Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در این نشست ایران پیشنهاد‌ دهنده آغاز گفتمان دو قاره اروپا و آسیا برای توسعه علوم نانویی و تدوین استانداردهای ارزیابی‌ محصولات نانویی بود تا با یکسوسازی فعالیت‌ها و قوانین این حوزه، مصرف‌کنندگان این فناوری بتوانند با آسودگی و آرامش از ایمنی و سلامت این محصولات برای انسان و محیط زیست از آن‌ها استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر سعید سرکار، دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بود که هدف اصلی این نشست را بررسی چگونگی مقبولیت این فناوری در جوامع مختلف و جلب اعتماد مصرف کنندگان به ایمنی محصولات نانویی دانست و گفت: از آنجا که پیش از تولید انبوه و تجاری‌سازی محصولات نانویی باید ارزیابی‌‌های ایمنی و سلامت صورت گیرد، در همین راستا ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در ابتدا تولید محصولات نانویی را بر اساس معیارهای مشخص ارزیابی‌ کرده و گواهینامه نانومقیاس را به واحد متقاضی اعطا می‌کند.
وی افزود: پس از این از طریق دو کمیته متشکل از نمایندگان ستاد نانو و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی همچنین نمایندگان وزارت کشاورزی، ایمنی و سلامت محصولات مرتبط با هر وزارتخانه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و در صورت احراز ایمنی نشان 'نانو نماد' دریافت خواهد کرد.
به گفته دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این نشان با همکاری سازمان استاندارد به عنوان نشان ارتقای کیفیت به محصولات نانویی اعطا می‌شود. این نشان منجر به‌شناسایی محصولات معتبر و متخلفان نیز می‌شود.
پدرو سیلوا پژوهشگر اسپانیایی از بخش تحقیق و نوآوری اتحادیه اروپا و بخش ایمنی داروهای نانویی نیز بعنوان یکی از سخنرانان نخستین نشست آسیا- اروپا در زمینه ایمنی و گواهی‌دهی محصولات فناوری نانو ضمن ابراز امیدواری نسبت به نتایج مختلف این نشست در زمینه نانو دارو، ایمنی و سلامت گفت:دارو با سلامت افراد جامعه در ارتباط است و اروپا از یک برنامه سختگیرانه برای تایید نانو داروها استفاده می‌کند.
وی ادامه داد: در صورت تدوین قوانین بین‌المللی ایمنی و زیست‌محیطی برای محصولات نانویی فعالیت تولید کنندگان در عرصه جهانی نیز مشخص خواهد شد.
پروفسور Wu استاد تمام در دانشگاه تایوان در رشته فیزیک و مسئول توسعه فناوری نانو در تایوان نیز در ادامه این نشست از اهمیت ایمنی در محصولات نانویی سخن گفت و افزود:استانداردهایی باید وجود داشته باشد تا در صورت صنعتی شدن مردم براحتی از آن‌ها استفاده کنند.
وی تاکید کرد:باید به سمتی حرکت کنیم تا استانداردی یکپارچه در سطح بین‌المللی در حوزه فناوری نانو ایجاد شود و این امر منجر به تسهیل روند صادرات و واردات محصولات نانویی می‌شود. به همین دلیل این نشست می‌تواند کانونی برای هم‌اندیشی و برنامه‌ریزی دست‌اندرکاران فناوری نانو در تمام دنیا باشد.
الیور جوبرت استاد دانشگاه فرانسه در حوزه سم‌شناسی نیز در سخنرانی خود در خصوص اهمیت داشتن استاندارد و ایمنی در محصولات نانویی اظهارکرد: فرانسه بر روی عوارض جانبی محصولات نانویی از نظر مسمومیت تمرکز کرده است و در نظر دارد تا در زمینه تأثیر محصولات نانویی در محیط زیست قوانین و دستورالعمل‌های ارزیابی تدوین کند.
بر اساس این گزارش در ادامه این نشست میهمانان مختلفی از دیگر کشورها به تشریح فعالیت‌ها و استانداردها و نحوه همکاری بین‌المللی با دیگر کشورها پرداختند و ابراز امیدواری کردند با محوریت ایران بتوان در این زمینه شاهد همکاری‌های بیشتر کشورها بود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۰۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو

یک محقق ایرانی در تحقیقی جالب با استفاده از آنتوسیانین، کورکومین و نسبت بهینه آنها بر روی بستر نانوفیبرکیتین موفق به تولید جوهر و نشانگر حساس به پی‌اچ برای پایش فساد میگو با چشم غیرمسلح شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محقق ایرانی برای پایش تازگی غذاهای دریایی با فناوری نانو و مواد گیاهی، جوهر هوشمند سبز ساخت.

اسماء وردیان؛ محقق مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد در تحقیقی جالب با استفاده از آنتوسیانین، کورکومین و نسبت بهینه آنها بر روی بستر نانوفیبرکیتین موفق به تولید جوهر و نشانگر حساس به پی‌اچ برای پایش فساد میگو با چشم غیرمسلح شد.

در این طرح جوهر هوشمند سبز از ضایعات پوسته میگو (نانوفیبرهای کیتین) و ترکیب دو رنگدانه طبیعی کورکومین و آنتوسیانین بدست آمده از گلبرگ زعفران برای پایش تازگی میگو در طول مدت نگهداری در یخچال ساخته شد. این جوهر هوشمند حتی پس از نگهداری به مدت شش ماه در دماهای مختلف همچنان پایدار بودند.

ساخت نخستین محصول آلوپلاستیک استخوانی با فناوری نانو در دنیا

غذاهای دریایی به عنوان منبع غنی از ویتامین‎ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب غیراشباع بخش مهمی از سبد غذایی هستند. این غذاها حتی در شرایط نگهداری مناسب نیز مستعد فساد هستند و پایش تازگی آن‎ها ضروری است.

برچسب‎‌های هوشمند با قرار‌گیری در محیط بسته‌بندی می‌توانند به صورت خودکار فعال شده و به مصرف‎کننده اطلاعات بصری در خصوص سلامت و تازگی محصول ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری