفته است. استقبال از اين كتاب سبب شده كه كتاب‌هاي ديگر او به فارسي ترجمه شوند. «بريت ماري اينجا بود»، «و هرروز صبح راه خانه دورتر و دورتر مي‌شود» از ديگر آثار اين نويسنده است كه به فارسي ترجمه شده است. فردريك بكمن نفر چهارم اين فهرست است.

اگر نام «استيو تولتز» را نشنيده باشيد احتمالاً ‌نام «جزء از كل» را شنيده‌ايد. رمان طنزآميزي كه مخاطبان بسيار يافته و ماه‌هاست كه از پرفروش‌هاي كتابفروشي‌هاست. نويسنده استراليايي را بايد در جاي پنجم اين فهرست قرار داد.
اگر جان كندي تول مي‌دانست روزي تنها كتابي كه نوشته اينقدر پرفروش مي‌شود قطعاً‌ به زندگي‌اش خاتمه نمي‌داد و تصميم ديگري مي‌گرفت.«اتحاديه ابلهان» كتابي بود كه هيچ‌ناشري در آمريكا حاضر به انتشارش نشد و نويسنده‌اش از فرط نااميدي مرگ را به زندگي ترجيح داد. حالا دو سه دهه است كه كتاب تول در بازار آمريكا منتشر مي‌شود و بسيار پرفروش است.

در سال‌هاي اخير اين كتاب در بازار ايران نيز با استقبال فراواني مواجه شده است. لنا آندرشون نويسنده سوئدي نفر هفتم فهرست است؛ نويسنده جوان سوئدي كه رمان تصرف عدواني او در ماه‌هاي گذشته بسيار خوب فروخته است.

به اين فهرست نام‌هاي ديگري را نيز مي‌توان اضافه كرد؛ هاروكي موراكامي كه با كتاب‌هاي متعددش همچنان از پرفروش‌هاي بازار كتاب ايران است، چارلز بوكوفسكي كه از ميان كارهاي منتشر شده‌اش «عامه‌پسند» با استقبال خوبي مواجه شده است، ژروم فراري كه به‌نظر مي‌رسد كتاب «يك انسان، يك حيوان» او با استقبال بيشتري در ماه‌هاي آينده مواجه شود و... . اما به هر حال نكته اينجاست كه نويسندگان خارجي صدر فهرست پرفروش‌هاي بازار كتاب را در دست دارند و معدودند نويسندگان ايراني كه مي‌توانند گاهي به فهرست پرفروش‌ها راه يابند.

در همین زمینه: برای شریف‌ترین اختراع بشر پیام‌های روز‌کتابگردی شهر زیرپای کتاب‌بازها ضیافت کتاب خارج از پایتخت در میانه‌ی راه ۹۳ روز جادویی! کتابفروشی‌ها و آدم‌ها

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۶۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی

خبرگزاری مهر -گروه هنر-سیدامیرشایان حقیقی؛ برمبنای آمار سمفا تا ساعت ۲۲:۳۰ شنبه شب ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، تاکنون ۳ میلیون و ۶۷۱ هزار و ۲۰۶ نفر در ۱۰۰ هزار و ۸۱۳ سانسی که ۸ فیلم سینمای ایران در سالن‌های سینمایی به نمایش گذاشته شده‌اند، به تماشای آثار نشسته اند و فروشی نزدیک به ۲۲۱ میلیارد و ۷۰۱ میلیون و ۳۵۴ هزار تومان را برای سینمای ایران به ارمغان آورده‌اند.

در هفت روز گذشته، فیلم‌های سینمای ایران فرصت نمایش در ۲۱ هزار سانس را پیدا کرده و توسط ۸۷۱ هزار و ۷۴ نفر تماشا شده اند. سینمای ایران در این هفته تجربه افزایش نزدیک به ۳ هزار سانس برای نمایش فیلم را تجربه کرده و با افزایش ۳ هزار نفری مخاطبان نسبت به هفته قبلش مواجه بوده است؛ به این ترتیب در این هفته، میزان فروش سینمای ایران عددی معادل با ۴۹ میلیارد و ۲۰۱ میلیون و ۵۸ هزار تومان بوده و نسبت به هفته گذشته ۱۶ میلیارد تومان افزایش یافته است.

