Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران؛محمدجواد ظریف سرپرست هیات ایرانی حاضر از در این همایش بود و در سخنرانی خود گفت: سابقه مراودات ایرانیان با ارامنه به قرن‌ها قبل برمی‌گردد و علاوه بر این ما بسیار خوشبخت هستیم که گروه زیادی از ارمنی‌ها، ایران را به‌عنوان کشور خود انتخاب کردند و در حوزه‌های مختلف کشور ازجمله اقتصاد حضور فعال دارند و ما به داشتن چنین شهروندان شریفی افتخار می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر امور خارجه ایران افزود: ایران و ارمنستان از زمان استقلال این کشور روابط نزدیک و رو به رشدی داشته‌اند و اینک نیز به‌عنوان دو کشور همسایه هیچ مانعی بر سر راه توسعه روابط همه‌جانبه بین دو کشور وجود ندارد.

ظریف ادامه داد: وظیفه دولت‌های دو کشور بسترسازی برای تسهیل مراودات مردم دو کشور در سطوح مختلف است و ما در این زمینه تلاش کرده‌ایم که زیرساخت‌های لازم سیاسی و حقوقی را برای این همکاری‌ها فراهم کنیم. در همین چارچوب اسناد و موافقت‌نامه‌هایی نیز بین دو کشور امضاشده تا روند مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک تسهیل شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی تأکید کرد: باوجود همه تعاملاتی که مسئولان سیاسی دو کشور انجام داده‌اند، کار اصلی در زمینه پیشبرد روابط اقتصادی همه‌جانبه بین دو کشور بر عهده نمایندگان بخش خصوصی است و به اعتقاد من این بخش خصوصی است که می‌تواند موتور محرکه روابط همه‌جانبه تجاری و اقتصادی بین دو کشور باشد.

او ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های علوم مختلف و فناوری‌های جدید و صنعت را فرصت مناسبی برای توسعه روابط با ارمنستان عنوان کرد و گفت: در ایران محصولات خوبی تولید می‌شود که از توانایی رقابت جدی در سطح جهانی برخوردار است که به‌عنوان نمونه می‌توان به مولدهای برقی اشاره کرد که با پیشرفته‌ترین و پربازده‌ترین نمونه‌های خارجی قابل‌رقابت هستند.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: بخش خصوصی ایران توانمندی حضور و مشارکت فعال در بسیاری از حوزه‌های توسعه در ارمنستان را دارد و حوزه انرژی یکی از این حوزه‌های توسعه‌ای است که می‌تواند ارتباطات سودمندی بین دو کشور ایجاد کند.

ظریف با اشاره به منابع غنی ارمنستان در حوزه کشاورزی و دام‌پروری، اظهار کرد: این محصولات می‌تواند بخش مهمی از مبادلات تجاری بین دو کشور را تشکیل دهد.

وی همچنین افزود: ایجاد کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی مشترک، ازجمله حوزه‌های دیگر برای توسعه همکاری‌های دوجانبه است که بر اساس آن می‌توان بخشی از کالا یا ماده اولیه آن را از ایران تأمین کرد و بخشی دیگر را در ارمنستان ساخت و کالای نهایی را در بازارهای دو کشور و دیگر کشورها عرضه کرد.

به گفته ظریف برای انجام تولیدات مشارکتی، می‌توان از ظرفیت مناطق تجاری آزاد دو کشور بهره گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به مذاکرات ایران با اتحادیه اوراسیا که ارمنستان نیز عضو آن است، گفت: این مذاکرات نهایی شده و به‌زودی با امضای موافقت‌نامه تعرفه‌های ترجیحی بین ایران و اتحادیه اوراسیا، فرصت جدیدی برای همکاری فراهم می‌شود و در ادامه اگر موانعی در جریان توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور و همکاری بیشتر تجار دو کشور وجود داشته باشد این آمادگی را داریم که در جهت حل این مشکلات اقدام کنیم.

بعد از سخنرانی وزیر امور خارجه کشورمان، محمدرضا انصاری، نائب رئیس اتاق ایران و سرپرست هیات اقتصادی ایران در این همایش سخنرانی خود را آغاز کرد.

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، انصاری با بیان اینکه ظریف همه گفتنی‌ها را گفت و اطلاعات جامعی درباره روابط دو کشور ارائه داد، افزود: من قصد ندارم زیاد وقت حضار را بگیرم اما پیرو بیانان وزیر امور خارجه کشورمان، تأکید می‌کنم با توجه به روابط حسنه سیاسی بین ایران و ارمنستان، حجم مبادلات اقتصادی دو کشور بسیار کم است و باید افزایش آن تلاش کنیم.

نائب رئیس اتاق ایران ادامه داد: ایران و ارمنستان در بسیاری از حوزه‌ها اعم از نفت، گاز، برق، حمل‌ونقل و ساختمان‌سازی زمینه مساعد برای همکاری دارند و باید از تمام اینها پتانسیل‌ها برای توسعه روابط اقتصادی استفاده کنیم.

انصاری ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های بالای دو کشور، بخش خصوصی دو کشور با تکیه‌بر توانایی‌های تجار باید تلاش بیشتری برای ارتقای سطح روابط داشته باشند تا به‌زودی شاهد تحرکات جدیدی در روابط اقتصادی دوجانبه باشیم.

او همچنین تأکید کرد: اتاق ایران برای هرگونه همکاری با تجار ارمنی آمادگی دارد و برای توسعه روابط به آنها خدمات موردنیاز را ارائه می‌کند ضمن اینکه مجموعه اتاق ایران برای حل مشکلات موجود یا هر مورد دیگری که مانع تجار ارمنستانی باشد به کمک آنها می‌آید و برای حل آن تلاش می‌کند.

انصاری در پایان با اشاره منطقه آزاد اقتصادی جدیدی که قرار است در منطقه مرزی دو کشور ایجاد شود، از شرکت‌های ایرانی خواست از این فرصت نهایت استفاده را ببرند.

سفیر ایران در ارمنستان نیز ازجمله سخنرانان این همایش بود که با ابراز نارضایتی از حجم فعلی روابط و تعاملات اقتصادی و بازرگانی تهران و ایروان، ابراز امیدواری کرد با به ثمر نشستن تلاش‌های انجام شده، تحرک جدیدی در روابط اقتصادی دو کشور بروز کند.

 سیدکاظم سجادی سفیر کشورمان در ارمنستان در حاشیه این همایش در پاسخ به این سؤال که سطح تعاملات تهران و ایروان را چطور ارزیابی می‌کنید؟ خاطرنشان کرد: روابط سیاسی بین دو کشور در عالی‌ترین سطح ممکن بوده و مقام‌های سیاسی دو تهران و ایروان به‌ویژه روسای جمهوری همواره به کشورهای یکدیگر سفر داشته‌اند.

وی ادامه داد: سفر آقای دکتر روحانی به ارمنستان و سفر آقای سرکیسیان جهت شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری و همچنین سفر آقای کاراپتیان به تهران نشان‌دهنده اوج دوستی و مودت بین رهبران عالی دو کشور است.

سجادی با بیان اینکه حجم روابط و تعاملات اقتصادی و بازرگانی دو کشور با توجه به همسایگی و پتانسیل‌های موجود راضی‌کننده نیست، افزود: بااین‌حال در دو سال اخیر تلاش‌های زیادی برای ارتقای روابط تجاری انجام شده است و امیدواریم با به ثمر نشستن تلاش‌های انجام شده شاهد تحرک جدیدی در روابط دوجانبه در زمینه اقتصادی باشیم.

معاون وزیر توسعه اقتصاد و سرمایه‌گذاری ارمنستان ضمن خوشامدگویی و ابراز خوشنودی از برگزاری این همایش خواهان توسعه روابط اقتصادی بین ایران و ارمنستان شد.

هرویک یریجانیان، رئیس جدید اتاق مشترک بازرگانی ایران و ارمنستان نیز در این همایش ضمن معرفی اتاق مشترک ایران و ارمنستان، در مورد مشکلات و راه‌های توسعه همکاری اقتصادی دو کشور صحبت کرد.

سورن کارایان، وزیر توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری ارمنستان در مورد روش‌های پرداخت مبالغ مالیاتی و راه‌های سرمایه‌گذاری در ارمنستان صحبت کرد.

او کشورهای خاورمیانه و عربستان را از مقاصد صادراتی مدنظر ارمنستان عنوان کرد و افزود: در منطقه آزاد جدیدی که قرار است در نزدیکی مرز ایران و ارمنستان ایجاد شود، فعالان اقتصادی می‌توانند در حوزه‌های مشخص‌شده فعالیت آزادانه‌ای داشته باشند و کالاهای موردنیاز بازارهای منطقه را تأمین کنند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۴۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا میان ایران و امارات گفت: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور لازم و مهم است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارت در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی ابوظبی اظهار کرد: ایران و امارات سوابق و پیشینه و روابط اقتصادی و تجاری دیرینه دارند و حجم ۲۷ میلیارد مراودات تجاری نشانه از عمیق بودن این روابط است.

وی افزود: امارات دومین شریک تجاری بعد از چین است؛ اتاق‌های بازرگانی و فعالین اقتصادی نقش ویژه‌ای در این روابط دارند، اما آنها باید شجاعت لازم را داشته باشند و البته باید حمایت هم شوند. 

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: ایران سرزمین و هاب ترانزیت و کریدور بی نظیر شمال - جنوب است و اگر امارات از این فرصت و بنادر لجستیکی ایران استفاده کند و در بنادر جدید سرمایه گذاری کرده و آنها را توسعه دهد قطعا اقتصادش رشد بیشتری کرده و به راحتی به اوراسیا دسترسی پیدا می‌کند.

وی گفت: رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای ایران در سال گذشته نشان می‌دهد عزم جدی برای این حوزه داریم. 

بذرپاش اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و سرمایه گذاری مشترک باید توسط دو کشور تصمیم گیری شود.

وی افزود: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک لازم و مهم است؛ در هفته ۳۲۰ پرواز بین ایران و امارات انجام می‌شود، ارتقای خدمات فنی و مهندسی در دو کشور و حتی در کشور ثالث می‌تواند فرصت‌های جدیدی به وجود آورد و امتیازات زیادی در مناقصات برای طرفین دارد.

بذرپاش گفت: تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد؛ اخیرا در تهران نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد که برخی مسئولان اماراتی از آن بازدید کردند. 

وی اظهار کرد: تمام تلاش دولت‌ها باید برداشتن موانع از جلوی پای فعالان اقتصادی و افزایش مراودات تجاری باشد و رسیدن میزان تبادلات تجاری و اقتصادی به سالی ۳۰ میلیارد دلار حداقل خواسته تجار و فعالان است.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: دشمنان مشترک ایران و امارات تلاش می‌کنند بین دو کشور اختلاف افکنی کنند، اما مسئولین دو کشور آن را خنثی کرده اند. 

وی افزود: برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی از افق روشن توسعه روابط ایران و امارات است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پشت پرده تصمیم رئیس جمهور چین برای ملاقات با وزیر خارجه آمریکا / توسعه و تقویت اقتصادی، راهکار چین برای مقابله با تحریکات آمریکا / چین بر جذب سرمایه گذاری خصوصی از آمریکا متمرکز است
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • کارگران موتور محرکه و بازوان پرتوان جامعه‌ هستند
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو