Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@03:31:38 GMT

تولید صادرات‌محور فرش نیازمند عزم ملی است

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۸۵۲۳۰

تولید صادرات‌محور فرش نیازمند عزم ملی است

رئیس فراکسیون فرش دستباف مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای مصرف داخلی نیز باید تولیداتی با نگاه صادرات محور وجود داشته باشدگفت: برای رسیدن به این هدف، به عزم ملی و کمک واقعی به بخش خصوصی نیاز است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، علی وقف‌چی ظهر امروز در آیین افتتاح بیستمین نمایشگاه فرش دستباف اصفهان با بیان اینکه تنها راه برون‌رفت از چالش‌های موجود کشور توجه و باور بخش خصوصی است، اظهار داشت: در هیچ کجای دنیا، دولت متولی اصلی در تولید و ارائه خدمات نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دولت‌های جمهوری اسلامی در همه ادوار تلاش کرده‌اند تا مالیات را برای پرداخت حقوق کارمندان و بودجه‌های عمرانی، از تولید کننده اخذ کنند، افزود: بزرگ‌ترین سرمایه هر کشور نیروی انسانی است اما در ایران به این نکته توجهی نمی‌شود.

رئیس فراکسیون فرش دستباف و صنایع دستی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: متاسفانه ایران از افغانستان نیز در این بخش بهره‌وری کمتری دارد و برای حل این مشکل دولت راهی جز واگذاری کارها به مردم ندارد.

وی با بیان اینکه برای مصرف داخلی نیز باید تولیداتی با نگاه صادرات‌محور داشته باشیم تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف، نیاز به عزم ملی دولت و کمک واقعی به بخش خصوصی است؛ فراکسیون فرش  بزرگ‌ترین فراکسیون مجلس است و دلیل آن این است که فرش تنها جایگزین نفت به شما می رود.

وقف­چی ادامه داد: 1500 میلیارد تومان برای توسعه مناطق روستایی، توسعه فرش گنجانده شده است. که از این میزان حداقل 100 میلیون تومان و حداکثر 2 میلیارد تومان تسهیلات به بافندگان فرش با سود 6 درصد اعطا می‌شود.

رئیس فراکسیون فرش دستباف و صنایع دستی مجلس شورای ‌اسلامی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های فعالان فرش، بیمه است و این موضوع نیز در حال انجام است، گفت: نیم میلیون نفر از قالیبافان کشور تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: بسیاری از مشکلات و خلأهای قالیبافان را نمی‌دانیم و باید بخش خصوصی به ما این مشکلات را منتقل کند؛ مجلس مصوب کرده است که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان یک وزارتخانه در آید و فرش نیز به عنوان یک معاونت یا یک سازمان مستقل زیر نظر رئیس جمهور درآید که امیدواریم این امر هرچه سریع‌تر محقق شود.

وقف‌چی در پایان گفت: حتماً باید حرکتی شتاب‌دار برای توسعه کشور داشته باشیم و در تمام زمینه‌ها، حضور پررنگ بخش خصوصی حس شود.

لزوم  رسیدگی به مشکل مالیات و بیمه بافندگان فرش

در ادامه ناهید تاج‌الدین با بیان اینکه فرش دستباف در کشور ما سابقه 400 ساله دارد اظهار داشت: در دوره صفویان، خیابان سپه اصفهان کارگاه تولید فرش بوده است و این نشان می‌دهد در اصفهان از دیرباز فرش به صورت صنعتی تولید می‌شد.

وی پیرامون میزان صادرات فرش‌ دستباف، گفت: در سال، همچنین 359 میلیون دلار در سال گذشته و 180 میلیون دلار در 7 ماهه نخست سال 96 ارزآوری از صادرات فرش داشته‌ایم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای ‌اسلامی با بیان این که قالی‌بافی یک شغل هنرمندانه است، تصریح کرد: 8 میلیون نفر در کشور مستقیم و غیر مستقیم از این شغل بهره می‌برند که همه آن‌ها جزو سرمایه‌های ما محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مشکل استان اصفهان خشک شدن زاینده‌رود و افزایش آلودگی هوا است که فرش به عنوان یک صنعت سبز می‌تواند این مشکلات را نیز حل کند.

تاج‌الدین با بیان اینکه قالی‌بافی در شرق اصفهان می‌تواند تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد، گفت: هنر فرش بافی بیشتر متعلق به بانوان است؛ از دو مسیر باید در خصوص رفع مشکلات فرش ایران ورود کنیم که یکی حذف مالیات از فرش و دیگر حل مشکل بیمه قالی‌بافی در استان است.