بر این مبنا میانگین مخاطبان هر کدام از فیلم‌های سینمای ایران در هر سانس عددی نزدیک به ۴۲ نفر بوده است در حالی که هفته گذشته این عدد نزدیک به ۳۲ نفر بود.

«مست عشق»؛ سبقت از همه رقبا تنها در سه روز

«مست عشق» از ۵ اردیبهشت به صورت همزمان بر پرده سینماها در ایران و ترکیه نقش بسته است، بلیت فروشی این فیلم از ۲ اردیبهشت آغاز شده بود و نه تنها تا قبل از اکران بیش از ۲۳ هزار بلیت با ارزشی بیش از ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان پیش فروش کرده و رکورد قابل توجهی در پیش فروش از خود برجای گذاشته بود بلکه این اثر تاریخی و غیر کمدی در رقابت با فیلم های سینمایی سال ۱۴۰۳ رکورد فروش روز نخست سینما را نیز از آن خود کرد.

فیلم «مست عشق» در نخستین روز نمایش عمومی خود، در یک رکوردشکنی بی سابقه توانست با جذب ۵۱ هزار مخاطب، رکورد فروش روز نخست سینما را از آن خود کند. مجموع فروش روز نخست این فیلم ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده است.

از همین رو «مست عشق» پرفروش‌ترین فیلم هفته گذشته محسوب می‌شود زیرا این فیلم توانسته در هفت روز گذشته به فروشی معادل با ۱۹ میلیارد و ۷۱۹ میلیون و ۵۵۷ هزار تومان دست پیدا کند؛ این فیلم با در اختیار داشتن ۴۶۵ سالن سینما در سال جاری، توسط ۲۸۷ هزار نفر تماشا شده است، بر مبنای آمار ارایه شده، میانگین مخاطبان فیلم «مست عشق» در هر سانس، عددی نزدیک به ۶۵ نفر است.

به این ترتیب این فیلم سینمایی تنها با گذشت سه روز از اکران خود توانسته است با سبقت از فیلم کمدی «تمساح خونی» که در تمام سال ۱۴۰۳ رتبه اول فروش هفته را در اختیار داشته است، پرفروش ترین فیلم هفته گذشته باشد. جهت آشنایی بیشتر «با مست عشق» می‌توانید گزارش «نگاهی به «مست عشق» از تعطیلی تا اکران/ حواشی بی‌پایان یک اثر فاخر» را بخوانید.

«تمساح خونی» همچنان پرفروش‌ترین فیلم سال ۱۴۰۳ محسوب می‌شود اما در رده دوم جدول فروش هفتگی قرار می‌گیرد زیرا این فیلم توانسته در هفت روز گذشته به فروشی معادل با ۱۱ میلیارد و ۶۰۴ میلیون و ۴۲۴ هزار تومان دست پیدا کند.

«تمساح خونی» که اکران خود را از ۱۶ اسفند ماه سال قبل در قالب اکران نورورزی آغاز کرده است، با در اختیار داشتن ۶۴۸ سالن سینما در سال جاری، توسط ۲ میلیون و ۳ هزار نفر تماشا شده و به فروشی بیشتر از ۱۲۲ میلیارد تومان رسیده است. این فیلم همچنان پرفروش‌ترین فیلم سینمایی سال ۱۴۰۳ است.

«سال گربه» دی گر کمدی این روزهای سینما در رده سوم جدول پرفروش‌ترین آثار سینمای ایران در هفت روز گذشته و بعد از «تمساح خونی» قرار می‌گیرد. ۹ میلیارد و ۳۵۹ میلیون و ۷۰۲ هزار تومان عددی است که از فروش فیلم مصطفی تفی زاده در هفت روز گذشته اعلام شده است.

