Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@03:46:13 GMT

خود شیرینی دولت برای سازمان ملل

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۶۷۶۰۴

خود شیرینی دولت برای سازمان ملل

چندی پیش رئیس‌جمهور لایحه الحاق دولت ایران به «کنوانسیون بین‌المللی مبارزه با تأمین مالی تروریسم» را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد.

قدس آنلاین- چندی پیش رئیس‌جمهور لایحه الحاق دولت ایران به «کنوانسیون بین‌المللی مبارزه با تأمین مالی  تروریسم» را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد.

در مقدمه این کنوانسیون هدف از تصویب این لایحه مبارزه با اقدامات و رفتارهای تروریستی سازمان‌یافته و نیز گروه‌های تروریستی عنوان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کنوانسیون به لحاظ شکلی و ماهیتی در میان قطعنامه‌های سازمان ملل و شورای امنیت در درجه بالایی از اهمیت قرار دارد.

زمانی که کنوانسیون‌های بین‌المللی به تصویب کشورها برسند، اجرای آن‌ها از سوی دولت‌های عضو الزامی است. بنابراین تخطی از این کنوانسیون‌ها می‌تواند تبعات سنگینی برای کشورها داشته باشد و جدای اینکه افکار جامعه جهانی این کشورها را ناقض قواعد بین‌المللی به شمار می‌آورند، نهادهای بین‌المللی همچون شورای امنیت نیز دست به اقدامات تنبیهی مالی یا حتی صدور بیانیه‌هایی علیه این دولت‌ها می‌زنند. بنابراین پیوستن جمهوری اسلامی به این کنوانسیون نهایت دقت و هوشیاری دولت و مجلس شورای اسلامی را می‌طلبد تا با الحاق به این کنوانسیون منافع و امنیت ملی کشور به مخاطره نیفتد.

دولت و مجلس در عضویت و امضای چنین کنوانسیون‌هایی باید احتیاط و هوشیاری لازم را به کار ببرند و در آن حق الحاق شرط و حق تحفظ را برای جمهوری اسلامی به رسمیت بشناسند. زیرا پیوستن به چنین قراردادها و کنوانسیون‌هایی می‌تواند عواقبی برای کشورمان داشته باشد که از آن علیه خودمان استفاده کنند و در واقع دستاویزی برای غربی‌ها باشد؛ چنان‌که در سند ۲۰۳۰ و FATF نیز شروط و سلسله‌اقداماتی را علیه ایران تحمیل می‌کنند که عدم اجرای آن تبعات بین‌المللی در پی دارد.

تعاریف کنوانسیون‌های بین‌المللی از تروریسم واقعی نیست

به اعتقاد سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای قربانی تروریسم محسوب می‌شود؛ چنان‌که در مبارزه با گروهک تروریستی داعش نیز کشورمان خسارات زیادی داد و طبیعی است که خواهان ریشه‌کنی و نابودی پدیده تروریسم باشد و حتی در این راه سردمدار مبارزه با گروه‌های تروریستی است.

همچنین در پیوستن به این قرارداد دولت و مجلس شورای اسلامی باید تعریف دقیق تروریسم را از منظر ایران در آن لحاظ کنند تا امضای آن امینت ملی و منافع نظام جمهوری اسلامی را به مخاطره نیندازد. زیرا به لحاظ تفاوت در تعاریف این قیبل مسائل، شاهدیم که نهادهای بین‌المللی گروه‌هایی همچون حزب‌الله را جزو گروه‌های تروریستی معرفی می‌کنند. بنابراین باید مواظب باشیم که امضای این قرارداد منجر به به‌خطرانداختن امینت ملی و منافع نظام جمهوری اسلامی  نباشد.

نقوی‌حسینی در ادامه اظهار کرد: متأسفانه تعریف کنوانسیون‌های بین‌المللی و کشور ما از تروریسم متفاوت است و تعریف آن‌ها از تروریسم به معنای واقعی آن نیست. آن‌ها با توجه به سیاست‌هایی که دارند، تروریسم را به خوب و بد تقسیم می‌کنند و در جایی که گروه‌های تروریستی در جهت منافع آن‌ها عمل کند، حتی به حمایت از این گروه‌ها می‌پردازند؛ ‌چنان‌که از اقدامات و جنایات داعش در منطقه حمایت کردند و به تأمین مالی آن پرداختند. غربی‌ها در حال حاضر نیز به حمایت از گروهک منافقین که ۱۷ هزار نفر از هموطنان ما را ترور کردند، می‌پردازند. کشورهایی همچون آمریکا با اعضای گروهک نشست برگزار می‌کنند و حتی آن را از لیست گروه‌های تروریستی خارج می کنند اما گروهی که برای آزادی سرزمین و مقابله با سلطه بیگانگان مبارزه می‌کند و برخلاف منافع آن‌ها حرکت می‌نماید را تروریستی اعلام کرده و تحریم می‌کنند.

نماینده مردم تهران تصریح کرد: در الحاق به این کنوانسیون باید به تفاوت تعاریف توجه شود و دولت و مجلس باید حق شرط را در این کنوانسیون در نظر بگیرند. اگر حق تحفظ‌های لازم برای جمهوری اسلامی در عضویت به این کنوانسیون لحاظ نشود، عضویت آن قطعاً نگرانی‌هایی به دنبال خواهد داشت و باعث محدودیت‌هایی می‌شود. بنابراین ضرورت دارد که به شفاف‌سازی تعاریف بپردازیم تا در مسیر سیاست‌های کشورهای غربی و سلطه‌گر قرار نگیریم و از سویی برای خود حق شرط قائل شویم تا در مواردی که برخلاف منافع و مصالح ملی است، از این حق استفاده کنیم.