وی در ادامه گفت: درصد کسانی که مشمول بیمه بافندگی می‌شوند در اصفهان بیشتر از سایر نقاط کشور است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای ‌اسلامی در پایان با بیان اینکه در برخی از نقاط استان روال افزایشی بیمه شدگان فرش وجود داشته ‌است، گفت: در صادرات فرش رقیب‌های زیادی داریم که فرش ایران را به نام خود صادر می‌کنند و امیدوارم در فصل بودجه‌ریزی کشور، به صنعت فرش به عنوان یک صنعت پاک توجه جدی شود.

انتهای پیام/

R41346/P1494/S6,51/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۵۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میامی نیازمند ایجاد کارخانه‌های فرآوری/ مسئولان به فکر باشند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مرتضی مطیعی بعد از ظهر پنجشنبه در شورای اداری میامی به میزبانی فرمانداری ضمن اشاره به ضرورت رفع مشکلات مردم بیان کرد: دغدغه مسئولان ما باید این باشد که بتوانند کاری برای مردم انجام دهند تلاش برای حل مشکلات مردم می‌تواند بر مبنای عبادت ثبت شود و این در صورتی است که فرد برای برآورده کردن حاجت مردم جامعه پای در میدان کار بگذارد.

وی افزود: در روایت‌ها آمده که اگر فردی حاجتی از کسی برآورده کند با هر قدمی که بر می‌دارد خداوند برایش ده‌ها حسنه می‌نویسد و ده گناه او هم پاک می‌شود و ده برابر آن را در زندگی اش می‌بیند.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان با بیان اینکه شهرستان میامی شرایط ویژه ای دارد چرا که این شهرستان به تازگی ارتقا پیدا کرده و در نتیجه باید مسئولان در این شهرستان بیشتر تلاش کنند، تاکید کرد: یکی از مسائلی که باید در میامی بسیار مورد توجه قرار گیرد تسهیل گری دولتی‌ها است.

مطیعی افزود: این شایسته نیست که سرمایه گذاری برای یک مجوز ماه‌ها معطل بماند. گاهی آنقدر برای یک سرمایه گذار مشکل ایجاد می‌شود که عطای کار را به لقایش می بخشد و این درست نیست لذا شهرستان میامی ظرفیت کم ندارد اما باید موضوعات مرتبط با توسعه این شهرستان پیگیر شود.

وی افزود: شهرستان میامی دارای ظرفیت‌های عظیم است برای مثال در یک روستا که پیش از این جلسه از آن بازدید کردیم شاهد تولید روزانه ۲۷ تن شیر هستیم و این نشان از ظرفیت‌های عظیم روستاهای شهرستان است. چرا یک سرمایه گذار نباید بر روی چنین ظرفیت‌هایی سرمایه گذاری و این محصولات را فرآوری کند تا شاهد ایجاد ارزش افزوده بیشتر باشیم؟ ایجاد کارخانه‌های فرآوری و شرکت‌های تعاونی روستایی که مرکز تولید لبنیات، معدن، تولید پیراهن، صنایع دستی و … می‌تواند به توسعه شهرستان میامی کمک کند.

امام جمعه سمنان در ادامه گفت: نیاز است که تولیدی‌های ما در بخش‌های مختلف در مقابل جاده کریدور اصلی تهران - مشهد در شهرستان میامی مغازه‌ها و فروشگاه‌هایی را ایجاد کنند تا مسافران از محصولات شهرستان خرید کنند.

مطیعی با بیان اینکه امروز شاهد هستیم که روستای محمد آباد میامی پیراهن‌هایی تولید می‌شود که بعضاً با برندهای خارجی در بازار عرضه می‌شود لذا این سوال پیش می‌آید که چرا نباید پول حاصل از این تولیدات در شهرستان باشد؟ گفت: اگر بتوان تعاونی‌های روستایی در زمینه تولید پیراهن راه اندازی شود می‌توان از روستاییان در زمینه تولید بهره گیری و در نتیجه وضعیت اقتصادی را بهبود داد زیرا ظرفیت‌های عظیم اقتصادی در شهرستان میامی وجود دارد.

کد خبر 6095305

دیگر خبرها

  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • میامی نیازمند ایجاد کارخانه‌های فرآوری/ مسئولان به فکر باشند
  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا
  • خوزستان نیازمند بیمارستان تخصصی چشم و قلب
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها ۸.۳ میلیارد دلار به کشور ضرر می‌زند
  • سخت و زیان‌آور بودن مشاغل کارگران بررسی شود