Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرجع تقلید شیعیان گفت: فردی که به دنبال تربیت و تزکیه نفس بوده نخستین ویژگی که در خود لازم است ایجاد کند روحیه حقیقت‌طلبی و عدم اصرار بر اشتباه و تعصبات بدون پشتوانه است.

به گزارش تسنیم، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در چهارمین جلسه از درس اخلاق خود که در مسجد مدرسه امام کاظم(ع) برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به مفاهیم والای حدیث مکارم اخلاق پیامبر گرامی اسلام تمام اهداف و رسالت‌های بعثت پیامبر اسلام در به کمال رسیدن مکارم و بزرگی‌های اخلاقی خلاصه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شاکله و نهایت تمام مسائل و خوبی‌هایی که ممکن است در جهان ایجاد شود به اخلاق شایسته و نیکو باز می‌گردد همچنین با توجه و تأمل در آیات تربیتی و آموزشی قرآن کریم به نظرمی‌رسد که در تقدیم‌ و تأخیر واژه‌های تعلیم و تربیت در قرآن کریم هدفی مشخص نهفته است چرا که هم تربیت در تعلیم فرد اثر دارد و همچنین افزایش علم و آگاهی نیز به نوع خود سبب افزایش تربیت و خضوع در برابر حق می‌شود.

مرجع تقلید شیعیان گفت: اثر تربیت در تعلیم همواره بارز بوده و آموزش و کسب اطلاعات و آگاهی‌های بیشتر نیز سبب پرورش و تربیت انسان می‌شود چنانچه به‌اندازه‌ای تربیت و کمالات فرد گسترش پیدا کند به میزان علم و تعلیم وی نیز افزوده می‌شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به حدیثی از پیامبر گرامی اکرم(ص) عنوان کرد: حسد ایمان انسان را مانند آتشی که به جان هیزم می‌افتد می‌سوزاند همچنان که حقیقت واقعیت حسادت اعتراض به تقدیر الهی بوده و در این‌ بین چیزی که می‌تواند از میزان حسد فرد کم کند افزایش علم و آگاهی نسبت به عواقب ویرانگر آن در سرنوشت فرد است که تنها این نوع از تربیت با افزایش علم به وجود می‌آید.

استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم ادامه داد: فردی که به دنبال تربیت و تزکیه نفس بوده نخستین ویژگی که در خود لازم است ایجاد کند روحیه حقیقت‌طلبی و عدم اصرار بر اشتباه و تعصبات بدون پشتوانه است.

وی با اشاره به نتایج حاصل از کمالات اخلاقی در جامعه و زندگی اجتماعی عنوان کرد: ازجمله اهداف و رسالت‌های مهم تمام پیامبران الهی قیام بر ظلم و جور موجود و نشر عدالت اجتماعی در جامعه است و تنها افرادی می‌توانند طرفدار عدالت اجتماعی باشند که موفق شده باشند کمالات و برجستگی‌های اخلاقی را وجود خود تقویت و نهادینه کنند.

آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: برداشتن غل و زنجیرهای سنگین از دوش مردم و سبک‌بار کردن مردم ازجمله اهداف اصلی رسالت پیامبران الهی بوده و هیچ بار سنگینی مانند گناه بر دوش انسان سنگینی نمی‌کند و پیامبران آمدند تا انسان‌ها را از زیر بار این غل و زنجیرها رها کنند همچنین عقاید خرافی، زنده‌به‌گور کردن دختران و قربانی کردن فرزندان پسر در برابر بت‌ها نیز ازجمله این نوع خرافات بی‌پایه و اساس اعراب جاهلی در زمان قبل از بعثت بود.

وی بابیان اینکه عقایدی مانند صبر کردن در برابر عطسه یا سحر شدن زن و شوهر خرافه‌ای بیش نیست، تأکید کرد: امروزه در منطق مادی غرب اسیر هوا و هوس بودن به آزادی تعبیر شده و رها شدن از زنجیرهای هوا و هوس به سلب آزادی تعبیر می‌شود در حالی‌که آزادی واقعی همان چیزی است که پیامبران به ارمغان آوردند که رهایی از بند تمام تعلقات است.

منبع: تسنیم

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۳۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد

جمعی از معلمان پیشکسوت اصفهانی با حضور در صحن علنی شورای اسلامی شهر درباره امر تعلیم و تربیت و دغدغه‌های آموزش و پرورش نکاتی را بیان کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در آئین تقدیر از مقام معلم که امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در صحن شورای اسلامی شهر اصفهان برگزار شد، برخی مسئولان، اساتید و معلمان پیشکسوت آموزش‌وپرورش به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند.

معرفی معلمان فداکار در فراخوان «پای درس ایثار»

جلال سلمانی، مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به شناسایی معلمان شاخص گفت: در گذشته آنچه در بخش خروجی رسانه‌ای آموزش و پرورش وجود داشت، اتفاقات منفی و چالش‌ها بود در حالی که اتفاقات بسیار خوبی در سطح مدارس با تلاش معلمان صورت می‌گرفت، بنابراین برای معرفی این معلمان، طی یک فراخوان با عنوان «پای درس ایثار» از دانش آموزان و اولیا آن‌ها خواستیم که معلمان فداکار را معرفی کنند که سال گذشته طی یک هفته چند هزار رکورد در این زمینه ثبت شد.

تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد

عبدالوهاب طالقانی از مفاخر فرهنگی کشور و معلمان پیشکسوت در این جلسه اظهار کرد: در تعلیم و تربیت باید همچون باغبانی باشیم که ابتدا علف‌ها را از گل‌ها دور می‌کند؛ اگر به عنوان معلم تشخیص دادیم کسانی مزاحم هستند، باید آن‌ها را پاکسازی کنیم.

وی افزود: آموزش و پرورش صاحب دو بال است؛ در مسئله آموزش وزارتخانه اقداماتی انجام داده است، اما موضوع مهم پرورش است که آموزش و پرورش باید بگوید برای تزکیه و پرورش اسلامی دانش آموزان چه گام‌هایی برداشته است.

معلمان، علم و ایمان را در کنار هم آموزش دهند

حسنعلی زهتاب از دیگر معلمان پیشکسوت در این جلسه اظهار کرد: انسان برای پرواز به دو بال علم و ایمان نیاز دارد و قرآن دومی را مقدم داشته است.

وی افزود: کار معلم نه‌تنها کار پیامبر که کار خداست، خداوند اولین معلم هستی است و این جایگاه والای معلمان در تعلیم و تربیت انسان‌ها را نشان می‌دهد.

این معلم پیشکسوت با بیان اینکه باید شرایطی فراهم شود که معلمان، علم و ایمان را در کنار هم آموزش دهند، گفت: باید به جایگاه معلمی نگاهی ویژه داشت، همان گونه که شهیدان مطهری و بهشتی به معلمی نگاه داشتند.

تعلیم و تربیت ویژه، وضعیت کشور را تغییر می‌دهد

بهاء‌الدین صدر از دیگر معلمان پیشکسوت اظهار کرد: مسئولان ما اگر به موضوع تعلیم و تربیت به صورت ویژه بپردازند قطعاً وضعیت کشور در همه زمینه‌ها تغییر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه معلمانی باید جذب شوند که به این شغل عشق می‌ورزند، افزود: معلمان ما باید افرادی باشند که بخواهند حتی اگر روزی بمیرند و زنده شوند نیز باز همین شغل را انتخاب کنند.

منزل، مدرسه و مسجد سه کانون تربیتی

مصطفی نیلی‌پور، دیگر معلم پیشکسوت اصفهانی در این جلسه گفت: منزل، مدرسه و مسجد سه کانون تربیتی هستند که امروز با چالش مواجه شده‌اند. ضلع چهارم، بحث رسانه است که تربیت جوانان ما امروز از این کانال صورت می‌گیرد.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند «جامعه ما بالقوه فرهنگی است اما بالفعل نه» و راهکار آن را نیز جهاد تبیین فرمودند؛ ایشان همچنین بر امر سرمایه گذاری روی جوانان تاکید دارند، بنابراین جهاد تبیین که یک فریضه است و سرمایه گذاری بر جوانان باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

معلم باید عاشق شغل خود باشد

فقیه معلم پیشکسوت در این جلسه اظهار کرد: اگر کسی عاشق معلمی نباشد، وقت خود و بچه‌های مردم را تلف کرده است؛ معلم باید عاشق شغل خود باشد و تلاش مسئولان نیز بر این امر باشد که افراد برای فرار از بیکاری به سراغ معلمی نروند.

وی افزود: اثرگذاری یک معلم بسیار مهم است. معلمان باید بدانند قضاوت واقعی درباره عملکرد آن‌ها، ۳۰ سال بعد انجام می‌شود و این موضوع بسیار مهمی در امر پرورش است.

به گزارش ایمنا، فروغ توسلی، مینا جدیدی، شیرین حیران یزدی و رشیده‌سادات بدری فر از معلمان فداکار اصفهانی هستند که در این جلسه تقدیر شدند.

کد خبر 750704

دیگر خبرها

  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می‌شود
  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می شود
  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست
  • تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است
  • معلم‌محوری از ویژگی‌های اصلی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است
  • عشق جوانان به ائمه اطهار (ع) وصف ناپذیر است
  • نقش مهم معلمان در تعلیم و تربیت