لزوم تعیین حق شرط در الحاق به کنوانسیون

محمداسماعیل سعیدی نیز عضویت در این کنوانسیون را دارای خطراتی دانست و گفت: مجلس شورای اسلامی باید در برابر تصویب این لایحه دقت کافی داشته باشد زیرا این کنوانسیون بار ضمانت اجرایی بالایی دارد و با عدم اجرای برخی از مفاد آن، اعضای این کنوانسیون می‌توانند علیه ایران اقدامات تنبیهی اعمال کنند.

به اعتقاد این عضو کمیسیون فرهنگی، باید در عضویت در این کنوانسیون حق شرط تعیین شود و به تعاریف جمهوری اسلامی و این کنوانسیون توجه گردد تا ابهام در آن دستمایه بهره‌برداری‌های طرف مقابل نگردد.

گرچه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شکل‌گیری آن همواره یکی از بزرگ‌ترین قربانیان تروریسم بوده و پیوستن به این کنوانسیون اقدامی مثبت برای مبارزه با تروریسم محسوب می‌گردد، اما نگرانی اصلی اینجاست که در طول تاریخ بویژه در دهه اخیر شاهد اقدامات وسیع و هدایت‌شده‌ای از سوی قدرت‌های بین‌المللی علیه گروه‌هایی همچون حزب‌الله لبنان یا نیروهای حشد الشعبی با هدف محکومیت و سرکوب آنان به دلیل همسونبودن این گروه‌ها با اهداف و منافع آنان صورت گرفته است. بنابراین چنین کنوانسیون‌هایی می‌توانند ابزاری برای مخالفت و دشمنی کشورهای غربی همچون آمریکا با جمهوری اسلامی به بهانه حمایت ایران از این گروه‌ها باشند و در واقع با عنوان‌کردن مبارزه با اقدامات تروریستیِ این گروه‌ها، به تضعیف جبهه مقاومت در منطقه بپردازند.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۷۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است

دولت سوئیس امروز (پنجشنبه) اعلام کرد، ده‌ها کشور برای گفت‌وگوهایی که قرار است اواسط ژوئن با هدف کمک به برقراری صلح در درگیری بین مسکو و اوکراین در سوئیس برگزار شود، دعوت شدند اما «در این مرحله» روسیه دعوت ندارد.

به گزارش ایسنا، دولت سوئیس که بیش از ۱۶۰ هیئت را دعوت کرده است، گفت همیشه برای دعوت از روسیه آماده بوده است، با این حال، مسکو بارها تاکید کرده است که علاقه‌ای به شرکت در مذاکرات اولیه ندارد. روسیه اما این اجلاسی که بدون حضور آن برنامه‌ریزی شده، محکوم کرد.

دولت سوئیس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «سوئیس متقاعد شده است که روسیه باید در این روند مشارکت داشته باشد. روند صلح بدون روسیه ممکن نیست.»

دولت اوکراین به نوبه خود سودمندی مشارکت روسیه در مذاکراتی را که قرار است از ۱۵ تا ۱۶ ژوئن در نزدیکی شهر لوسرن سوئیس برگزار شود، زیر سوال برده است.

دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین پیشتر در مصاحبه‌ای با مجله فارن پالسی گفت: «می‌دانیم که اگر نتوانید اطمینان حاصل کنید که روسیه با حسن نیت عمل می‌کند، وجود روسیه در میز مذاکره منطقی نیست.» کولبا گفت اعمال فشار بر روسیه در میدان نبرد و گرد هم آوردن کشورهایی که «اصول مشترک» دارند، باید به تمایل بیشتر مسکو برای مشارکت در گفت‌وگو کمک کند.

مقامات روسی به تصویب تحریم‌های کرملین از طرف اتحادیه اروپا و تایید از سوی سوئیس اشاره و استدلال می‌کنند که اقدام این کشور به‌عنوان یک واسطه بی‌طرف فاقد اعتبار است. سوئیس در ژانویه اعلام کرد به درخواست رئیس‌جمهور اوکراین میزبان این نشست خواهد بود.

دولت سوئیس گفت مذاکرات بر اساس «فرمول صلح زلنسکی» و سایر پیشنهادات صلح مبتنی بر منشور ملل متحد و اصول کلیدی حقوق بین‌الملل استوار است. سوئیس گفت هیأت‌های دعوت‌شده شامل اعضای گروه ۷، گروه ۲۰، گروه‌ بریکس، اتحادیه اروپا، سازمان‌های بین‌المللی و دو نماینده مذهبی هستند.

هدف از این گفت‌وگوها ایجاد چارچوبی برای صلح پایدار و نقشه‌راه برای مشارکت روسیه در این روند اعلام شده است. دولت سوئیس گفت: «هدف اصلی این اجلاس الهام بخشیدن به یک روند صلح در آینده است.»

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است
  • ۷ سوغاتی خوشمزه زنجان که باید حتماً امتحان کنید
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • فرجی: در فصل ۵ «نون خ» هفت نفر دست و پایشان شکست/ صحبت کردن درباره فصل جدید زود است
  • ترور برای بقا
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!