Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات آرتیمیای کشورگفت:  30 درصد به میزان صید سالیانه آبزیان در شمالغرب کشور افزوده می شود.

یوسفعلی اسدپور در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی با اشاره به اینکه مطالعه آبزیان شمالغرب کشور با توجه به وجود نیروهای متخصص و امکانات مناسب به این مرکز سپرده شده است، گفت: با اجرای طرح های تحقیقاتی انجام یافته این مرکز در حوزه آبزیان رود ارس، 30 درصد به میزان صید سالیانه آبزیان در شمالغرب کشور افزوده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  اظهار کرد: هفت طرح تحقیقاتی با هدف حفظ ذخایر انواع گونه های آبزیان به ویژه شاه میگوی ارس، تولید و بهره وری بیش تر آبزیان و جلوگیری از صید غیرمجاز در حوزه رودخانه ارس در مدت 2 سال انجام گرفته است امسال به مرحله اجرا در می آید.

اسدپور میزان اعتبار اختصاص یافته این طرح ها را افزون بر 840 میلیون ریال اعلام کرد وگفت: این طرح ها شامل ارزیابی ذخایر آبزیان به انضمام طرح پرورش گونه ماهیان با ارزش اقتصادی بیش تر در قفس در سدهای ارس یک و ارس 2 و قیقاج پلدشت، شهید قنبری ماکو، دریک سلماس و حسنلوی نقده است.

رئیس مرکز تحقیقات آرتیمیای کشور تصریح کرد:  برای اولین بار در ایران طرح تولید فرآورده هایی با ارزش اقتصادی بیش تر به صورت فیش فینگر و برگر ماهی از گوشت ماهیان ریز جثه صید شده از سد ارس که قیمت عرضه مستقیم آنها پایین است، به زودی اجرا می شود.

وی اجرای این طرح را در جهت استفاده بهینه از منابع، بالا بردن ارزش صیادی، افزایش تولید، کاهش ضایعات و ایجاد اشتغال با همکاری تعاونی های صید و صیادی اعلام کرد و افزود: خط تولید و فرآوری ماهیان ریز جثه را می توان با هزینه کمتر پنجاه میلیون ریال راه اندازی کرد.

اسدپور بیان کرد: تعاونی ها با سر زنی، فیله بندی و فریز کردن و بسته بندی بهینه با ماندگاری سه تا شش ماه ریزماهیان می توانند فرآوری شده این ماهیان را با قیمت مناسب به بازار مصرف ارائه کنند و از خروج ارز از کشور و از ورود مشابه این محصول که با عنوان ماهی تیلاپیا از کشور چین، جلوگیری به عمل آوردند.

وی گفت: امسال با رهاسازی هشت میلیون قطعه انواع بچه ماهیان گرمابی به دریاچه پشت سد ارس پیش بینی می شود بیش از 6 هزار تن انواع ماهی از این دریاچه صید شود.

رئیس مرکز تحقیقات آرتیمیای کشور افزود: با توجه به افزایش صید غیر مجاز، 60 درصد از کل ماهیان صید شده را ماهیان ریز جثه تشکیل می دهد.

وی همچنین اجرای طرح تحقیقاتی در مورد بهداشت و کنترل بیماری های آبزیان در مقابل عوامل انگلی را از دیگر طرح های پژوهشی این مرکز در حوزه رود ارس عنوان کرد.


انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۷۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور درباره طرح پژوهشی خود با عنوان «بررسی الگوی مهاجرت و گشترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر»توضیح داد: همه‌ساله برداشت از ذخایر میگو در صیدگاه‌های خلیج فارس توسط تعداد زیادی از شناور‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با خصوصیات زیستی میگو‌ها، شناسایی زیستگاه‌ها و میزان ذخایر آن‌هاست. 

وی افزود: با توجه به نقش کلیدی ذخایر میگو از نظر بوم شناختی در اکوسیستم‌های دریایی به‌ویژه آبزیان کف‌زی و تأمین غذای بسیاری از گونه‌های تجاری کف‌زی، برداشت سالیانه از ذخایر این آبزیان و قرار داشتن میگو در شمار آبزیان کوتاه عمر، این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که بررسی بهتری توسط محققان در ابعاد زیستی، بوم‌شناسی و ذخایر میگو انجام شود.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، درجه حرارت آب یکی از اساسی‌ترین پارامتر‌های اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود. تغییرات زمانی و مکانی دمای آب، نقش مهمی در زندگی آبزیان دارد. دما نه‌تنها بر رفتار آبزیان اثر می‌گذارد، بلکه بر گردش آب و جریان‌های فراچاهنده نیز اثر می‌گذارد.

ربانی‌ها اشاره کرد: از طرفی، ‎میگو یکی از آبزیان کف‌زی است که بخش اعظم زندگی خود را در کف دریا و لایه‌های آب نزدیک به بستر دریا به سر می‌برد و دمای عمق آب نقش مهمی در رشد و بقای میگو دارد.

وی تصریح کرد: دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است؛ لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.

این پژوهشگرادامه داد: ارتقای سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی منابع شیلاتی در آب‌های جنوب کشور و بهینه‌سازی مدیریت ذخایر میگو در خلیج فارس با استفاده از سامانه سنجش از راه دور از جمله اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. همچنین ما در این طرح پژوهشی به دنبال بررسی الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و تعمیم آن به آب‌های شمالی خلیج فارس بودیم که خوشبختانه این اهداف محقق شد.

وی در پایان اضافه کرد: نمونه‌برداری میدانی از میگو در این تحقیق، یک مشکل اساسی بود و هزینه‌های زیادی را برای انجام آن متحمل شدم با این حال، این تحقیق به نتیجه رسید و نتایج آن در ژورنال‌های معتبر علمی به چاپ رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است
  • رشد ۶۲ درصدی صادرات آبزیان از خوزستان
  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • پایان فصل صید در گلستان؛ صید بیش از ۱۲۰۰ تُن انواع ماهیان استخوانی
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • پیش‌بینی تولید ۱.۵ میلیون تن آبزیان پرورشی در ایران + فیلم
  • کشف ۱۰ تن انواع خوراک آبزیان خارجى قاچاق در مراغه
  • استخراج سالیانه ۳۰ هزار تن ماده معدنی منیزیت در شهرستان سربیشه