Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ محمد شریعتمداری -وزیر صنعت، معدن و تجارت- طی هفته گذشته در جلساتی با وزرای کشورهای ترکیه، قطر و قزاقستان ضمن تاکید بر افزایش حجم مبادلات تجاری، صنعتی، معدنی، ‌ بانکی و کشاورزی مسائلی را مدنظر قرار دادند که در این رابطه افزایش سقف مبادلات تجاری ایران و قطر از ۹۷ میلیون به سقف ۵ میلیارد دلار، حذف دیوارهای تعرفه‌ای ایران و ترکیه، تسهیل روابط تجاری-بانکی ایران و قزاقستان و نیز تبدیل ایران به کشور واسط جهت ایجاد حلقه ترانزیتی با ترکیه و قطر از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطر و پیشنهادی ۵ میلیارد دلاری

استقاده از ظرفیت قطر به عنوان جایگزین ظرفیت بندری برخی کشورهای منطقه برای تامین کالاهای مورد نیاز ایران جهت صادرات و واردات، شناسایی موانع توسعه روابط تجاری به منظور تسهیل روابط اقتصادی و تجاری و نیز توجه به فرصت های سرمایه گذاری متقابل بین دو کشور از جمله مباحث مورد نظر محمد شریعتمداری بود.

همچنین تاکید بر ضرورت ایجاد خط بندری منظم بین ایران و قطر که می تواند ضامن حمل و نقل کالاهای ایرانی و قطری باشد، اعلام آمادگی برای موافقتنامه جهت تجارت آزاد نظام مالیات بر واردات، افزایش همکاری‌های فنی و مهندسی با قطری‌ها و صادرات مواد و محصولات ساختمانی موجود از ایران به قطر از دیگر مباحث طرح شده بود. در این راستا نیز قطری‌ها با ارائه پیشنهادی خواستار افزایش سقف مبادلات تجاری دو کشور از ۹۷ میلیون دلار به سقف ۵ میلیارد دلار شدند.

تاکید بر حذف دیوارهای تعرفه‌ای ایران و ترکیه

توافقنامه همکاری در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی و نیز همکاری های مشترک برای این فعالیت‌ها در کشور ثالث ایران و ترکیه آماده امضا است تا آغازی برای فعالیت‌های گسترده و همکاری‌های مشترک خدمات فنی و مهندسی بین دو کشور باشد. همچنین شریعتمدار ی و نیهات زیبکچی درخصوص برداشتن دیوارهای تعرفه ای و کاهش تعرفه‌ها، برداشتن safe card، مقررات گمرکی طرفین، برقراری تعرفه های ترجیحی و نیز مشکلات شرکت‌های بخش خصوصی طرفین برای فعالیتدر کشور مقابل بحث و گفتگو کردند.

قزاقستان و تسهیل روابط تجاری و بانکی

شریعتمداری از ایجاد یک کارگروه مشترک برای توسعه همکاری‌های صنعتی، معدنی و تجاری میان ایران و قزاقستان خبر داد و جهت حذف روادید برای تجار دو کشور اعلام آمادگی کرد. توان بالای صادراتی ایران در زمینه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، گازی و برقی آبی، استفاده از ظرفیت‌های کارخانجات آرد ایران برای صادرات آرد به کشورهای همسایه، توسعه روابط دو جانبه به خصوص در حوزه بانکی و نیز اعلام آمادگی ایمیدرو جهت همکاری‌های مشترک معدنی از دیگر ظرفیت‌های عنوان شده توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران بود. این در حالی بود که معاون نخست وزیر و وزیر کشاورزی قزاقستان نیز اعلام آمادگی کرد که این کشور می تواند در زمینه صادرات غلات نیاز ایران را تأمین کند و به صورت متقابل از ایران میوه‌جات و دیگر کالاهای کشاورزی وارد کند.

حلقه ترانزیتی ایران- قطر و ترکیه

با امضای یادداشت تفاهمی با عنوان "تسهیل حمل و نقل و ترانزیت" در حوزه حمل و نقل ترکیبی، دریایی و زمینی قرار است ایران به عنوان کشور ترانزیتی دو همکار دیگر را به هم نزدیک و زمینه را برای همکاری های اقتصادی و گسترش مبادلات تجاری میان سه کشور فرآهم کند.

402

تجارت مبادلات صادرات ایران ترکیه قزاقستان بانک کشاورزی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۸۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فرماندار ماکو عصر دوشنبه در این دیدار که قائم مقام والی استان دوغوبایزید ترکیه هم حضور داشت با اشاره به ارتباطات دوستانه و دیرینه بین دو کشور بر تداوم این ارتباطات در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی تاکید و گفت: گمرک بازرگان در مرزهای دو کشور عامل تداوم این دوستی‌ها بوده و تداوم این دوستی‌ها در سایه ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی ساکنان دو سوی مرز است.

نادر کاظمی با اشاره به به وجود آمدن برخی از مشکلات در گمرک بازرگان و کندی تردد کامیون‌ها و مسافر از این گمرک به سمت کشور ترکیه افزود: لازم است مسئولان کشور ترکیه هم برای رفع برخی از مشکلات موجود در گمرک گوربلاغ ترکیه اقدام نموده تا مشکلی در تردد مسافر و کامیون در سوی مرز به وجود نیاید.

فرماندار ماکو همچنین به مشکلات به وجود آمده در قبال احداث دیوار مرزی ترکیه هم گفت: متاسفانه بعد از احداث این دیوار مرزی از سوی کشور ترکیه بعد از هر بارش شدید باران سیل ناشی از سمت ترکیه، به سبب جمع شدن آب در پشت این دیوار خسارت بسیار زیادی به روستاهای مرزی و زیر ساخت‌های کشورمان در منطقه مرزی بورالان وارد می‌کند.

احمد دالکیران رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه هم با اظهار خرسندی از افزایش تداوم مراودات مرزی بین کشورهای ایران و ترکیه گفت: رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال توافق مقامات جمهوری اسلامی و ترکیه بوده و مسئولان کشور ترکیه برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به کندی تردد در مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته کشور ترکیه به سبب ساخت و سازهای جدید در گمرک گوربلاغ تردد از این مرز و گمرک بازرگان تا حدی کاهش یافته که به محض اتمام این ساخت و سازها و عملیات عمرانی تردد از مرزهای گوربلاغ ترکیه و بازرگان به نحو بسیار چشمگیری افزایش خواهد یافت.

دالکیران افزود: با افزایش گیت‌های ورودی و خروجی در این دو مرز با اتمام ساخت و سازها هم تردد کامیون و هم تردد مسافر افزایش می‌یابد.

رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه به وارد آمدن خسارت ناشی از سیل از سمت دیوارهای مرزی هم اشاره کرد و افزود: کشور ترکیه برای حسن همجواری و احترام متقابل برای همسایه و دوست و برادر خود ایران تلاش دارد با اقدامات موثر خسارت ناشی از قبال این دیوار مرزی را به حد صفر برساند.

کد خبر 6092595

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • دنبال رونق تجارت خارجی در مازندران هستیم
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران