Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@02:29:36 GMT

چرا انتقال سفارت آمریکا به قدس به تاخیر افتاد؟

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۹۳۱۴۷

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا امروز باید تصمیم قطعی و نهایی را درباره انتقال سفارتخانه ایالات متحده در سرزمین های اشغالی از تل آویو به شهر قدس، اتخاذ کند. رژیم صهیونیستی و فلسطینیان منتظرند که ببینند آیا ترامپ مانند رئیسان جمهوری پیشین آمریکا که همواره این تصمیم را به بعد موکول می کردند، او نیز این تصمیم را به تعویق خواهد انداخت یا نه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش ها حاکی از آن است که ترامپ اکنون تصمیم انتقال سفارتخانه آمریکا به قدس را به تاخیر خواهد انداخت؛ اما اواخر هفته جاری، قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام و آن را به رسمیت خواهد شناخت.

** محور بحث و جدل ها درباره انتقال سفارت رژیم صهیونیستی به قدس چیست؟
فلسطینی ها که یک سوم ساکنان شهر قدس را تشکیل می دهند و در بخش شرقی آن که از سال 1967 میلادی در اشغال رژیم صهیونیستی است زندگی می کنند، قدس را پایتخت دولت بزرگ فلسطین می دانند. از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی در سال 1980 میلادی قدس را به اراضی تحت اشغال خود الحاق و آن را پایتخت ابدی و یکپارچه این رژیم، اعلام کرد. اقدامی که از سوی جامعه جهانی از جمله آمریکا به رسمیت شناخته نشد. جامعه جهانی، قدس شرقی را شهر اشغال شده از سوی صهیونیست ها می داند.

همچنین، بیشتر سفارتخانه کشورهای مختلف در تل آویو پایتخت اقتصادی رژیم صهیونیستی قرار دارند. از این رو انتقال سفارتخانه به شهر قدس، به منزله حمایت آمریکا از موضع رژیم صهیونیستی درباره این شهر و مخالفتش با درخواست فلسطینی ها است.

** چرا انتقال سفارت آمریکا به قدس به تاخیر افتاد؟
کنگره آمریکا در سال 1995 میلادی قانونی مبنی بر «وجوب اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی»، تصویب کرد. در این قانون آمده است که «از سال 1950 میلادی، شهر قدس پایتخت اسرائیل بوده است» و رژیم صهیونیستی خواستار انتقال سفارت آمریکا به این شهر است.
با وجود اینکه این قانون الزام آور است اما بندی دارد که به رئیسان جمهوری آمریکا اجازه می دهد که «برای حمایت از منافع امنیت ملی»، انتقال سفارت را شش ماه به تاخیر بیندازند. از همان سال تاکنون، «بیل کلینتون»، «جرج بوش»، «باراک اوباما» رئیسان جمهور پیشین آمریکا به طور منظم، انتقال سفارتخانه این کشور به شهر قدس را دو بار سال به تعویق انداختند.

ترامپ نیز برای نخستین بار در ژوئن (خرداد / تیر) انتقال سفارتخانه به قدس را به تاخیر انداخت.

** ترامپ با انتقال سفارتخانه واشنگتن به قدس موافقت نمی کند
ترامپ در تبلیغات انتخاباتی اش، وعده داد که سفارتخانه آمریکا را به قدس منتقل کند و «این شهر را به عنوان پایتخت یکپارچه اسرائیل» (رژیم صهیونیستی) به رسمیت بشناسد. «دیوید فریدمن» وکیل پیشین ترامپ نیز به عنوان سفیر ایالات متحده در سرزمین های اشغالی فلسطین تعیین شد.
فرانس پرس نوشت: اما به نظر می رسد که ترامپ از زمان رئیس جمهور شدنش با توجه به فشارهای فلسطینیان و سایر کشورهای عربی و نیز هشدارها در خصوص شدت یافتن درگیری ها، از موضع انتقال سفارتخانه به شهر قدس عقب نشینی کرده است.

در حالی که ترامپ می کوشد مذاکرات سازش که بن بست خورده را بار دیگر از سربگیرد، در اتخاذ گامی که موجب خشم جهان عربی خواهد شد، محتاطانه عمل خواهد کرد. گزارش ها حاکی از آن است که ترامپ در حال حاضر به هیچ وجه سفارت آمریکا را به شهر قدس منتقل نخواهد کرد اما به جای این اقدام، قدس را پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام خواهد کرد.

«دان شابیرو» سفیر پیشین آمریکا در تل آویو در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما به خبرگزاری فرانسه گفت: این اقدام (اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل) تاثیرات زیادی به دنبال ندارد. اما به این معنا خواهد بود که رئیس جمهوری به انتقال سفارتخانه آمریکا به قدس در آینده متعهد و پایبند است. وی افزود: لحن جدید مقام های آمریکا بیانگر آن است که قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام خواهند کرد.

** موافقت ترامپ با انتقال سفارتخانه به قدس، عواقب بسیاری دارد
حتی اگر ترامپ مساله به تاخیر انداختن انتقال سفارتخانه به شهر قدس را امضا نکند، سفارتخانه این کشور به سرعت از تل آویو به قدس منتقل نخواهد شد اما این اقدام به سرعت با پیامدهای بسیاری روبه رو خواهد شد. طبق قانون صادره در سال 1995 میلادی در آمریکا، وزرات خارجه این کشور، شاهد کاهش 50 درصدی از بودجه آتی اش که به صیانت و حفاظت از ساختمان های این کشور در خارج اختصاص دارد، است. واشنگتن در سال 2016 میلادی، تنها 968 میلیون دلار برای حفظ امنیت سفارتخانه ها و بازسازی آنها صرف کرد.

«الن بیکر» سفیر پیشین رژیم صهیونیستی در کانادا در این باره می گوید: به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، بدون انتقال سفارتخانه، تنها نوعی بازی قانونی برای راضی نگه داشتن دو طرف است. بیکر گفت: به هر حال انتخاب هر کدام از این دو گزینه بهتر از وضعیت کنونی است که بهترین دوست تل آویو و بزرگترین حامی اش یعنی آمریکا هنوز قدس را به عنوان پایتخت رژیم اسرائیل به رسمیت نمی شناسد.

** اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی سبب هرج و مرج بین المللی می شود
اما درباره فلسطینی ها این موضوع کاملا متفاوت است. «صائب عریقات» دبیر کل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف)، عصر یکشنبه درباره این اقدام هشدار داد و گفت: اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، موجب ایجاد هرج و مرج بین المللی خطرناکی می شود. وی افزود: اگر آمریکا واقعا قصد دارد با زیر پا گذاشتن قوانین بین المللی، این تصمیم را اتخاذ کند و به کشورهای دنیا اجازه دهد که با قانون بین المللی بازی کنند و موضع قاطع و واقعی برای حمایت از سیستم قانون بین الملل اتخاذ نکند، باید مسئولیت سیاسی، قانونی و اخلاقی بی اعتبار شدن نظام بین المللی را به عهده بگیرد.
از سوی دیگر نیز جنبش مقاومت فلسطینی (حماس) نیز مردم فلسطین را به برگزاری انتفاضه برای خنثی کردن این توطئه فراخواند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۳۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو به پایان نزدیک می‌شود

 چندی پیش بود که دادگاهی در آفریقای جنوبی، اعلام جرم علیه مقامات صهیونیستی را اعلام و به دلیل کشتن زنان و کودکان غزه، رژیم صهیونیستی را جنایتکار جنگی معرفی کرد، اگرچه نتانیاهو مورد تعقیب قرار نگرفت؛ اما رأی دادگاه آفریقای جنوبی، تابویی را شکست که کمتر کشور آفریقایی آن را به این دقت دنبال می‌کرد؛ اما اکنون دادگاه لاهه در هفتمین ماه جنگ غزه، دیگر تاب سکوت در برابر جنایت‌های جنگی مقامات صهیونیستی را از دست داده و خواستار بازداشت و محاکمه نتانیاهو شده است، موضوعی که واکنش آمریکا به‌عنوان حامی رژیم صهیونیستی را به همراه داشته است. تا آنجا که اعضای کنگره آمریکا هشدار دادند که صدور حکم بازداشت در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه مقامات اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد. اعضای کنگره تأکید کردند که در صورت صدور حکم بازداشت علیه مقامات اسرائیلی، در این زمینه روی قوانینی در حال کار هستند.

گفتنی است که نتانیاهو با تشکیل کارگروهی ویژه متشکل از وکلا و مقامات ارشد حقوقی این رژیم همچون یاریو لوین، وزیر دادگستری در تلاش است مانع از هر گونه صدور حکم تعقیب بین‌المللی مقامات سیاسی و فرماندهان و نظامیان اسرائیلی از سوی دادگاه بین‌المللی لاهه شود. البته رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم از سوی دیوان بین‌المللی کیفری مخفیانه صادر شود.

بازداشت مخفیانه نتانیاهو خارج از رژیم اسرائیل
رسانه‌های صهیونیستی در روز‌های اخیر به کرات از جلسات مقامات ارشد حقوقی و سیاسی رژیم صهیونیستی با نتانیاهو به دلیل احتمال صدور قرار تعقیب دادگاه لاهه علیه مقامات ارشد نظامی و سیاسی اسرائیلی به اتهام ارتکاب نسل‌کشی و جنایت‌های جنگی در نوار غزه پرده برداشته‌اند. روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارنوت به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم توسط دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه مخفیانه صادر شود و آنها تن‌ها پس از سفر به خارج از اراضی اشغالی از آن مطلع شوند. بر اساس گزارش رسانه‌های صهیونیستی، دولت آمریکا در تلاش است از صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی توسط دیوان لاهه جلوگیری کند. از سوی دیگر، پایگاه خبری عبری‌زبان والا نیز از تماس‌های بی‌وقفه نتانیاهو با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برای جلوگیری از صدور حکم بازداشتش خبر داد.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی به‌تازگی گزارش دادند که نتانیاهو نگران صدور حکم بازداشت خود از سوی دیوان بین‌المللی کیفری است و از این رو دست به دامان آمریکا شده است. با وجود آنکه رژیم اسرائیل، اتهام نسل‌کشی در غزه را رد می‌کند؛ اما دیوان بین‌المللی دادگستری با بررسی شکایت دولت آفریقای جنوبی مبنی بر نسل‌کشی این رژیم در غزه موافقت کرده که این موضوع یکی از بی‌سابقه‌ترین انزوا‌های صهیونیست‌ها در مجامع بین‌المللی تاکنون بوده است.

کدام مقام اسرائیلی بازداشت می‌شود
از دیگر سو، یک رسانه عبری‌زبان اعلام کرد: «اسرائیل خود را برای صدور حکم دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه و صدور حکم بازداشت علیه مسئولین این رژیم آماده می‌کند. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، پیش‌بینی می‌شود حکم دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه با صدور دستور بازداشت شماری از مسئولین عالی‌رتبه اسرائیل در رابطه با جنایت‌های جنگی در نوار غزه و دست داشتن در نسل‌کشی در این منطقه، صادر شود.» این رسانه عبری‌زبان در گزارش خود اعلام کرد: «در صدر این مسئولین که حکم بازداشتش صادر خواهد شد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر خواهد بود، درحالی‌که یوآف گالانت، وزیر جنگ و هرتسی هالوی، رئیس ستاد ارتش هم در این لیست قرار دارند.» این رسانه همچنین فاش کرد: «نهاد‌های امنیتی اسرائیل این روز‌ها با پیش راندن مسأله موافقت با توافقنامه مبادله اسرا به دنبال ترجیح آن بر حمله نظامی به شهر رفح در جنوب نوار غزه هستند. با این حال هم کابینه و هم ارتش اسرائیل خود را برای صدور قرار تعقیب دادگاه عیه نخست‌وزیر نتانیاهو و وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش آماده می‌کند.»

واکنش رسانه‌های عبری به تهدید لاهه توسط نتانیاهو
چند روز قبل بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم‌زمان با افزایش گمانه‌زنی‌ها در مورد تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه)، این نهاد بین‌المللی را نیز تهدید کرد. موضوعی که خشم رسانه‌های خود رژیم اسرائیل را به همراه داشت تا آنجا که روزنامه عبری‌زبان معاریو به نقل از منابع گزارش داد که نتانیاهو در روز‌های اخیر تلاش زیادی برای جلوگیری از چنین تحولی انجام داده است. به‌ویژه گفته می‌شود که او مکالمات تلفنی متعددی در تلاش برای دستیابی به هرگونه نتیجه مثبت در مورد این موضوع، از جمله فشار غیرمستقیم بر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا داشته است. بر اساس آنچه این روزنامه گزارش داد؛ احتمالا صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری علیه نتانیاهو فقط مسأله زمان باشد و هر لحظه ممکن است رخ دهد.

حمایت سیاسی و تسلیحاتی آمریکا از جنایت‌های رژیم اسرائیل
با گذشت هفت ماه از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه و کشته و مجروح شدن صد‌ها هزار نفر، بار‌ها کشور‌های مختلف جهان خواستار آتش‌بس موقت در غزه شدند، کمااینکه برخی کشور‌های منطقه همچون قطر و یا دیگر کشور‌های آفریقایی طرح‌هایی مبنی بر اعلام آتش‌بس موقت و حتی محاکمه نتانیاهو به نشست شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردند؛ اما با حمایت و وتوی آمریکا روبه‌رو شد. آمریکا حتی اعلام فلسطین به‌عنوان عضو رسمی و دائمی در سازمان ملل را هم زیر سوال و این موضوع را به کما برد. 

دهه‌ها است که آمریکا با حمایت مادی و تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی، به بی‌ثباتی و ناآرامی در غرب آسیا اقدام می‌کند، آنها با حمایت از مقامات صهیونیستی، موجی از نفرت نزد افکار عمومی جهانی را رقم زدند تا آنجا که بیشتر کشور‌های غربی شاهد برگزاری اعتراضات گسترده علیه رژیم صهیونیستی بودند، پس از حمله رژیم اسرائیل به دفتر کنسولگری کشورمان در دمشق بود که تهران، عملیات «وعده صادق» را به‌منظور تنبیه رژیم اسرائیل متجاوز آغاز کرد. عملیاتی پیروزمندانه که این سوال را در اذهان عمومی جهان آشکار کرد که رژیم اسرائیل متجاوز و جنایتکار جنگی است؛ چراکه خود را دموکراتیک می‌داند؛ اما حقوق بشر و حقوق انسانی را در کشور‌های دیگر زیر سوال می‌برد. از سویی دیگر گنبد آهنین آن دیگر مقاوم نیست و با شلیک چند موشک و پهپاد از سوی ایران، شکست خورد.

مرگ سیاسی نتانیاهو
نتانیاهو که می‌داند توقف جنگ غزه، یعنی پایان عمر سیاسی او، همچنان بر ادامه حملات خود بر غزه تأکید دارد، اصراری بیش از حد که حتی صدای موافقان رژیم اسرائیل در تگزاس آمریکا را هم درآورده است و نسبت به جنایت‌های ادامه‌دار نتانیاهو در غزه تظاهرات کردند. اگرچه تظاهرات مردمی گسترده در کشور‌های غربی علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی روز‌ها ادامه یافت؛ اما تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از مردم مظلوم غزه، این رویداد را بیشتر مورد توجه خود قرار داده است تا آنجا که رسانه‌های غربی هر روز با تیتر‌های بزرگ نسبت به عدم عدالت و حقوق بشر در غزه، مطالب انتقادی منتشر و جنبش دانشجویی دانشگاه‌هایشان را آغازی بر بیداری افکار عمومی افراد نخبه توصیف می‌کنند.

تقویت شکست بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری
اما آنچه مبرهن و روشن است، رسیدگی به شکایات در قبال افراد جنایتکار جنگی است. جنایت‌های جنگی در غزه کاملا روشن است، ولی آمریکا و اروپا نمی‌پذیرند که این دادگاه رژیم اسرائیل را متهم کند. نباید فراموش کرد که افکار عمومی جهانی می‌پذیرد این جنایت‌ها روی داده است و لاهه هم قرار است این موضوع را پیگیری کند و تعقیب نتانیاهو صادر شود. اگرچه دولت آمریکا در تلاش است دیوان را مرغوب کند و مانع چنین حکمی شود؛ اما باید دانست که چیزی تا برگزاری زمان انتخابات آمریکا باقی نمانده است و این احتمال وجود دارد که جو بایدن برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری، از نتانیاهو عبور کند و با برگزاری انتخابات زودهنگام، ائتلافی مقابل نتانیاهو در کنست اشغالگران شکل گیرد.

چیزی تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی نمانده است و ۶ ماه دیگر جو بایدن و دونالد ترامپ می‌روند که کارزار خود را به میدان جنگ سیاسی تبدیل کنند. جنگی که شعله‌ور شدن اعتراضات آن در جامعه دانشگاهی آمریکا، نشان از رقم خوردن نتایج انتخابات آمریکا به گونه‌ای دیگر است. تا آنجا که برخی نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که رویداد‌های غزه و حتی اوکراین برای اولین‌بار می‌تواند بر انتخابات آمریکا تأثیر مستقیم داشته باشد و مسائل اقتصادی و معیشتی و بیمه در جایگاه‌های بعدی قرار گیرد.»

منبع: روزنامه صبح نو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • مقام صهیونیست: آمریکا از جنگ خسته شده است
  • نتانیاهو به پایان نزدیک می‌شود
  • ابعاد رویکرد آمریکا و رژیم صهیونیستی در غزه
  • آخرین وضعیت دیپلمات مجروح حمله اسرائیل به سفارت ایران + عکس
  • تجمع اعتراضی گرجی‌ها مقابل سفارت اسرائیل در تفلیس
  • تجمع اعتراضی گرجی‌ها مقابل سفارت رژیم اسرائیل در تفلیس
  • ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)
  • ویدیو/ جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا و رژیم صهیونیستی را بدانند
  • بلینکن در دیدار با هرتزوگ: آمریکا اکنون خواهان آتش‌بس است
  • کاهش قیمت نفت توقف‌بردار نیست