Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که یکی از دلایل اصلی تدوین مدل جدید قراردادهای نفتی ایران معروف به IPC جذاب کردن مدل قراردادی برای جذب سرمایه در صنعت نفت بوده، دولت نسبت به حجم نقدینگی حدود 1400 هزار میلیارد تومانی برای تأمین مالی پروژه های نفتی همچنان بی‌تفاوت است.

این موضوع که وزارت نفت به نمایندگی از دولت، فقط به بحث تدمین مالی پروژه های نفتی از خارج از کشور چشم دوخته، موضوع جلسه عصر دیروز کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس شورای اسلامی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه که با حضور فعالانی از بازار سرمایه، شرکت های تامین سرمایه، برخی نمایندگان مجلس، تعدادی از مسئولان وزارت نفت و کارشناسان اقتصادی برگزار شد، ظرفیت تأمین مالی قراردادهای نفتی از طریق بازار سرمایه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس در این خصوص گفت: کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس بنا دارد با بررسی موضوع تامین مالی قراردادهای نفتی ازطریق بازارسرمایه و منابع داخلی، زمینه تسهیل در تامین این منابع مالی  را فراهم و موانع موجود در این مسیر را رفع کند.

وی ادامه داد: میزان تأمین مالی از طریق بازار سرمایه طی 10 سال گذشته بیش از دوازده برابر افزایش یافته ، به نحوی که از 42 هزار میلیارد ریال در سال 86 به بیش از 522 هزار میلیارد ریال در سال 95 افزایش یافته است.

رئیس کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس تصریح کرد: درحال حاضر نیز بازار سرمایه روش ها و امکانات نوینی برای جذب سرمایه در دست دارد که می تواند از آن برای تامین مالی مناسب پروژه های کلان نفتی استفاده کند.

وی افزود: پروژهای نفتی، عموما پروژه های با سود بالا و ریسک کم هستند که بطور طبیعی مردم و بخش خصوصی علاقه به سرمایه گذاری در آن هستند از طرف دیگر با توجه به حجم بالای نقدینگی در کشور، بازار سرمایه پتانسیل بالایی برای تامین سرمایه مورد نیاز این پروژه ها دارد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: تأمین مالی پتروشیمی شیراز در زمان بسیار کم از طریق بورس کالای ایران و خرید اوراق مشارکت آن توسط مردم و همچنین تجربه بسیار موفق فروش اوراق مشارکت توسط شرکت ملی نفت و تقاضای 80  برابری خرید اوراق نسبت به عرضه آن، بیانگر این است که چنانچه صنعت نفت دست همکاری به سمت مردم و بخش خصوصی دراز کند، مردم و بخش خصوصی از آن استقبال می کنند البته شرکت های تامین سرمایه نیز تمایل به سرمایه  گذاری در پروژه هایی نفتی را دارند.

به گزارش تسنیم، مسئولان بازار سرمایه کشور از جمله مسئولان سازمان فرابورس بارها اعلام کرده‌اند که ظرفیت تأمین مالی صنعت نفت از بازار سرمایه وجود دارد، پیش از این نیز شاهد صدور اوراق مشارکت نفتی در بازار سرمایه کشور و فروش چنددقیقه‌ای این اوراق و استقبال کم‌نظیر مردم و دارندگان سرمایه از این اوراق بوده‌ایم؛ همچنین طبق آمار رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، در پایان سال 95 حجم نقدینگی کشور 1250 هزار میلیارد تومان بوده که این رقم اکنون به حدود 1400 هزار میلیارد تومان رسیده و دولت متأسفانه هیچ برنامه مشخصی برای جذب این نقدینگی در پروژه‌های اقتصادی به‌ویژه صنعت نفت ندارد.

پایان پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۳۳۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری چین در معادن افغانستان

بلال کریمی سفیر طالبان در پکن در دیدار با شهاب‌الدین دلاور وزیر معادن این کشور در مورد مسائل مختلف به‌ویژه قراردادهای معادن گفتگو کرد.

دلاور با اشاره به قراردادهای مس عینک، حوزه نفتی آمو، طلا سمتی در تخار و مس عینک دوم گفت: شرایط سرمایه‌گذاری در بخش صنایع استخراجی افغانستان واضح است، فرصت‌های سرمایه‌گذاری را مساعد کرده‌ایم که یکی از شرایط مهم آن فرآوری صد درصد در داخل این کشور است.

وی افزود: تمام سرمایه‌گذاران ملی و بین‌المللی می‌توانند در عرصه منابع معدنی افغانستان سرمایه‌گذارای کنند.

در این دیدار کریمی نیز با اشاره به دیدارهایش با سران شرکت‌های قراردادی حوزه نفتی آمو و مس عینک در چین گفت سرمایه‌گذاران چینی خواستار سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش معادن افغانستان هستند.

پیش از این وزارت معادن افغانستان از آمادگی چینی‌ها برای سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری در معادن «لیتیوم» افغانستان خبر داده بود.

چین یکی از کشورهایی است که برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان به صورت عملی ورود پیدا کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • سرمایه‌گذاری چین در معادن افغانستان
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت