Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول‌نیوز - به‌ طور تقریبی نیمی از جامعه ایران با وجود داشتن توانایی کار نمی‌کنند؛ این موضوع را مرکز آمار ایران اعلام کرده است.
بر اساس نتایج سرشماری از نیروی کار در‌ سال ٩٥، از ٣٩‌میلیون و ٥٩٣‌ هزار و ٦٢٢ نفری که در جامعه غیر فعال بودند، بیشتر از ٢٠‌میلیون نفر به علت مسئولیت‌های شخصی و خانوادگی تمایلی به پذیرش شغل ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نتایج این سرشماری نشان می‌دهد که بیشتر از ١١‌میلیون نفر به علت اشتغال به تحصیل شاغل نیستند؛ بیشتر از ٣‌میلیون هم اعلام کرده‌اند بی‌نیاز از انجام کار هستند و بیشتر از ١١,٥‌میلیون نفر هم در حال تحصیل هستند که پس از مدتی وارد بازار کار می‌شوند.
نرخ بیکاری در کشور ١١,٧‌درصد اعلام شده است. براساس نتایج وضع بازار کار در نیمه نخست امسال، جمعیت بیکار کشور به ۳‌میلیون و ۱۵۶‌هزار نفر و جمعیت شاغل کشور هم به ۲۳‌میلیون و ۸۲۷‌هزار نفر رسید.
اما بررسی نتایج آمار نیروی کار تا پایان تابستان ۹۶ و مقایسه آن با شاخص‌های عمده بازار کار منتهی به تابستان ۹۵ نشان می‌دهد که جمعیت فعال اقتصادی کشور از ۲۶‌میلیون و ۳۶۹‌هزار نفر در نیمه نخست ‌سال ۹۵، به ۲۶‌میلیون و ۹۸۳‌هزار نفر در نیمه نخست امسال افزایش یافت و نرخ آن از ۴۰.۴‌درصد در تابستان‌ سال گذشته به ۴۱‌درصد رسید؛ به این معنا که ۴۱‌درصد از «جمعیت در سن کار کشور» در گروه شاغلان یا بیکاران قرار دارند.
جدیدترین جداول آماری مرکز آمار ایران از نتایج نیروی کار تا پایان تابستان ۹۶ هم نشان می‌دهد که از مجموع جمعیت فعال اقتصادی، ۳‌میلیون و ۱۵۶‌هزار و ۸۲ نفر را بیکاران و ۲۳‌میلیون و ۸۲۷‌هزار نفر را شاغلان تشکیل می‌دهند که بر این اساس، جمعیت بیکار کشور ۱۸۱‌هزار و ۳۳۳ نفر کاهش یافته است؛ در عین ‌حال به جمعیت شاغل کشور ۷۹۵‌هزار و ۵۲۲ نفر اضافه شده است.
در عین ‌حال مقایسه آمار شاخص‌های بازار کار نشان می‌دهند، همچنان میزان بیکاری در بین زنان نسبت به مردان بیشتر است؛ به‌ طوری که این میزان در تابستان امسال در مقایسه با تابستان‌ سال گذشته با یک‌درصد رشد مواجه بودهاست.
علاوه بر این، شاخص «نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹‌سال کشور» منتهی به تابستان امسال معادل ۲۴.۴‌درصد اعلام شد که نشان می‌دهد این شاخص نسبت به تابستان‌ سال گذشته، ۲.۳‌درصد کاهش یافته است.
براساس این گزارش هر چند شاخص‌ها روند امیدوارکننده‌ای از وضع بازار کار را روایت می‌کنند، اما بحران بیکاری همچنان در صدر معضلات اقتصادی کشور قرار دارد.

منبع:روزنامه شهروند

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۵۳۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، جمعیت‌شناسان می‌گویند طی ۵۰ سال آینده تعداد سالمندان ۶۰ سال به بالا افزایش خواهد یافت و این گروه بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال به دومیلیارد نفر در جهان خواهد رسید و به این معناست که به ازای هر پنج نفر یک سالمند خواهیم داشت. 

به این ترتیب نه فقط در کشور‌های توسعه‌ یافته بلکه در کشور‌های در حال‌توسعه نیز بخش قابل‌توجهی از جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد و افزایش سالمندان در صورت نداشتن برنامه‌های مدون، در آینده به چالشی مهم برای جوامع تبدیل خواهد شد. 

در کشور‌های توسعه‌یافته، از سه دهه گذشته سرویس‌های خدمات مراقبت روزانه به عنوان جایگزینی برای مراقبت‌های سازمانی و رسمی به وجود آمده است و این سرویس‌ها نقش مهمی در مراقبت‌های مبتنی بر جامعه برعهده گرفته‌اند. 

حالا با توجه به روند روبه رشد جمعیت سالمندان و نیاز‌های آنها بویژه باتوجه به مسائلی ازجمله تغییر در سبک زندگی خانواده‌ها و مهاجرت فرزندان و افزایش شمار سالمندان تنها، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ما نیز ضروری به نظر می‌رسد. 

برخی از کارشناسان معتقدند اگر همین حالا برای افزایش تعداد سالمندان، برنامه‌هایی در نظر گرفته نشود به‌زودی با یک بحران جدی مواجه خواهیم شد.

درحال حاضر بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و باتوجه به آمار، پیش‌بینی شده است در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد که باید به نیازهایشان ازجمله بیمه، خدمات در زمینه‌های مختلف از جمله مسکن پاسخ داده شود.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه تهران در حوزه جمعیت در آستانه بحران است که می‌توان از آن به ابر بحران نام برد، زیرا در جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.

وی با بیان اینکه متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند گفت: اگر اقدام عاجل و موثر انجام ندهیم درصد سالمندان قابل توجه خواهد شد.

صاحب در خصوص میزان سالمندان در مناطق مختلف تهران گفت: درصد سالمندان در مناطق تهران متفاوت است به صورتی که در منطقه ۱، ۳، ۶، ۲۱ بیشترین تعداد سالمند را در تهران دارند و حدود ۱۶ درصد جمعیت سالمندان تهران را دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • بیش از ۷۰ درصد جمعیت کردستان از خدمات وزارت کار بهره‌مند هستند
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کاهش ۵۰ درصدی تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای در ابتدای امسال
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۸۶ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • مرمت بندهای تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای در کشور
  • بارش بیش از ۲۰۰ میلی متر باران از ابتدای سال آبی