Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساری – سرپرست گروه موسیقی عاشیقلار می شوی کشور آذربایجان گفت: موسیقی نواحی همانند گنجی در حال دفن شدن در زیر خاک و روبه از بین رفتن است.

احد ملکی در حاشیه جشنواره موسیقی بومی البرزنشینان – لیلم در گفتگو با امتداد نیوز بابیان اینکه گروه «عاشیقلار میشو» را از سال ۱۳۷۸ تشکیل دادم، گفت: در جشنواره مختلف ملی و بین‌المللی شرکت کردیم و خوشبختانه حائز رتبه‌های برتر شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی برگزاری جشنواره موسیقی نواحی را نقطه قوت برای برقراری ارتباط اقوام مختلف عنوان کرد و گفت: جشنواره‌های رقابتی نیز یک حسن بزرگ دارند و آن اینکه جوان‌ترها می‌آیند و استعدادهای خودشان را نشان می‌دهند.

ملکی از موسیقی نواحی را گنجی که دارد زیرخاک مدفون می‌شود دانست و افزود: اگر پیشکسوتان رشته‌های مختلف موسیقی قومی و نواحی سرشان را بگذارند زمین، این هنر ارزشمند از میان می‌رود.

وی بابیان اینکه ما هر چه در موسیقی داریم از موسیقی نواحی است، اظهار داشت: جشنواره‌ها محل پیوند بین هنرمندان است. محلی که می‌خواهند نگذارند موسیقی قومی از بین برود.

سرپرست گروه عاشیقلار میشو افزود: اگر به جوان‌ها آموزش ندهیم، اگر در جشنواره‌ها مردم را با موسیقی نواحی آشنا نکنیم، دیری نمی‌پاید که می‌بینیم در موسیقی کاملاً غربی شده‌ایم.

ملکی به کاربرد سازوآواز عاشیقی اشاره کرد و گفت: آذری‌ها از این موسیقی در مجالس شادی و جشن‌های مردمی استفاده می‌کنند که هنوز هم بین بسیاری از آذربایجانی‌ها، مراسم عروسی با حضور عاشیق‌ها برپا می‌شود.

وی تأکید کرد: ادبیات و موسیقی عاشیقی بخش قابل‌توجهی از فرهنگ‌عامهٔ کشورمان ایران است که در سال‌های بعد از انقلاب از شکوفایی خوبی بهره‌مند شده است.

ملکی گفت: امروز وظیفه هنرمندان و مسئولان فرهنگی است که برای به‌روز کردن موسیقی نواحی کشورمان و اجرای مستمر از گونه‌های مختلف موسیقی تلاش کنند.

گروه موسیقی «عاشیقلار میشو» گروهی آذربایجانی است و به موسیقی نقل و روایت بر اساس تقویم مذهبی منطقه آذربایجان می‌پردازد. این گروه به سرپرستی «احد ملکی»، یکی از پژوهشگران موسیقی نواحی ایران در دومین جشنواره موسیقی بومی لیلم به اجرای برنامه می‌پردازند.

نوازندگان گروه عاشقیلار میشو سازهایی چون قوشاناقارا، ناقارا، بالابان و قوپوز می‌نوازند و تعدادی از هنرمندان اجراکننده‌های حرکات آئینی این گروه هستند. 

عاشیق محمد شیروانلی، نوازنده قوپوز و خواننده، عاشیق احد ملکی علیشاه، نوازنده قوپوز و خواننده، باقر حیدری، نوازنده بالابان و تاریوردی حیدری، نوازنده قاوال این گروه هستند.

true برچسب ها : اداره کل ارشاد مازندران ساری موسیقی ایرانی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۵۹۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت

به گزارش قدس خراسان و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، تئاتر ۴۴۴ اثری از گروه تئاتر شهیدانه مشهد به عنوان گروه برگزیده تئاتر مساجد خراسان رضوی برای شرکت در جشنواره کشوری تئاتر مساجد انتخاب شد.

این جشنواره با حضور ۱۲ گروه نمایشی از سراسر کشور در روزهای ۱۸ تا ۲۱ مردادماه در شهر بافق استان یزد برگزار می‌شود که نمایش ۴۴۴ در این جشنواره حضور خواهد داشت.

گروه تئاتر شهیدانه، از جمله گروه‌های شرکت کننده در جشنواره تئاتر مساجد مشهد است که با نمایش ۴۴۴ و به نمایندگی از پایگاه مقاومت بسیج شهید گذری مسجد صاحب‌الزمان (عج) منطقه توس مشهد در این جشنواره حضور می‌یابد.

در خلاصه این اثر نمایشی آمده است: همیشه شور و هیجان جوانی و سر نترس نوجوانی می‌تواند جرقه شروع اتفاقات بزرگی باشد، همه چیز از یک روز معمولی در یک مدرسه معمولی آغاز شد ولی بعد ...

«آیدا سروش، اسما واخری، مهدیه اکرمی، ریحانه صفری، هستی حسن زاده، زهرا سالار، الهام کاظمی، یسنا واخری، زهرا و فاطمه حسینی طوسی» بازیگران این اثر نمایشی را تشکیل می دهند.

دیگر خبرها

  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • فعالان سرود بیمه می‌شوند
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت
  • ملایر میزبان نخستین جشنواره موسیقی تاک