«سال گربه» که اکران خود را از ۲۲ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ به سرگروهی پردیس سینمایی مگامال آغاز کرده است، با در اختیار داشتن ۵۴۴ سالن سینما در سال جاری، توسط ۴۹۲ هزار نفر تماشا شده و با فروش ۹ میلیاردی در هفته گذشته به فروشی بیشتر از ۲۸ میلیارد تومان رسیده است.

چه فیلم‌هایی در رده چهارم تا هشتم قرار دارند

«بی بدن» در جایگاه چهارم جدول پرفروش های هفته قرار دارد و در یک هفته گذشته فروش معادل با ۴ میلیارد و ۸۸۲ میلیون و ۶۴۷ را به نام خود ثبت کرده است.

«بی بدن» که اکران خود را از ۲۳ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ در قالب اکران نورورزی آغاز کرده است، با در اختیار داشتن ۴۹۴ سالن سینما در سال جاری، توسط ۵۱۴ هزار نفر تماشا شده و به فروشی بیشتر از ۳۱ میلیارد تومان رسیده است.

افزایش مخاطب فیلم‌ها در هفته ای که گذشت

«آسمان غرب» به تهیه‌کنندگی حبیب والی نژاد نیز در یک هفته گذشته توسط ۳۶ هزار و ۹۲۳ نفر تماشا شده و به فروشی معادل با ۱ میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان رسیده است و نسبت به هفته قبلی فروش خود را افزایش داده است به این ترتیب این اثر در رده پنجم جدول فروش‌ هفته‌ای که گذشت قرار می‌گیرد.

فیلم سینمایی «ایلیا؛ جستجوی قهرمان» به کارگردانی سیدعلی موسوی نژاد با فروش ۳۱ هزار بلیت در جایگاه ششم گیشه فروش سینماها قرار می‌گیرد. این فیلم نیز با در اختیار داشتن ۲۲۳ سالن سینما و ۱۰۴۰ سانس در هفت روز گذشته، پذیرای بیش از ۳۱ هزار مخاطب بوده است و به فروشی معادل با ۱ میلیارد و ۷۹ میلیون و ۳۹۲ هزار تومان رسیده است.

«آپاراتچی» نیز در هفت روز گذشته توسط ۱۰ هزار و ۶۸۱ نفر تماشا شده و به فروشی بیش‌تر از ۵۰۴ میلیون تومان رسیده است. بنابراین این فیلم نیز در رده هفتم جدول فروش‌ قرار دارد.

«نوروز» به کارگردانی سهیل موفق نیز با در اختیار داشتن ۱۴۲ سالن سینما در هفت روز گذشته، توسط ۸ هزار و ۳۳۸ نفر تماشا شده است و به فروشی معادل ۳۳۶ میلیون و ۸۹۹ هزار تومان دست یافته است. به این ترتیب این فیلم نیز در رده هشتم جدول پرمخاطب‌ترین آثار هفت روز گذشته سینمای ایران قرار می‌گیرد.

«پرویز خان» به تهیه‌کنندگی عطا پناهی نیز در یک هفته گذشته توسط ۱ هزار و ۸۸۱ نفر تماشا شده و به فروشی معادل با ۸۲ میلیون تومان و ۵۴۲ هزار تومان رسیده است. به این ترتیت این اثر همچون هفته گذشته در انتهای جدول فروش هفته‌ای که گذشت قرار گرفته است.

به نظر می‌رسد برخلاف ۲ فیلم «نوروز» و «پرویز خان» که در هفته گذشته کاهش فروش داشتند سایر فیلم های سینمایی افزایش فروش و مخاطب را تجربه کرده اند و می توان گفت هفته گذشته، هفته خوبی برای سینمای ایران بوده است.

کد خبر 6090451

دیگر خبرها

  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • کت چرم معروف آل پاچینو(عکس)
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • روایت حیرت‌ انگیز یک نویسنده از خاطره‌بازی دو فرمانده ایرانی و عراقی سال‌ها پس از جنگ تحمیلی
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی